Miszcz_HK417 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Witam. Od dłuższego czasu mam problem z tą całą linką QR, gdyż wszelkie moduły są o nią zaczepione i nie wiem jak tą linkę zamocować, by te moduły nie odpadały mi kiedy ją używam na sobie. Wiem, że wiele osób usuwa tą linkę i w jakimiś tam domowymi sposobami mocują wszystko razem. Jednak to QR jakoś jednostkom bojowym typu USMC lub Navy Seals nie przeszkadza, więc jak oni to wiążą, mocują, że im to wszystko nie odpada? Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Masz źle poprowadzoną linkę od szybkiego wypięcia. Wrzuć tu jakieś zdjęcia Quote Link to post Share on other sites
Miszcz_HK417 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Masz źle poprowadzoną linkę od szybkiego wypięcia. Wrzuć tu jakieś zdjęcia Lepiej jak byś mi mógł wytłumaczyć jak ma dobrze iść Drogi Bricie, gdyż ciężko zrobić dobrą fotkę. Wolę napisać jak mam przeprowadzona ta linkę. Linka jest przeprowadzona przez lewe ramię od góry w dół, gdy jest ten otwór w dolnej części z tyłu CIRAS'a to tam przewlekam tą linkę przez otwory do tych elementów. Najlepiej, żeby ktoś sam przysłał jakieś fotki lub napisał co i jak zrobić. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 (edited) Masz oryginał czy kopie? Edit: Jesteś leniwy, wystarczyło chwilę poszukać na Google by znaleźć to: http://www.finnrappel.fi/eaglecirasasse.htm http://www.cirasvest.com/pictures/MCCIRASinstructions.jpg Edited January 19, 2011 by ORKAN_Hubert Quote Link to post Share on other sites
Miszcz_HK417 Posted January 19, 2011 Author Report Share Posted January 19, 2011 Raczej kopie oryginału :) W google szukałem, na youtube też, ale pewnie źle szukałem (nie wiedziałem co wpisać). No nic, dzięki wielkie! Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Nie mówiąc już o parudziesięciostronicowym wątku zatytułownym dumnie 'CIRAS ogólnie o systemie' :P Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Podoba mię się ten temat. Po co wy kupujecie kamzielki zintegrowane koledzy? Balistyki w nich nie nosicie, pocicie się niepotrzebnie - szkoda roboty. Kupujcie taktyczne lub chestrigi albo postarajcie się o miękkie wkłady i płyty w odpowiedniej wadze - choć wtedy pewnie nie będzie już zbyt wesoło. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz_HK417 Posted January 20, 2011 Author Report Share Posted January 20, 2011 Zamiast tych wkładów balistycznych, włożyłem sobie parę czasopism i waży ze wszystkim 4-5 kg. Na prawdziwe wkłady mnie nie stać, więc wolę poczekać. Co do tematach na WMASG, to wpisywałem CIRAS QR i nie wyszukiwało tego co trzeba. No nic, przepraszam za kłopot i życzę miłego dnia. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 4-5 kg z "wkładami" i magazynkami? Coś mało. Szczególnie jak na CIRASa. Wydając 5 baniek na kamizelkę Flyye/ PANTAC, kiepsko chodzić chociażby bez replik SAPI. Za tą cenę miałbyś porządnego chesta. Inna sprawa, jeżeli masz jakiś wymysł ACM, wtedy lepiej wkładów nie używać, bo kamizelka ich nie utrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 (edited) Jeśli nie stać Cię na prawdziwe wkłady (w sumie nic zaskakującego), możesz zrobić jak ja, mianowicie zamówić kopie u użytkownika nickiem Austin - mam od niego replikę SAPI rozmiar M i jestem bardzo zadowolony, waga odpowiednia, wygląd i profilowanie również, podobnie faktura. Spytaj go jak one są zrobione - na mnie zrobiło wrażenie. Napisy nie są jakieś fantastyczne ale i tak u 80% osób które widzą tą replikę oczy robią się okrągłe i 'łoo, masz prawdziwą!..'. Mam jedną (bo do chesta) i kosztowała mnie 55 zł z wysyłką. Inna sprawa, że przeciętnie załadowany CIRAS z wodą, magami, BALCS i SAPI waży mniej więcej 20 kg.. Edited January 20, 2011 by czlowiek6 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 J.W.!! Polecam bardzo te jego kopie SAPI. Są super wykonane jeśli chodzi o wagę, kształ, wymiary. Dużo są w stanie wytrzymać nie rozwalą się od zaraz. Z napisami nie ma szału ale i tak ich nie widać wewnątrz kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 A w mtg można podobno zamówić repliki miękkich wkładów BALCS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts