dogman Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Przeszukałem ręcznie forum ale nigdzie nie jest napisane jak czyścić broń w moim wypadku jest to colt 1911 na co2. Da może ktoś jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Wyciorem i szmatką. Olejkiem jakimś. Starać się nie zapaprać lufy smarem a już pod żadnym pozorem nie paprać gumki hopapu (o ile toto ma hopa).Czyli jak każdego innego gaziaka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 stara szczoteczka do zębów rlz :D. Rozmontować, wyczyści, przesmarować, zmontować. Quote Link to post Share on other sites
dogman Posted December 16, 2010 Author Report Share Posted December 16, 2010 Tylko jakim smarem/ czy czym smarować to. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Tu znajdziesz wszystkie potrzebne informacje http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search Quote Link to post Share on other sites
dogman Posted December 18, 2010 Author Report Share Posted December 18, 2010 Sądzisz że nie szukałem.... Niestety nic nie znalazłem na ten temat... Quote Link to post Share on other sites
dogman Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 Jak możesz to powiedz chociaż pod jaką frazą tego szukać... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 No zgadnij... Chcesz dowiedzieć się czegoś o czym? O SMAROWANIU. Więc należy wpisać SMAROWANIE. Aha, i nie kręć, że nie ma. Wpisałem i znalazłem ;] Quote Link to post Share on other sites
dogman Posted December 19, 2010 Author Report Share Posted December 19, 2010 o smarowaniu już się dowiedziałem, a chodzi mi o czyszczenie i pod taką frazą już szukałem, czytałem kilka tematów i nie znalazłem, a jestem osobą która woli najpierw poszukać zanim coś napisze, więc... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Boszszszsz czytasz a nie grzmisz. Zdejmujesz zamek , Zdejmujesz sprężynę powrotną i wyciągasz lufę. Lufa czyszczona od środka szmatką na wyciorze (przy zzerowanym hopie) resztę czyścisz szmatką i szczoteczką do zębów. Po czyszczeniu smarujesz i składasz. Na koniec regulacja hopa. Jak się nauczysz omijać gumkę hopa przy czyszczeniu nawet nie będziesz musiał zerować hoppa. Co w tym trudnego, czyścisz jak każdy inny mechanizm. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Generalnie czyszczenie polega na usunięciu brudu przy jednoczesnym nie uszkadzaniu mechanizmu. Jak to zrobisz to już obojętne. Do czyszczenia zazwyczaj używa się szmatek, papieru toaletowego, ręczników papierowych, szczoteczek do zębów. Kurde :D Quote Link to post Share on other sites
dogman Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 (edited) dzieki. Edited December 20, 2010 by dogman Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts