Cybul Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Witam. Pękł mi tapet od gearbox'a z tematu. Niestety jest on inny niż standardowy do GB v2. Różnicami są: - cofnięty o około 1 cm haczyk na sprężynkę - wyżłobienie 2mm wzdłuż na odcinku kilku cm. Drugi problem można łatwo rozwiązać nacinając/szlifując zwykły tappet do V2. Natomiast pierwszy problem jest w zasadzie nie do rozwiązania. Po zamontowaniu zwykłego tappeta haczyk został wyrwany. Czy orientuje się ktoś czy są popychacze mające haczyk 1cm dalej od "dziurki" w stosunku do standardowego? Ewentualnie, gdzie w Polsce kupić tapett pro-win'a? Chodzi o takie cudo: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=PW-PT-TP0166&search=searchItem&rs=pro-win&catid=&cat= Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 a wez daj inna sprezyne albo naciagnij stara troche, lepiej inna w razie czego stara zostanie ostatnio u kumpla sie ulamalo to badziewie tez, nieda sie go jakos nareperowac, skubance robia chyba tylko plastikowe Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 2, 2011 Author Report Share Posted January 2, 2011 Skończyło się na tym, że zamówiłem 3 sztuki z WGC. O sprężynie też pomyślałem, ale czy tak czy inaczej musiałbym kupić nowy tappet, więc jak się "skończą" te zamówione to wtedy zrobię patent ze sprężynką. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Ja bym na Twoim miejscu skleił ten popychacz. Wbrew pozorom można to wykonać tak, że będzie solidniejsze niż orginał. Mi się zdażyło laminować pęknięty popychacz kevlarkiem 150g/m^2 z dwóch stron i do dziś się trzyma (2 lata w boycu) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Możesz też zrobić to tj. ja często ludziom naprawiam małe rzeczy, nawiercić pęknięte miejsca, wstawić igłę do injekcji i całość zalać klejem "Qucik Steel Epoxy Set" klej jest genialny, po godzinie szlifujesz i masz. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 (edited) Miałem ten sam problem. Ja przerobiłem listwę guardera ze zwykłego v2. Wyciąłem nadmiar tworzywa z szerokości, a następnie wkleiłem (wbiłem na klej) przycięty mosiężny haczyk. Działa już prawie rok na m 150 bez żadnych problemów. Jutro będę rozbierał moją replikę to wrzucę fotkę :) Edited March 9, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 Nie będę otwierał nowego tematu. Kolejnym z problemów jest brak powtarzalności strzałów. Zdarzają się psikusy typu kulka leci tylko 20m. Wydaje mi się, że na sprężynę która jest tam zamontowana, replika powinna miotać kulki dalej. Czy może być to wina zespołu cylindra, głowic, dyszy, który był w zestawie? Wygląda on na dość tandetny. Miał ktoś taki problem? Jakieś pomysły, sugestie? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted April 5, 2011 Author Report Share Posted April 5, 2011 Wymieniłem cylinder na dłuższy co spowodowało brak luzów w jego mocowaniu. Załadowałem taśmę teflonową na wszystkie "podejrzane" miejsca. Moc wzrosła o około 30-40 fps. Tyle, że dysza jest o 0,5mm za długa i kulki mają problem z przeciśnięciem się. Dziś kolejne testy... :) EDIT: Coś pokombinowałem, pozmieniałem itd. i już jest ok. FPSy: 375-380. Więc jest powtarzalność, i tyle ile powinno być na tej sprężynie. Główną przyczyną była nieszczelność przy łączeniu lufy z komorą, tam gdzie wchodzi metalowy pierścień, taśma teflonowa pomogła. Niestety przy wyjmowaniu złamał się ostatni z zapasowych tappetów :). Trzeba zamówić kolejne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts