Mateo777 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 (edited) Witam, szperalem troche po forach, stronach ASG itp w odpowiedzi na pytanie czy faktycznie kupno montazu lunety do SWD jest tak drogie i byly rozne wypowiedzi... Sama luneta, to koszt ok100zl, tylko nie wiem co z montazem... Moze wiecie ile by kosztowala luneta + montaz do SWD? Bede wdzieczny za rade... ps. widzialem kilka na allegro ktore sa przeznaczone ogolem do karabinow AK, ale mowia, ze potem ciezko jest zgrac lunete z replika... Edited December 19, 2010 by Mateo777 Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Na dobrą sprawę SWD jest koszerne tylko z PSO-1 i POSP'em. I tylko te lunety można w miarę fajnie zgrać z repliką. W grupie mam 2 SWD, jedno z oryginalną radziecką optyką, drugie w ogóle bez. Oboje kupili montaż i cińską lunetę. Nie szło tego za nic wyregulować, bo ani montaż nie był zbyt stabilny, ani luneta trzymać ustawień nie chciała. Jeden zrezygnował z optyki, bo do giwery za 360zł luneta za 600 to lekka przesada, drugi dokupił PSO na białoruskim targu za 5000 rosyjskich rubli i jest megahappy. Z tym że on ma RealSworda. Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Lunetę POSP można na allegro za około 450 czasem wyrwać. :) Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 A tam pierdzenie o koszerności :icon_biggrin: Powiem tak: przy TYM montażu i chińskiej lunecie nie ma problemu z wyregulowaniem i/lub zachowaniem ustawień. No, chyba że chińczyki coś spartoliły przy kopiowaniu, bo opieram się na doświadczeniach z SWD AtoZ'a. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Da się tylko ludziom się nie chce. Albo nie potrafią. Nie wiem, ja z tym problemu nie miałem w paru sztukach z różnymi lunetami na montażu cymy bodaj czy czymś podobnym. Quote Link to post Share on other sites
delma199 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 (edited) Czy do SWD pasuje montaż od AK-47? Edited January 6, 2011 by delma199 Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 (edited) Do mojego swd ca nie pasował.... ale juz dedykowany do swd tak... Ale i tak korzystałem z PSO-1... Edited January 6, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Do SWD A&K pasuje montaż od Ak47 , sam mam taki zamontowany . Tylko jest trochę wyższy od montażu dedykowanego do SWD i wygląda lekko dziwnie. Quote Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 tak montaż do ak pasuje http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/szyna_montazowa_do_ak_acm-529.html i jest całkiem nie drogi Quote Link to post Share on other sites
delma199 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 OK dzięki A może ktoś wie, czy do montażu od AK można podczepić lunetę GAMO 3-9x40 Mój odnośnik Nie krzycz!!! Zapoznaj się z netykietą. Szmer. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 OK dzięki A może ktoś wie, czy do montażu od AK można podczepić lunetę GAMO 3-9x40 Mój odnośnik Do tego z szynami można. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 NIe kupujcie chińskich kopii PSO czasem to nadaje się tylko na złom... A swoja droga poszukajcie na allegro lunet belomo, zenit, i innych ruskich. Niektóre można trafić już za 100 (kupiłem belomo 6x42) i jest to o niebo lepszy zakup niż jakiś badzie z chinatown. Quote Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 (edited) Ja jak miałem SWD to wyregulowałem wszystko równiutko z montażem AK Cymy. A w ostrej broni najlepszym celownikiem dla SWD jest OMLT ale nie wiem czy jest tego replika wgl. w as. 0:58 http://www.youtube.com/watch?v=N9eNzySe65Q Edited January 14, 2011 by CzaroSW Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 A w ostrej broni najlepszym celownikiem dla SWD jest OMLT A możesz jaśniej ? Co to za luneta? Kto jest producentem? Z tego co znalazłem to OMLT to Operational Mentor and Liaison Team... Quote Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Nie pamiętam jak się to nazywa, widziałeś foto więc na pewno jest takie coś. Kumpel z kp. mi mówił o niej. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 To jest celownik pochodzący z SWD-M: http://www.militech.sownet.pl/swdm/swdm_01.html Quote Link to post Share on other sites
CzaroSW Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Widzisz shutze, wystarczy poszukać :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Heh no tak, wystarczy poszukać.... Tylko ten celownik nazywa się LD-6x42 a nie OMLT jak napisałeś wyżej... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts