_Sick_ Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Witam! Problemów ciąg dalszy, teraz problem z zasięgiem, karabin strzela na 5m, potem kulki lecą do dołu. Nie wiem co mam robić, wszystko szczelnie zrobione, GB poskładany dobrze, Komora Hop Up też, dystanser przed chwilą wkładałem, dobrze ułożony. Nie wiem o co chodzi. Proszę was o pomoc. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Mój kuzyn miał taki problem w mp5 on zmienił kulki i wszystko jest ok :) Edited December 27, 2010 by CzoRtt Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Jaka gumka? Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Gumka orginalna stockowa, wcześniej była Guarder przeźroczysta, tylko coś się chyba z nią stało, w pewnym miejscu jest taka trochę pogięta zniszczona, zaraz zrobię jej zdjęcie. Ja testowałem kulkami, dołączonymi w zestawie od ICS, nie sądzę, żeby to było przez kulki. Pozdrawiam Edited December 27, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Sam składałeś/montowałeś gumkę ? Stawiam ze ją zle włożyłes i jakimś cudem zamiast podkręcać kulki je to je hamuje Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Sam wkładałem ale nie wydaje mi się, żebym źle włożył, wkładałem ją tą linką co jest w środku, ten taki pasek, to nakładałem na lufę, zaraz pyknę zdjęcie. Edited December 27, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Wygląda ok a nie zawinęła się podczas wkładania ?? Jesteś pewny że układ jest szczelny. Połóż papierek na wejściu kulek z maga do komory i strzel, zobacz czy podskoczy. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 No zawinęła się gumka podczas wykładania jej z komory. Ale co ma podskoczyć? Mam złożyć wszystko, włożyć do wejścia na magazynek papier, potem włożyć maga i strzelić? Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 ICS robi świetne kulki, gumkę GUARDERA uszkodziłeś przy wyciąganiu. Miałem dokładnie taką samą sytuację z nową emką ICS, gumka do wymiany,kup przezroczystego GUARDERA albo czarną SYSTEME ze wskazaniem na GUARDERA jeśli masz stockowe części w środku. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Co to za lufa? Jak odwrócisz replikę wlotem kulek do góry, wrzucisz tam kulkę, wpada do komory? (dysza musi być max. cofnięta) czy się zatrzymuje na kołnierzu gumki HU? Z tym testem z papierkiem chodzi o: wrzucasz kulkę do komory, nakładasz na nią od góry papierek (na wlot kulek do komory, taki dosyć mały ale zasłaniający cały otwór) i strzelasz, jak podskoczy to jest źle (oczywiście replika "do góry nogami") Edited December 27, 2010 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Lufa stockowa, zmieniłem sprężynę i prowadnicę, nic więcej. Kulka zatrzymuje się na kołnierzu gumki Hop Up, nie wpada do komory Z tym testem dalej nie za bardzo rozumiem, replika ma być złożona tak? A ten papierek wstawić tam gdzie jest przestrzeń pomiędzy komorą a GB czy tam gdzie się podłącza maga? Edited December 27, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Obrazując Ci to: strzelasz z repliki wyciągasz magazynek obracasz replikę do góry nogami wkładasz jedną kulkę do komory (jeżeli nie ma jej wcześniej) kładziesz na tą rurkę przez którą wkładałeś kulkę mały papierek stabilizując replikę na jakiś poduszkach lub czymkolwiek oddajesz strzał papierek podskoczył - źle papierek nie podskoczył - dobrze Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 Ok, to jutro sprawdzę i dam wam znać. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 No i papierek nie podskoczył, kurna nie wiem co z nim robić, chyba wyślę do Madonion, niech się nim zajmą, jeszcze mi gwarancja została. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) "Kulka zatrzymuje się na kołnierzu gumki Hop Up, nie wpada do komory" tzn? Zatrzymuje się przed komorą czy nad nią? (najlepiej zaznacz to na jakimś zdjęciu) Chodzi mi o to, że może kulka wpadając do komory haczy o kołnierz gumki (od góry, o zewnętrzną powierzchnię kołnierza gumki HU), i blokuje się, stąd ten marny zasięg. Edited December 29, 2010 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Proszę zdjęcie, tak to wygląda, w tym momencie zatrzymuje się kulka. Edited December 30, 2010 by Sick! Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Ale komora miała być założona na lufę. Może inaczej: gdy masz założoną komorę na lufę, masz ją w replice, dysza jest max. cofnięta. Kulka wpada do komory i zatrzymuje się tak jak na powyższym zdjęciu? Czy zatrzymuje się nad gumką HU? (w tej części komory która doprowadza kulki do lufy). Jeżeli się na tym kompletnie nie znasz, faktycznie, lepiej odeślij ją do madonion. Ta replika strzelała kiedykolwiek poprawnie? ;p Jesteś pewien że GB jest złożony dobrze? Przyjrzyj się może uszczelce głowicy tłoka, nie wiem jak makabryczne nieszczelności musiały by spowodować efekt jaki jest. Albo lufa jest wadliwa i hamuje kulki albo kulki są złe. Edited December 30, 2010 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Włóż maga z kulkami, odwróć replikę do góry nogami i strzel, leci normalnie czy dalej to samo? Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 14, 2011 Author Report Share Posted January 14, 2011 Witam! Problem naprawiony, źle był poskładany górny GB. Dziękuje MadOnion za naprawę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 Witam! Karabin przyszedł z naprawy, niby wszystko w porządku, dobra wyciągam karabin wkładam baterię i strzelam... Słyszę tylko i wyłącznie ruch zębatek, jakby górnego GB w ogóle nie było, no nic wyciągam górny GB oglądam go i wkładam ponownie i co? Znowu słyszę tylko ruch zębatek jakby dysza w ogóle nic nie robiła tak samo tłok, po prostu nic, nie może to być wina baterii, bo wcześniej ta sama bateria napędzała karabin i strzelał, tylko problemem był źle poskładany GB, teraz to ja nie mam bladego pojęcia co się stało. Karabin wrócił z naprawy od MadOnion z gwarancji i taki już jest, dziwne, że nawet nie odesłali mi tej karty z usterką i przestrzałem ile ma FPS'u, tak jakby to zrobili na chama. Co mogę zrobić, jaka jest przyczyna tego? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Jaki sens ma pisanie tego samego w dwóch sąsiadujących wątkach. Odpowiedź w poście o ICS. Quote Link to post Share on other sites
ludi2010 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Może sprężyny Ci nie wsadzili do karabinka? Dobra a tak na poważnie sprawdz zębatki może coś zjechane że nie łapie góry? Najlepiej odeślij. Się kłuć o te papiery bo muszą oddać Ci je. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 Odesłałem już w piątek, teraz tylko czekam na kontakt z nimi ;) Jak się wszystko naprawi to dam znać, co było nie tak. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 To klasyczna opowieść o smarowaniu magazynka silikonowym olejkiem. Kulka jest nasmarowana i ślizga się po gumce a natomiast olej, robi klin smarny w lufie i wychodzą krzaki. Może też tłok mieć zjechane zęby, było by słychać. Ostatnie co mi przychodzi do głowy, to zły docisk komory go szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 Witam! Wina była tłoka, trzeba było wymienić na wzmocniony ICS, ten za 100zł, niestety nie obyło się bez zapłaty, jednak panowie z MadOnion zmniejszyli cenę i zapłaciłem tylko 50zł razem z wysyłką co mnie zadowala. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts