Zahariasz Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 Co polecasz ? potrzebuje 9,6 sticka Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Za 1k to mozesz spokojnie kupic porzadna replike markowa a nie jakis chinski szrot... Smiech mnie ogarnia jak czytam: 1000 zl na replike : kup jg za " pińtzed ", wpakuje kolejne " pińtzed " na tuning i masz wymiatacza... ktory strzela jak szrot za " pińtzed " juanow ... Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 A musi to być "kałach"? Bo jeżeli nie to proponowałbyś Ci coś z ICS Universial Version Np. http://www.madonion.eu/M4A1_Universal_Version_p444.html Na pewno dużo lepsze od Cymy. Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Szczerze te 330 fpsów na 0.20 g mnie przeraża ;/ Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Szczerze te 330 fpsów na 0.20 g mnie przeraża ;/ Kolejny weteran FPS'ów. Co za problem wstawić lepszą sprężynę? Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Skoro firmowe komponenty wytrzymają lepszą sprężynę to chyba się skusze na gnata z I półki. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 http://allegro.pl/m16-a3-logo-usmc-firmy-g-p-okazja-i1377645858.html Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Ewentualnie http://allegro.pl/m4a1-ris-g-g-gr16-full-metal-gratisy-i1376664791.html , ale chyba nikt stąd, więc nigdy nie wiadomo co się trafi. :P Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Szczerze te 330 fpsów na 0.20 g mnie przeraża ;/ A co Cię przeraża? Chciałbyś mieć z pińzet fps'ów od razu może? Quote Link to post Share on other sites
PiPES Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Powiem tak. Do asg wróciłem gdy mogłem sobie pozwolić na te wszystkie wydatki. Pierwszą repliką jaką miałem po powrocie było G3 TM 360 fps. Coś tam się posypało, coś się naprawiało i później jeszcze trochę posłużyło. Ciągnęło mnie zawsze w kierunku emek, także kolejną repliką było M4-CQBR JG za 1k. I co ? I wpakowałem w tą replikę ponad 1k już a replika ma dopiero rok. Wpakuje kolejne 1 k i może będzie wygladać i strzelać tak jak tego chcę. Także, obojętnie czy kupisz chinola czy replikę z górnej półki i tak Ci się coś tam posypie jak zaczniesz grzebać. Kup stock chinola i jedyne co zmień to gumka i precka. Więcej nie trzeba grzebać. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) PiPES w temacie M-ek (bo przy AK uważam, że można kupić Cymę i będzie git). I wydasz / wydałeś kupę kasy na chinola, wymienisz kupę części a i tak to będzie chinol. A i tak nie będzie w większości to strzelać jak należy bo albo będą nieszczelności GB-komora, krzywe body itp. Uzmysłówcie sobie ludzie - w cenie I klasy nie jest tylko logo i części - w tej cenie jest technologia produkcji i kontrola jakości. U chinoli tego nie ma, bo jakby było to by repliki kosztowały tyle samo. I proszę nie radźcie już głupot, aby przy funduszu już 1000zł kupować chińczyka i w dodatku M4. Jakbyś miał 500zł to kup sobie jakieś Boyi, JG i będziesz grzebał w tym cały czas. A jak nie masz na baterię, ładowarkę, to wstrzymaj się z zakupem i dozbieraj. Ja od wakacji do teraz zbierałem na I klasę - mam Mp5 Cymy i nie chcę już II klasy. Non stop coś się sypało - a replika na forum zachwalana - cm.041 J Poza tym, kto zrobi to samo z swoim stockowym chinolem i wrzuci zaraz na youtube'a ? (KWA 2 gen) http://www.metacafe.com/watch/3767586/kong_power_lithium_polymer_lipo_battery_extended_firing_stress_test/ Edited December 25, 2010 by Reset Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Co innego z mkami, bo te firmowe można już za 900zł dostać. Ale dobrego kałasza za 1000zł nie znajdziesz. Te VFC można kupić od 1300 w górę. Jak ktoś lubi spokój to kupi VFC i gume. A jak ktoś jest oszczędny to kupi cymę gumę i lufę i w miarę powsstawania jakichkolwiek niedogodności będzie je uzupełniał. I zmieści sie poniżej 1300 na pewno. Ja z tuningiem do 500fps i lufą długą zmieściłem się w 1200zł. A i rof mam nieboski. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 I podpisuję się pod tym. Jak pisałem - przy AK warto zastanowić się na Cymą 0.48 bo nie widzę sensu przepłacać. Chyba, że faktycznie komuś zależy na detalach i najwyższej jakości. Ale co do emek, uważam, że nie było i nie ma godnych polecenia chińczyków - tym bardziej, jeśli ma się większy kapitał (jak kolega) debilizmem jest kupowanie II klasy. A jeszcze większym, doradzanie aby tak zrobić. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 VFC ma akurat flatki z chincola. Co do body, to mozna je porownac z oryginalem. Najlepsze emki z seri elektrykow ( walesow ) na rynku to wg mnie ICS, TM oraz GP i GG. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Co innego z mkami, bo te firmowe można już za 900zł dostać. Ale dobrego kałasza za 1000zł nie znajdziesz. Te VFC można kupić od 1300 w górę. Jak ktoś lubi spokój to kupi VFC i gume. A jak ktoś jest oszczędny to kupi cymę gumę i lufę i w miarę powsstawania jakichkolwiek niedogodności będzie je uzupełniał. I zmieści sie poniżej 1300 na pewno. Ja z tuningiem do 500fps i lufą długą zmieściłem się w 1200zł. A i rof mam nieboski. Kałasze ICS z serii AK74 można kupić obecnie w promocji za 990 zł Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 W promocji. Zwykle są droższe, a nie są tak dobre jak VFC. Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 25, 2010 Author Report Share Posted December 25, 2010 Co osoba to inna opinia , ale ja chyba zdecyduje się na CM.048 i lekki tuning najwyżej będę żałował ;/ Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Myślę, ze jak do CM włożysz M110 guardera, przezroczystą gumkę guardera i preckę to zmieszcisz sie w 1000zł a będziesz miał ze 370fps i dobrą celność. Quote Link to post Share on other sites
Zahariasz Posted December 25, 2010 Author Report Share Posted December 25, 2010 uważasz ,że te 410-420 Fpsów to za duzo ? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Sa kałachy lepsze niz vfc a mianowicie RS tyle za ta cena w pl.. swoją droga uważam ze do szturmu wystarczy max 400 fps... nie zmuszajmy snajperów do posiadania pow 600 fps... Edited December 25, 2010 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Tak, uważam, że to za dużo na początek. Te 370 spokojnie ci wystarczy, bo dzięki precce i dobrej gumie celność będzie dużo lepsza. A że są kałachy lepsze od VFC - te RS'a to chińskie podróbki, czyli Type56. A takiego AKM'a czy AKS74U od RS nie uświadczysz. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 W specu TMowskie AK47 za 891. Beta specnaz za 855. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Jezu, full plastik, mało fps itp... Wiem, ze fps to nie wszystko, ale na 40m można matrixy robić... Gówno. Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Podepnę się po raz N-ty i zapytam co na dzień dobry trzeba by wymienić w: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=2589&name=G&G_-_GR16_A3 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1247&name=G&G_-_GR16_Carbine Na któryś z nich się zdecyduję. Warto dokładać do GP? Ewentualnie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=5527&name=Socom_Gear_-_Daniel_Defense_M4_Carbine Edited December 25, 2010 by Hookie Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Jezu, full plastik, mało fps itp... Kolejny moher - !@#$% z bebechami i jakoscia, wazne aby bylo z metalu ( nawet z rteci ) i mialo bazylion fps.... Zdziwilbys sie jak daleko TM potrafi strzelac majac 260fps ( np MP7A1 ) lub ok 400fps ( gaziak mk23 socom ) Kupujesz replike ze wzg na jej wyglad i metal, czy ze wzg na stan techniczny GB ???. Bo ja kupuje ze wzg na stan techniczny... z jakiegos powodu ! Wiem, ze fps to nie wszystko, ale na 40m można matrixy robić... Gówno. Gownem poki co to ty tu plujesz.. O czarnych kulkach to wogole slyszales ??? Chyba nie. Zapomnialem. Sa w takiej samej cenie co biale Myślę, ze jak do CM włożysz M110 guardera, przezroczystą gumkę guardera i preckę to zmieszcisz sie w 1000zł a będziesz miał ze 370fps i dobrą celność. To zle myslisz. Guarder nie produkuje serii sprezyn serii M tylko seri SP. 370fps lub nawet wiecej to idzie wycisnac na 1J Systemy oraz SP90 jesli sie wie jak ... Przepraszam zapomnialem , aby wycisnac 370fps w chincolu to trzeba wsadzic sprezyne od Żuka oraz motor od radzieckiego odkurzacza ... bo to taka "super " jakosc :cool: Majster - przestan wprowadzac w blad , bo polecisz z tego forum za lamanie regulaminu. Edited December 25, 2010 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts