Guest maciejc4 Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Czy słyszał lub zna ktos jakis scenariusz na temat tłumienia demonstracji, jak przeprowadzic taka akcje, i w co się wyposażyć, P.S No i za ile mozna kupic najtansza kamizelke osprzetowa kropka kamo Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Tutaj masz instruktarz (gdzies tak w polowie filmu) http://itg.stud.hint.no/~oddvarn/kystjeger...troppsvideo.mpg -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 kamizelke osprzetowa kropka kamo Wyjaśnij tą zawiłość lingwistyczną? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Kropka kamo to chyba neologizm wymyslony przez panow z militaryarea.pl - flecktarna tak nazywaja ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest maciejc4 Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Sorka za ten błąd, Ja nie mam szybkiego netu więc film odpada, niech mi to ktoś opisze, no i ten osprzęt . Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 ooo! A pixel to pewnie "bełcik kamo"? Bezapelacyjnie tekst roku, nominacja do jobla, a jak widzę zdobywa sobie popularność, tak więc maciejuc4( :!: :?: ) dla ciebie nominacja za współudział w zbrodni na tle językoznawczym. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Sorka za ten błąd, Ja nie mam szybkiego netu więc film odpada, niech mi to ktoś opisze, no i ten osprzęt . Tu masz sprzęt. ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 w kwestii wyposażenia to napewno potrzebujesz: hełm z osłona ( zwaną szybką) tarczę pałke szturmową ( zwaną w niektórych kręgach "lola" ) nie mylić z tonfą kamizelkę i ochraniacze na piszczele i przedramiona gadzety typu plastikowe kajdanki , gaz, ew. paralizator maska p-gaz osobisty zestaw pierwszej pomocy kombinezon nomexowy najlepiej z kapturem rekawiczki np. nomex lub kewlar , moga być też tak zwane "irlandki" wyrzutnie granatów dymnych i gazowych ręczny miotacz pieprzu , wygląda trochę jak mała gaśnica gaśnicę sniegową sprzęt łączności jeżeli o czyms zapomniałem to sorry, a wkwesti scenariusza to zadzwoń do jednostki prewencji i popros o udostępnienie jakiegoś filmu, może ci dadzą Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 Pałka ZOMO, mało używana :D :D Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 Barnes zapomniałeś chyba o najważniejszym: Potrzebny jest także tłum :lol: Niby takie oczywiste ale można zapomnieć :wink: (sorry za OT) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 26, 2005 Report Share Posted January 26, 2005 tłum to nie problem a agresywnie nastawiony to jeszcze mniejszy problem. proponuję na początek pojechać np do gdańska pod kościół św brygidy i krzyknąć " wiezienie dla jankowskiego" zaraz zrobi się tłum. stare dewotki wyśmienicie nadaja sie do treningu tłumienia demonstracji Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted January 26, 2005 Report Share Posted January 26, 2005 tłum to nie problem a agresywnie nastawiony to jeszcze mniejszy problem. proponuję na początek pojechać np do gdańska pod kościół św brygidy i krzyknąć " wiezienie dla jankowskiego" zaraz zrobi się tłum. stare dewotki wyśmienicie nadaja sie do treningu tłumienia demonstracji Krotka pacyfikacja, babcie pokotem padna :) Przy okazji dodaj pare epitetow (negatywnych) o o.R i R.M. -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 oj, to raczej Komando Mocherkowych Beretow Was specyfikuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts