kirs Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 witam, problem polega na pękniętej części, do której przykręca się kolbę. Body w slr jest zrobione ze ZnAl (cynk+alu), pytałem w warsztatach gdzie spawają felgi aluminiowe, ale dowiedziałem się że nie mają sprzętu do tak precyzyjnego spawania. Ta część to jedna z "nóżek" wystająca z części, która łączy kolbę i body. link do fotek: http://picasaweb.google.com/krzysztof.kowala/SLR# Czy ktoś miał podobny problem? Czy można gdzieś dokupić ten element? pozdrawiam kirs Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 niewiem czy dobrze sobie wyobrazam jak to dzialac ale jesli tak jak mysle to, sprubowal bym pokombinowac z tym dyzum kawalkiem rzelaziwa pomiedzy uchwytami mozna np. rozwiercic go nagwintowac i dokrecic przylegajacy solnidnie kawalek metalu do kturego przykrecisz kolbe, moze tez warto pokombinowac cos z klejami typu poxipol i uzyc go jago zapychacza jezeli jest cos co sie chyci tego ZnAl heh robia take badziewie a potem peka, takie rzczy powinny byc conajmniej z rzelaza jak nie ze stali, powiedz co to za firma zrobila zebym niechcacy tego kiedys nie kupil ;p Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Czy ktoś miał podobny problem? Czy można gdzieś dokupić ten element 1. Tak 2. Niestety w sklepie nie, udało mi się dorwać tą część po dłuuugim czasie kopania i czatowania w komisach różniastych. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Weź tą część zamontuj i zamiast stokowej śruby, użyj dłuższego blachowkręta. Przymocujesz wtedy go do body razem z kolbą. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Zauważyłem, że bardzo często właśnie ta część szybko ulega zniszczeniu. Może to przestroga przed takimi kolbami? Hmm nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Ja miałem identyczny problem. Tylko, że w AKM (cm.036) Co do tego czy można kupić taki element, to niestety nie. Raz jeden jedyny widziałem go na allegro :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts