mptorz Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Strzelałem z mojej broni na dworze, strzela, strzela i nagle głucha cisza ! Nie dość że przestało strzelać to nie daje żadnych znaków życia, chodzi o to że nie rzęźi po prostu nie wydaje żadnych odgłosów..... Nie są to baterie bo sprawdzałem z innymi bateriami... Nagle się skończyło ;( Prosze o pomoc.... Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Jaka to replika? Nie ma żadnego tykania? Może bezpiecznik ? sprawdź bezpiecznik Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Traumatyczne przeżycie... kable gdzieś nie stykają, może przy baterii, może przy stykach, a może to bezpiecznik, szukaj. Quote Link to post Share on other sites
mptorz Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Replika to ASR 104 firmy APS* z której zostałoy wystrzelane jak narazie 2 magazynki..... Poczytałem w internecie i wszystko wzkazuje na to że to albo Blowbback mi się zrypał albp to co mówicie - gdzieś nie styka Ale wole jednak nie grzebać i zarekalmuje niech oni mi to tam naprawią.... http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr104_full_metal_ebb_aps-2189.html Edited December 30, 2010 by mptorz Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 No patrz, sam znalazłeś rozwiązanie ;) Quote Link to post Share on other sites
mptorz Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 AA i bezpiecznik sprawdziłem.... Jest ok Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mozliwe ze urwal sie "styk" od BB i zablokowal tlok... Niestety, czeste w APS'ach... Wysylaj na gwarancje jak masz i najlepiej popros o "wylaczenie" blow-backa. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 (edited) Z ciekawości: jak sprawdziłeś bezpiecznik? Bo jak patrząc na niego, to bardzo łatwo mogłeś się pomylić. W rurkowych bezpiecznikach często w ogóle nie widać, że są spalone. Albo włóż nowy, albo połącz kable bez bezpiecznika i strzel RAZ NA SEMI. Chyba, że w APS siedzi samochodowy bezpiecznik, wtedy jednak powinno być widać przerwany drucik. Pozdrawiam, Laokoon PS, można też po ludzku: sprawdzić opór wyjętego z repliki bezpiecznika miernikiem, jeżeli takowy posiadasz. A jak będzie jednak dobry, to włożyć go na miejsce i zmierzyć opór całego okablowania repliki: podpinasz jeden biegun miernika do jednego bolca we wtyczce repliki, drugi do drugiego, wciskasz spust i patrzysz, czy opór jest nieskończony, czy nie. Jak tak, to znaczy, że gdzieś masz np. zsuniętą wsuwkę z silnika albo coś się rozlutowało itp itd. Edited December 31, 2010 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Heh mam ten sam problem co kolega wyżej. Rozkręciłem Gb, były uwalone 2 zębatki i tłok, po zamówieniu nowych części i POPRAWNYM złożeniu, gb nie strzela, tłok idzie w tył 2cm i się blokuje i nie wiem czemu. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Miałem podobny problem. Wyszedłem na zewnątrz postrzelać i w połowie drugiego Hicapa stanął. Żadnych odgłosów nic się nie dzieje, cisza poza próbą silnika który słychać jak się rusza na osi że chce kręcić a nie może. Okazało się że połamało 2 zębatki (tłokowa i środkowa). Snajper a przełożenie nowych zębatek takie samo jak w originale? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Nowe zębatki musisz odpowiednio wypodkładkować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts