Buniek92 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Odświeżam. Większość opinii jest słaba, ale linki wygasły i nie mam pewności czy mówimy o tym samym. A więc: Co sądzicie o opinaczach KAMA? Dokładnie mam na myśli buty z tego linka http://pphu-kama.pl/buty-wojskowe-2/buty-wojskowe-opinacze-brazowe/ Obuwie będzie docelowo noszone na co dzień, w zimę. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Miałem czarne opinacze od KAMY i były dość słabo wykonane.Podeszwa po miesiącu była gładka jak pupka niemowlaka.W lecie za gorąco a w zimie za zimno.Ale to mogą być tylko moje odczucia. Ogólnie da się w tym chodzić ale nie licz na przyjemne doznania. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Na zimę to cienizna, przeboleć dla wyglądu można. Pamiętaj, że już nie robią tak jak kiedyś - to nie są te niezniszczalne buty naszych ojców ;-) Wiem, gruba skarpeta i jazda - ale przecież jest tyle lepszego obuwia zapewniającego lepszy komfort :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Te mają ładnie wyglądać na nodze i być cool, jizz & jazz :icon_lol: Chyba się skuszę. Chyba, że macie jakieś inne propozycje brązowych butów za tą cenę. Quote Link to post Share on other sites
szczypior87 Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Trzy lata temu kupiłem brązowe opinacze z Kamy właśnie dla chodzenia w nich zimą po mieście. Wyszło no, że zimą chodzą "całodobowo" latem w teren - dużo terenu. Wielkich zniszczeń nie ma, buty nabrały charakteru i tyle, odpowiednia konserwacja pastą z puszki i deszcz i śnieg nie jest im straszny. Pewnie inne buty dają wyższy komfort, ale jeżeli nie masz przesadnie delikatnych stóp to przeżyjesz i będziesz zadowolony. Jedyny mankament jaki odczułem tych butach, to warstwa ochronna na skórze. Po pierwszych pastowaniach w zgięciach widoczne były jasne plamy - z czasem samo ustąpiło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts