Qui-gon Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Witam, znalazłem na allegro kilka ciekawych (jak dla mnie aukcji). Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, która z nich będzie najlepsza w stosunku jakość/cena? A może ktoś ma jakieś inne typy, których cena nie przekracza 700 złotych (nie musi być G36)? Z góry dziękuję za odpowiedź. :) http://allegro.pl/oryginalny-g36-classic-army-tanio-gratis-i1377353031.html http://allegro.pl/nowa-seria-jg-g36-bipod-g608-4-gwarancja-i1370136526.html http://allegro.pl/elektryczna-replika-karabinu-g36-ke-jg-i1378335416.html Ps. wiem, że na forum są tematy typu "Jaka replika do xxx złotych", ale są one mocno przestarzałe (czytaj sprzed kilku/kilkunastu miesięcy), a zawsze mogło się coś zmienić. Proszę o wyrozumiałość, dopiero zaczynam. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040_cm-1408.html Gdy airsoftowiec połączył się z tą repliką, ich historia brzmi do tej pory jak w bajce "i żyli długo i szczęśliwie" :D Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048m_cm-1415.html To lepsze. NIE DO ZAJECHANIA. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 (edited) http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048m_cm-1415.html To lepsze. NIE DO ZAJECHANIA. A czytałeś opisy??Bo 40 i 48 to to samo,tylko 48 nie ma kolby łamanej i ma drewno.Obie są dobre. Cyt.krakmana "Nowa seria replik z serii 040, 045, 048 która pokazuje następny skok jakościowy wśród Chińskich producentów." Edited December 20, 2010 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040_cm-1408.html Gdy airsoftowiec połączył się z tą repliką, ich historia brzmi do tej pory jak w bajce "i żyli długo i szczęśliwie" :D Chyba się zdecydowałem na ten produkt. Niemniej poczekam jeszcze do jutra - a nuż trafi się kolejna propozycja. Dziękuję bardzo! :) Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 (edited) Częsc ludzi sądzi że wersja ECO G&G/ICS lepsza niz te chińczyki (bebechy) Edited December 20, 2010 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Nie są lepsze. Przynajmniej dla mnie. I nie ma batki i ładowary w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Ja posiadam cm 0.42a ze stałą kolbą, wchodzi duża batka, replika cudów miód i ogółem jeden z najlepszych modeli cm ;) też u krakamnów[taiwangun.com] zakupiona. Replikę jak i sklep zdecydowanie polecam. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Do eco wersji nie włożysz od razu m150, w cm 0.48 tak. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 (edited) Z tego, co czytam na forum, ECO G&G można porównać zarówno co do jakości wykonania, jak i parametrów tylko i wyłącznie do cymy.028/031 , a więc do replik o klasę niższych niż ta, którą wymieniłem wcześniej ! W tym przedziale cenowym nie ma nic lepszego, jak tylko AK od Cymy:.042/040/048 - i ich konwersje, których nazw nie mam zamiaru szukać. Dla zwolenników M4 znajdzie się coś w fabryce ICSa, ale na ten temat się nie wypowiadam, wiedzę mam znikomą :D Potwierdzam to, co mówi przedmówca. Kolega na SP150 Guardera i Lipo 11,1v 20-30c w swoim AKMie przemielił już gruubo powyżej 20 tys. kulek i nadal nie widać śladów zużycia :) Ba, włożyliśmy raz nawet SP180 Guarderowską :D Po oddaniu 20 strzałów zęby tłoka "dziwnie" zaczęły zmieniać kształt, podarowaliśmy sobie więc dalszych prób ^^ Ale pozostałe zębatki były jak najbardziej w porządku. Można się więc pokusić o stwierdzenie, że wyższe cymy nadają się nawet jako baza na parasnajperkę. Edited December 20, 2010 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Ja trzymam 140 (a za niedługo 135) od 70k kulek, BU, zmienione zębatki, ale nie pod wytrzymałość, tylko pod rof. I silnik, Systema Turbo. Modelarskie LiPo, Mosfet, okablowanie, wtyczki i nie dość, że rof boski, to jeszcze nic się nie sypnęło. Może tłok już powoli siada, ale reszta jest naprawdę czoko. Lufka 550 KMHead i czorny Guarder. 2 drumy po kieszeniach i mamy RKM Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Wpłaciłem już pieniądze na CM.040 i teraz nasuwa mi się pytanie, które pewnie było wałkowane wiele razy. Jaką gumkę hop-up dokupić? Słyszałem, że silikonowa czarna Systema jest dobra. Co o niej sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Jest OK. Gdzie zamówiłeś replikę ? Jak u Krakmanów to zamów tam od razu gumkę i dostaniesz towar z wymienioną. Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 (edited) http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up-c011006.html Jest tam GUARDER i P&J tylko (no chyba, że źle szukam :P). \/ fix' Edited December 21, 2010 by Qui-gon Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up-c011006.html Jest tam GUARDIAN i P&J tylko (no chyba, że źle szukam :P). Przezroczystą guardera. Ładnie kręci. Mają ją za 25zł Guarder, nie guardian :D Trochę śmieszni to brzmi. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Do 040 to bierz czornego Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Znalazłem post sprzed dwóch lat na innym forum o ASG. Użytkownik przedstawia w niej funkcjonalność gumek. Prometheus czerwony minimum M140 (kiepski dystanser) Prometheus fioletowy odradzam Guarder silikon czarny shit odradzam Guarder silikon przezroczysty do ok 370 FPS (strasznie delikatny Systema silikon czarna - Najlepsze co jest ! Do M130. W połączeniu z komorą HU TM daje wyśmienite osiągi ! Systema silikon przezroczysta - do 380 fps Madbull z dystanserem H czarny shit Madbull z dystanserem H przezroczysty silikon dobry do 420 FPS TO jest nadal aktualne? :icon_razz2: Edited December 21, 2010 by Qui-gon Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 raczej napisał to ktoś kto miał styczność tylko z gumą systemy więc nie masz się czym martwić, a co do gnata nie chciałeś krótszej wersji która jest tańsza o rozmiarami podobna jest do m4? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040b-1138.html Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Wybrałem CM.040 właśnie ze względu długości, która jest o jakieś 10 cm większa od CM.040b. W dodatku była też CM.040c, ale ja wolę mieć kolbę ramową. Poza tym już zakupiłem, więc nie ma co zmieniać. :P Tak więc wybiore Hop-up Guardera. Problem tylko, że nie wiem który. Widzę, że są dwa różne zdania, więc mógłby ktoś sprostować? Black czy przezroczysta? Pozdrawiam i dziękuję każdemu z osobna za odpowiedź i co za tym idzie - pomoc! Ps. Cena CM.040 i CM.040b jest taka sama, o ile mnie wzrok nie myli. :icon_razz2: Edited December 21, 2010 by Qui-gon Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Hmh czarny zaleca się do replik mocniejszych, ja bym go wsadzał do 400 fpsów już, chociaż miałem gumkę czarną, tyle, że systemy w stockowje giecie i dobrze kręciła. Jest twardsza od przezroczystej. Przezroczystą zaś miałem w mp5 z lufą promyka, tyle, że miała 320fpsów, wg mnie kręciła lepiej od czarnej. Niech ktos inny sie wypowie, pozatym na forum jest dużo o gumkach hopup. O czarnej guardera nie słyszałem. Ale zawodu nie będzie. :) pozdro. Czyli cokolwiek byś wybrał, nie zawiedziesz sie. Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Nie słuchaj majstra, czarny guarder jest tylko do mocnych replik (około 480 i w górę) do słabszych replik ze sprężyną M120 bierz przezroczystego. Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Wiem, że na pewno nic nie stracę, a zyskam. Jednak zawsze warto się zaopatrzyć w lepszy sprzęt, niż stracić na efektywności. Z tego co widziałem na YouTube/czytałem w internecie, to CM.040 ma prędkość początkową w granicach 415-435 fps. Z tego co powyżej napisałeś, można wywnioskować, że czarna byłaby lepsza. Poczekam jeszcze chwilę (może ktoś inny się wypowie), a później wysyłam maila do Taiwanguna z prośbą o dodanie hop-up'a. Dzięki, maczo007! __________________________ Edycja: dobry_mudzyn_z_afryka, twój post jest stanowczy, więc pewnie wiesz co mówisz/piszesz. Mógłby ktoś szybko to potwierdzić? Edited December 21, 2010 by Qui-gon Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Po prostu kup sobie systemę czarną i problem z głowy. Tylko nie pozwól krakmanom grzebać w swojej replice! Quote Link to post Share on other sites
Qui-gon Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 A nie lepiej pozostawić wymianę ekspertom? Ja się na tym zbytnio nie znam, chociaż z pewnością jest multum poradników na ten temat. Jednak nie chcę niczego zepsuć/stracić gwarancji. Macie bardzo podzielone zdania co do tego hop-up'a. Przezroczysty-czarny-przezroczysty-czarny. Tak się fajnie to przeplata w tym temacie. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 no właśnie, ekspertom a nie krakmanom. Ich serwis to porażka, zwłaszcza jeśli mają to zrobić "gratis" to sie nie przykładają. Zgubienie dystansera nie raz im się "zdarzyło" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts