Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Strzelałem z mojej broni na dworze, strzela, strzela i nagle głucha cisza ! Nie dość że przestało strzelać to nie daje żadnych znaków życia, chodzi o to że nie rzęźi po prostu nie wydaje żadnych odgłosów.....

Nie są to baterie bo sprawdzałem z innymi bateriami...

Nagle się skończyło ;(

Prosze o pomoc....

Replika to ASR 104 firmy APS* z której zostałoy wystrzelane jak narazie 2 magazynki.....

Poczytałem w internecie i wszystko wzkazuje na to że to albo Blowbback mi się zrypał albp to co mówicie - gdzieś nie styka

Ale wole jednak nie grzebać i zarekalmuje niech oni mi to tam naprawią....

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr104_full_metal_ebb_aps-2189.html

Edited by mptorz

Z ciekawości: jak sprawdziłeś bezpiecznik? Bo jak patrząc na niego, to bardzo łatwo mogłeś się pomylić. W rurkowych bezpiecznikach często w ogóle nie widać, że są spalone. Albo włóż nowy, albo połącz kable bez bezpiecznika i strzel RAZ NA SEMI. Chyba, że w APS siedzi samochodowy bezpiecznik, wtedy jednak powinno być widać przerwany drucik.

Pozdrawiam,

Laokoon

PS, można też po ludzku: sprawdzić opór wyjętego z repliki bezpiecznika miernikiem, jeżeli takowy posiadasz. A jak będzie jednak dobry, to włożyć go na miejsce i zmierzyć opór całego okablowania repliki: podpinasz jeden biegun miernika do jednego bolca we wtyczce repliki, drugi do drugiego, wciskasz spust i patrzysz, czy opór jest nieskończony, czy nie. Jak tak, to znaczy, że gdzieś masz np. zsuniętą wsuwkę z silnika albo coś się rozlutowało itp itd.

Edited by Laokoon
  • 3 months later...

Miałem podobny problem. Wyszedłem na zewnątrz postrzelać i w połowie drugiego Hicapa stanął. Żadnych odgłosów nic się nie dzieje, cisza poza próbą silnika który słychać jak się rusza na osi że chce kręcić a nie może. Okazało się że połamało 2 zębatki (tłokowa i środkowa). Snajper a przełożenie nowych zębatek takie samo jak w originale?