Gandalf55 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Witam! Jestem nowy na forum, a więc proszę o wyrozumiałość w wypadku rażącej niewiedzy z mojej strony. :wink: Ale do rzeczy. Od paru tygodni zastanawiam się nad kupnem AEG-a i moją uwagę zwróciły dwie bronie: AK 47 (CM.028), oraz M14 (CM.032). Chciałbym zapytać was Który karabin byście polecali? Zależy mi przede wszystkim na szybkostrzelności i mocy. Istotna jest także ergonomia. Dlatego bardziej skłaniałbym się ku kałachowi, ale m14 podoba mi się bardziej wizualnie. Z góry dzięki za odpowiedź ;D Link to post Share on other sites
Kargan Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) Zapewne wbrew temu co powiedzą specjaliści od AK - wybierz to, co Ci się podoba. To jest hobby. Nie idziesz na wojnę :happy: Co do jakości wykonania to Cyma więc będzie w obu modelach porównywalna :) Edit: opcja szukaj na Forum naprawdę się przydaje :cool: M14 CYMA - wszystko o Edited December 24, 2010 by Kargan Link to post Share on other sites
t0m3k Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Miałem okazję strzelac z obu replik, porównywalnie. Na pewno bardziej lansiarska będzie m14'stka ;) To zależy jeszcze, gdzie będziesz chciał używac repliki, do lasu tak ale pchac sie do budynku z ponad metrowym badylcem jest ciężko :P (jak cos jest jeszcze krótsza odmiana cm032a) Osobiście w tym przypadku wybrałbym m14. (ale ze względu na mój gust i moje widzimisię) pozdrawiam i życzę wesołych :) Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Ja osobiście m14 bym kupił, na pewno trochę Ci posłuży a CM.028 to jednak full plastik i częste problemy są . :) Pozdrawiam i oczywiście wesołych . :D Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Ale ten plastik nie jest aż tak do dupy, a GB jest z metalu, więc to bardzo dobra broń, problemy są z kolbą szczególnie u tych łamliwych. Link to post Share on other sites
t0m3k Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Ja osobiście m14 bym kupił, na pewno trochę Ci posłuży a CM.028 to jednak full plastik i częste problemy są . :) Pozdrawiam i oczywiście wesołych . :D body nie jest złe a bebechy standardowe, metalowe, podatne na tuning Link to post Share on other sites
Gandalf55 Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Dzięki za odpowiedź. A co myślicie o wersji SOCOM? Chyba od AK różni się tylko wyglądem i ceną bo długość lufy, i co z tego wynika celność taka sama. Poza tym chyba podobne osiągi. Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Do dupy to on na pewno nie jest , ale ta kolba :| bardzo szybko ją połamać można ;/ i zgubić stopkę z tyłu . a tak poza tym do może długo posłużyć :) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 W SOCOMie można szybko kolbę połamać? Prędzej w 028. Link to post Share on other sites
Damianosky Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Lesio: Zapewne chodziło mu o m14 socom. Czarna i oliwkowa m14 ma krótszą lufe i szynę do montażu optyki, tym różni się od tej z imitacją drewna. Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) ale ja wiem, że m14. Tylko, że macałem takie "po przejściach" i kolba na rozdupczoną nie wyglądała, a CM028 nawet te ze stałymi często widziałem w wersji "przypadkowo skróconej", w ekipie też jedną taką mamy :D EDIT: zabiję babę za niewylogowywanie się... Edited December 24, 2010 by Paulina Link to post Share on other sites
AnR Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) <edit> Dam sobie spokój, święta są. <edit. Edited December 24, 2010 by AnR Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) Moja też nie, poza tym to pieszczotliwe było! edit up: dobrze, że tylko raz w roku, bo nudno by się zrobiło... Edited December 24, 2010 by Lesio Link to post Share on other sites
Recommended Posts