krzysiekmw Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Witam, posiadam SWD firmy A&K i chciałbym na nim uzyskać ~600,700 FPS-ów. Znalazłem już stalowy zaczep tłoka i stalowy tłok. Tutaj Teraz sprawa sprężyny, lufy precyzyjnej oraz gumki Hop-Up. Na stronie na której można kupić tłok oraz zaczep jest napisane, że uzyskano ponad 700 FPS więc sądzę, że jest to możliwe. Proszę o pomoc przy doborze tych trzech komponentów. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Polecam przejrzeć temat w dziale karabiny wyborowe, jest tam wszystko napisane łącznie z jakością części G&H. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Kup preckę KM Head vel Promyk, gumę promyka fioletową i springa 210. I sterydy, bo bez nich nie naciągniesz takie sprężyny w tej replice. A, można też zalać zestaw spustowy klejem, coby wytrzymał tą sprężynę. I przejdź się do tematu o replice. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Sprężyna 170, precka Promyka, gumka jakaś Systema, i pogadaj z użytkownikem Dexterkrak, powinien pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 A czemu nie 900fps? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 A czemu nie 900fps? Bo by ci ludzie skopali 4 litery tak, ze wydalilbys calego kartofla gdyby sie wydalo , ze strzelasz do nich z takiego potwora. Zdajesz sobie sprawe z tego ze istnieje cos takiego jak granica ryzyka i bezpieczenstwa , na ktore ludzie sie godza i pozwalaja ?? Zdajesz sobie sprawe z tego, ze 900fps to jest prawie 300m/s ?? Rowniez dobrze moglbys wziasc wiatrowke na strzelanke i ladowac do nich z olowianego srutu :cool: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 @johny13 Moja wypowiedź miała charakter sarkastyczny. :wink: Właśnie w związku z pogonią za fpsami. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 "Kup preckę KM Head vel Promyk, gumę promyka fioletową i springa 210. I sterydy, bo bez nich nie naciągniesz takie sprężyny w tej replice. A, można też zalać zestaw spustowy klejem, coby wytrzymał tą sprężynę. I przejdź się do tematu o replice. " Ale pitolisz... Nie masz pojęcia o tej replice albo mylisz ją z inną. Konkretnie fragment o zalewaniu spustu klejem. Johny, zdajesz sobie sprawę, że ta zabawa polega na strzelaniu do siebie? Poza tym spokojnie, zrobienie 700fps z tego badziewia to sztuka :D. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 @ Maza94 - chyba ze tak ;) piwo dla ciebie;) @ dex - wiem jaka jest roznica miedzy 700fps a 900fps ;) Quote Link to post Share on other sites
krzysiekmw Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Dobrze więc ile najwięcej FPS-ów na niej uzyskam maksymalnie ? I jakich części użyć , również co jest z jakością produktów G&H ? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Czytaj temat o SWD w dziale karabinów wyborowych, sam odpowiadałem na tak samo skonstruowanie pytanie, leniu. Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Uzyskanie 700 fps-ów w tej replice jest nie realne. Nie ma takiej możliwości. Tylko nielicznym udaje się przekroczyć próg 600fps. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Niedawno sprzedałem swoje SWD które przy zestawieniu : - M190 SHS [ Trochę za twarde pewnie coś koło M200 tak na prawdę ] - Preclufie 6.03 - Stalowych bebechach - Wszystkim uszczelnionym [ Dysza itd.] Na kulkach MB 0.36 miała równe 490 fps czyli w przeliczeniu na 0.2 [ których nie miałem pod ręką a przynajmniej dobrej jakości do nowej precki ] wychodzi jakieś 625 fps . Da się przekroczyć oczywiście 700 fps [ bo da się wyciągnąć z tej repliki tyle ile ma oznaczenie sprężyny ] ale będzie to zapewne sprężyna około M220 więc będzie się to naciągało jak kuszę :] Oczywiście jeżeli uda się zrobić na tyle szczelny układ aby przy tej sprężynie powietrze nigdzie nie uciekało :] Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Albo przerobić na gas. Tylko czy to 625fps przekłada się na celność i zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts