Simrider Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Witam, Znudziło mi się strzelanie z wiatrówki do celu i zastanawiam się nad ASG.Po przejrzeniu masy tematów zdecydowałem się prawie na JG G36C. Interesuje mnie bieganie po lesie ( w budynkach duszno ;) ) i stąd pytanie Czy wersja C będzie dobra do lasu czy lepiej innej wersji poszukać? Może co innego zaproponujecie (kalach Cymy odpada bo mi się nie podoba) Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Jeżeli chcesz się strzelać tylko i wyłącznie w lesie to proponuje wersję K ,ma dłuższą lufę. http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html Jest też do wyboru z optyką http://gunfire.pl/product-pol-1152191812-JG0838.html lub jak wolisz jeszcze dłuższe repliki to ta będzie dobra http://gunfire.pl/product-pol-1152191813-JG0938.html Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Moim zdaniem bierz długą bez optyki, jak będziesz chciał to kupisz sobie jakiś kolimator/lunete na szyny ris. Quote Link to post Share on other sites
alientm Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107895-porownianie-karabinow-g36/ Quote Link to post Share on other sites
Simrider Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107895-porownianie-karabinow-g36/ Już prawie zdecydowałem się na wersje z E z dwójnogiem, ale po przeczytanie tego tematu chyba jednak zdecyduje się na wersje K Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Ja na twoim miejscu brał bym tą wersję z wbudowaną lunetą. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Ja na twoim miejscu wziąłbym tą z dwójnogiem. Quote Link to post Share on other sites
Simrider Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 A gdzie uzasadnienie dlaczego akurat z lunetą albo dwójnogiem?:P Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Prowokacja albo sobie jaja robią. To już od twojego widzi misie zależy jaki chcesz model, czy ten z dwójnogiem czy z wbudowanym kolimatorem. Ja na twoim miejscu brał, z górną szyną R.I.S. Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Dwójnóg, zdecydowanie. Wbudowana optyka jest często wadliwa i słabej jakości, a górna szyna RIS daje po prostu większe możliwości :) Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 ja miałam 3 wersje - C, średnią z lunetą i najdłuższą z dwójnogiem i risem. I tą ostatnią polecam, najwygodniejsza :) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Ja mam długą wersję i po drugiej strzlance zdjąłem dwójnóg ob zaczepiał się o każdą pierdołę oporządzenia i krzaki. A co do optyki, moja była wadliwa. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 (edited) Z dwójnogiem ponieważ ,można z niego zrobić zawsze karabin wsparcia. Zresztą wizualnie podkreśla, jego wyższość nad innymi :icon_biggrin: Edited January 18, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
babciagrazynka Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Ja mam wersję z dwójnogiem i z lunetą 3x, jestem z niej bardzo zadowolony. Optyka dobra(ale to chyba zeleży od egzemplarza), dwójnóg też świetna sprawa. Na początku trzeba się trochę namęczyć z lunetą(trzeba się nauczyć celować-po miesiącu już jest luz), ma dosyć mały okular. Generalnie z repliki jestem zadowolony:) Quote Link to post Share on other sites
Artudutu Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Ja posiadam wersję C z adapterem magów do m4 i wysuwaną kolbą. Replika służy mi lekko ponad rok i po niewielkim tuningu wyciągnąłem z niej ok 420fps i rofa na batce 9.6 20 kulek/s. W optykę nie inwestuję, bo uważam że służy ona tylko do lansu(moje zdanie). Z tą bronią latam po lasach, rzadko po budynkach, ale spisuje się rewelacyjnie. Jedyne co mnie drażniło to zacinka kulek w komorze Hop Up ale zmiana kulasów na G&G załatwiła sprawę(zresztą do precki to jedna z najlepszych kulek). Polecam dla osób, które nie lubią mieć długiej broni. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Simrider Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 A czy jest sens kupować używkę czy to jednak za duże ryzyko ? Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 To zależy od zużycia repliki, od tego czy była poprawnie użytkowana, smarowana itd. Zawsze pewniej jest kupić nówkę. Quote Link to post Share on other sites
tribot Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Ja bym kupił wersje -C.a później dokupił do tego jeszcze kolimator.jest lepsza w transporcie i łatwiej jest się z nią zakamuflować Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Polecam najzwyklejszą wersję K z szyną bardzo dobra do lasu. C też się nieźle spisuje w terenie ale w tym przypadku raczej zależy od egzemplarza. W moim odczuciu jeśli weźmiesz wersję K to będziesz miał coś pomiędzy karabinkiem szturmowym a karabinem wsparcia. Sam z tym biegam, Polecam i Pozdrawiam. :wink: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Mam wersję K z optyką z tego powodu, że taka mi się bardzo podoba. Nie zmienia to faktu, że taka optyka jest znacznie mniej wygodna niż byle jakie 3-9x40 z Gamo. Jeśli nie zależy Ci na wyglądzie, to bierz wersję K z szyną RIS. Najbardziej uniwersalna. Do stockowej repliki luneta raczej się nie nada, choć to też kwestia preferencji. Na Twoim miejscu używałbym mechanicznych przyrządów celowniczych. Jeśli chcesz optykę, to kolimator zamknięty. A jeśli planujesz robić tuning, to krótki kolimator otwarty, np. kopię Waltherowskiego MRSa (niestety, nie mam pojęcia jak ten kolimator się w rzeczywistości nazywa, jeżeli w ogóle istnieją jakieś jego odmiany na broń ostrą). Dlaczego taki? Po zastosowaniu montażu na lunetę z szyną RIS na górze jesteśmy w stanie używać zarówno kolimatora jak i lunety naraz. A jest to naprawdę wygodne, zwłaszcza dla precyzyjnej repliki szturmowej. Drugie rozwiązanie to ACOG z kolimem na górze. Jeśli planujesz repliki używać tylko w lesie i od razu chcesz tuningować - luneta 3-9x40, a potem ewentualnie koli na nią. Jejku, można by tak pisać bez końca, jest tyle opcji, które zależą tylko od preferencji własnych. W każdym bądź razie wg mnie powinieneś wyjść od Giety w wersji K z szyną montażową. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
marekvip10 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 a czy do wersji C można włożyć sprężynę 400-420 fps bez wymiany innych części Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Musisz wymienić inne części,na pewno musiałbyś wymienić prowadnice sprężyny i przydała by się lepsza bateria. Quote Link to post Share on other sites
Simrider Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 Kupiłem w końcu używana wersje g608-8. W ramach odświeżenia co powinienem w niej wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Gumke HU na silikonową, polecam systeme. Można też wymienić lufe na precyzyjną. Jeśli zależy ci na mocy to prowadnicę, spring na m120, tłok, głowice itd. Ale to wszystko zależy od twojego budżetu. Quote Link to post Share on other sites
Simrider Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 Po jakim dystansie kulka powinna opadać(0,2g) ? u mnie po 15 metrach już leci w dól... Ile trzeba wydać na kolimator żeby nie żałować zakupu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts