Sowa1 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Jak w temacie - zastanawiam się nad kupnem tego karabinu. Mój odnośnikhttp://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1433 Wszystko ładnie pięknie tylko nie mam pojęcia co w nim "siedzi". Szukałem już opinii na temat tego karabinu na różnych forach i jak dotąd nie udało mi się znaleźć. Więc jeśli coś ktoś wie, podejrzewa prosił bym o podzielenie się tym ze mną :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Mazor Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Dołączam się do posta kolegi wyżej. Również zastanawiam się nad kupnem tej repliki, tylko nigdzie nie ma żadnych dokładniejszych informacji na jej temat. Jeżeli ktoś to ma, widział, macał proszę o jakieś spostrzeżenia. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Zrobione na 99%, dla CG przez King Armsa, jest tutaj gdzieś recka 556 shorty'ego w zbrojowni. Ten nie ma EBB tylko. http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=5733 -macie filmik i 12 opinii. - a tutaj sobie można pooglądać. Edited February 4, 2012 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 A moim zdaniem to jest chińczyk. CG sprzedaje pod swoją marką chińczyki, mój Galil to produkcja Cymy, o czym świadczy napis na gearboxie. King Arms, który też należy do CG, ma być w założeniu marką premium (czy jest, to długi temat). Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 (edited) Myślę że kolega Stalker ma rację. Cybergun chińskie repliki między innymi kałachy CYMA ładuje do swoich pudełek i co najwyżej dorobi jakieś oznaczenia- często oderwane od rzeczywistości broni ostrej.Tutaj mamy prawdopodobnie do czynienia z Sigiem 556 firmy JINPENG, nazwa modelu JP556.Szczerze coś ciężko mi powiedzieć coś o firmie JINPENG.Wiem tylko tyle że ta firma zrobiła jeszcze tylko dwa elektryki(dwie wersje famasa)Którego także CYBERGUN wali do swoich pudełek, doda najwyżej jakieś oznaczenia od siebie i sprzedaje po zawyżonej cenie. Edited February 10, 2012 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Jeden koleś z usa wykluczył, że to JP. min z powodu wielu różnic zewnętrznych: but it just seems odd to me that CG would go through the amount of effort to change all the things that appear to be different between the CG and JP SIG 556s.(grip, stock, upper rail, etc.) To kawałek z dyskusji odnośnie brendowania różnych marek. A tak na mój gust, to jeden grzyb czy to będzie JP, czy KA. W przypadku KA zapewne będzie toto miało bebechy GB wykonane z plasteliny i jakiekolwiek próby tuningu będą się wiązały z wymianą wszystkiego nie licząc szkieletu, no i będzie miało porąbany selektor taki sam jak ma FN FAL ichni (strasznie durna konstrukcja, która doprowadzała mnie na skraj załamania podczas któregoś z kolei montażu po wymianie okablowania na silikony). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts