Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

ja właśnie nichce tak dużej szybkostrzelności myśle ze 9,6V mi powinno wystarczyća może nawet 8,4V

Zależy, firefoxowskie baterie są bardzo wydajne, myślę, że 8,4 firefox spokojnie równa się chińskiej 9,6.

8,4 i tak zapewni dobre osiągi :)

[w kwesti szybkostrzelności]

Edited by t0m3k

Zależy, firefoxowskie baterie są bardzo wydajne, myślę, że 8,4 firefox spokojnie równa się chińskiej 9,6.

Z FF to loteria, tak jak ze starymi chinczykami... Albo bedzie ok, albo zamist 2000 pojemnosci bedziesz mial max 200, poczytaj o nich na forum.

btw. FF nie jest chinskie?

Pozdrawiam, G^.

Są też LiPo o mniejszym napięciu... Na 11stkach świat się nie kończy. Pamiętaj jednak że przy tej technologii pakietów trzeba już zainwestować w dobrą ładowarkę (np. Turnigy).

Niekoniecznie, ja posiadam ładowarkę Mystery (taka zwykła, nie mikroprocesorowa) i daje radę.

Edyta: Firefoxy i KAN'y to największe kupy pod słońcem :wink:

Edited by rumak

Tomek

dyskutujemy o lipo.

szmerglu[/b]' timestamp='1295126747' post='1460828']

Są też LiPo o mniejszym napięciu... Na 11stkach świat się nie kończy. Pamiętaj jednak że przy tej technologii pakietów trzeba już zainwestować w dobrą ładowarkę (np. Turnigy).

Bzdura. Mam ładowarkę za 30zł esky i działa.. http://www.defcon.com.pl/product-pol-3504-ladowarka-EK2-0851-000152-bez-zasilacza-.html

Ładuję pewnie li po wolniej niż wszystkie wypasione za 200zł ale i tak nie jest to długi okres.

i balanser podobno ma.

Mati

Nie musisz mieć mosfetu czy też kabli. Wystarczy, że na początku zmienisz wtyczkę.

Mosfet sprawi, że elektryka w replice dłużej podziała (styki się nie spalą) i szybkostrzelność i reakcja na spust wzrośnie

Kable poprawią szybko strzelność i reakcje na spust również.

Wtyczka działa tak samo. Polecam deans t.

Wszystkie te elementy zmniejszają opór .

Edited by maczo007

Powoli i spokojnie:

Aby wymienianie złączy miało większy sens, trzeba wymienić wszystkie. Więc:

1)Albo wymieniasz okablowanie tak, aby jedyne potrzebne złącze było między baterią a okablowaniem repliki.

2)Albo wymieniasz okablowanie na nowe, ale jego układ zostaje taki, jak był. Wtedy potrzebujesz dwóch par T-connectorów (lub Deansów - to to samo)

W obu przypadkach musisz wymienić gniazdo w baterii. Koniecznie musi być to żeńska część T-connectora. Męskiej nie lutuję się do baterii aby uniemożliwić zwarcie, gdy w trakcie przechowywania/transportu baterii dotknie ona czegokolwiek metalowego.

Przy lutowaniu T-connectora do baterii musisz zrobić tak:

1) odlutować/odciąć JEDEN KABEL od starego gniazda

2) przylutować ten "lużny" kabel do odpowiedniej blaszki w nowym gnieździe pamiętając o założeniu koszulki termokurczliwej na kabel przed lutowaniem.

3) zaizolować nowo powstałe połączenie koszulką, którą poprzednio nasunąłeś na kabel. Ma być porządnie

4) powtórzyć identyczną operację dla drugiego kabla.

Nie odcinamy drugiego kabla przed zaizolowaniem pierwszego, aby uniknąć zwarcia, które uszkodziłoby baterię i w przypadku niektórych baterii byłoby groźne dla nas.

Pozdrawiam,

Laokoon

Skoro działa tak jak powinien działać to chyba dzięki ładowarce, która ładuję go prawidłowo.

Nie mówię, że jest to idealne bo z całą pewnością ladowarka sie kiedyś zepsuję, bateria padnie. Ale zanim to się stanie to już dawno będzie sprzedana więc nie ma tu co płakać (to naprawdę długi okres).

Więc polecam jako tanią alternatywę i pozdrawiam osoby, które nie widziały a uwierzyły :D

No i oczywiście tych, którzy nie widzieli a gadają, że złe na podstawie ceny.

:hahaha:

Cytat z forum modelarskiego (są wyjątki).

Ponieważ padło kilka dziwnych sformułowań na temat tej ładowarki śpieszę poinformować, że ładowarka ta jest balancerem, bo ładuje ogniwa pojedynczo i nie prądem automatycznym lecz maksymalnym 0.75 - 0.8A. Dlatego czas ładowania dużych pakietów 3S może być taki długi, bo ładowarka ładuje jedno ogniwo na raz przez 60 sekund a następnie przełącza sie na następne. I tak w kółko do nabicia każdej celi do 4.2V...
Wniosek taki, że niezależnie od napięcia naładuje zawsze w tym samym czasie.

Szmerglu: bo ta ładowarka nie nadaję się do takich ekstremalnych pakietów :)

Ja przed zakupem doczytałem, że jest do 1300-1500 mAh max. To może wyjaśniać Twoj problem