Biper Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 Tylko jest jeden problem. Gdzie wstawić regulacje bo nad luba idzie ta „rurka” od naciągu. Gumka HU raczej musi być twarda, ale wtedy w zimę nie będzie za dobrze podkręcać. Ale można zaryzykować sylikonową w końcu to nie AEG i kulki seria nie lecą:D Quote Link to post Share on other sites
Lyle Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 myślałem nad tym, by śróba do regulaci była z boku pod kątem. wkręcana i wykręcana powinna odpowiednio działać. a może się mylę:) boję się jednego: że jak będzie regulacja ustawiona pod kątem, to hu będzie wtedy jakby bardziej z boku, niż na górze lufy. będzie wtedy podkręcał kulkę nie w górę a na boki.... Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 9, 2005 Report Share Posted June 9, 2005 Wszystko zależy od wykonania. Jeżeli robić pod katem to na próbie powinno być cos w rodzaju ślimaka. Quote Link to post Share on other sites
Mortyfikator Posted July 11, 2005 Report Share Posted July 11, 2005 Mam pytanie, czy ktoś sprawdzał zasięg swej mp5'ki po włożeniu silniejszej sprężyny (tzn. jak najsilniejszej)? Chodzi mi o to czy przewyższa niektóre stockowe AEGi :D Z góry dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 A moze ktos robil metalowe czesci do swojej mp5? Jezeli tak to dajcie znac gdzie i ile was to wynioslo? Quote Link to post Share on other sites
Tony-Hawk Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Witam Chciałem stuningowac swoje mp5 poprzez wstawienie mocniejszej sprężyny. Zwracam się do tych, którzy wstawili sprężyny powyżej 200%. Czy wzmacnialiście tłok w jakis sposób?? Jak to zrobić?? Czy wasze repliki wciąż żyją, ile wytrzymały, bądź ile juz wytrzymują?? Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 Ja zrobiłem coś zupełnie nietypowego. Mianowicie kupilem uzywana mp5 ze sprezyna chyba od spas12 albo jakas inna, w kazdym razie mocniejsza od stockowej. Potem juz od siebie dodalem podkladke na prawde cienka od strony mocowania sprezyny (chyba prowadnicy) i grubsza 2-3mm od strony tloka i daje mi to zasieg skuteczny 40metrow (mierzone, po okolo 1500 kulkach nie widac zmeczenia na materiale), nie mierzylem na dluzszych odleglosciach, a teraz daje prec lufe 6,05mm/420mm i chowam ja w tlumiku, przez co mam zasieg na prawde skuteczny jakies 42-43 metry i mi to wystarcza, dopoki nie kupie m40a1 albo vsr10 :lol: Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted August 23, 2005 Report Share Posted August 23, 2005 Moja ex-mp5 z 170% CA się sypneła. Ja juz jej nie mam. Z tego co wiem poszedł mechanizm spustowy Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 UWAGA :!: :!: :!: Podczas upgreadu pewna czesc jest bardzo narazona na zniszczenie. mianowicie ta ktora laczy spust i tlok. chodzi o mocowanie wystajace z body (taki kuniuszek) i i drugi taki patyczek wystajacy z tej czesci. jest jednak na to sposob. jezeli cos sie zepsuje, to nalezy rozwiercic body w miejcu mocowania tej czesci, oraz przewiercic na wylot ta czesc i przelozyc prze ten otwory srubkei nakretka zakrecic po drugiej stronie body. jest wtedy prawie pewne ze to wytrzyma, jakies 99,99(9) % :D Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted December 12, 2005 Report Share Posted December 12, 2005 i jak Biper naprawiłeś swoją mp5 ?? To w końcu jaką sprężyne wstawić aby żywotność była duża ?? Może 120DPI ?? Jak sie mają repliki pozostałych osób które je tuningowały ?? Quote Link to post Share on other sites
Witchdoctor Posted December 12, 2005 Report Share Posted December 12, 2005 kumpel długo strzelał na 170 PDI..... dopóki sie na mp5 nie przewrócił i połamał :P Quote Link to post Share on other sites
darthpit Posted December 12, 2005 Report Share Posted December 12, 2005 Proszę o napisanie, wstawienie linka z opisem jak oddzielić sprężynę od tłoka, bo próbowałem, ale mi się nie udało :( Quote Link to post Share on other sites
Lyle Posted December 13, 2005 Report Share Posted December 13, 2005 długo strzelał na 260pdi;))) ale naprawiona jest i bede chyba opylał w niedalekiej przyszłości;]. Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 długo strzelał na 260pdi;))) ale naprawiona jest i bede chyba opylał w niedalekiej przyszłości;]. A co sie posypało ?? Pękła ta wypustka co na niej sie tłok utrzymuje przed strzałem ?? W jaki sposób naprawiłeś replike ?? Czy rozwiercając tłok i wstawiając w to miejsce metalową śrubę ?? Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 Sorry ja już nie mam mojego mp5. z tym pęknięciem uporał się mój kumpel. Wstawił grubą śrubę i przykręcił mocna :lol: Taka trochę prowizorka. Quote Link to post Share on other sites
darthpit Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 A moze ktos robil metalowe czesci do swojej mp5? Jezeli tak to dajcie znac gdzie i ile was to wynioslo? Ponawiam pytanie, bo sam jestem ciekaw, a po za tym chce ostro podrasować mp5 ;] Ale niestety boje sie o wewnętrzne bebechy :( Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 Mój znajomy powiedzial że może wykonać bebechy żelaza, ale problem pojega na tym że nie ma właśnej tokarki :? Jak gdzieś uzyska dostep to pewnie wykona z chęcią. Quote Link to post Share on other sites
Lyle Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Nie rób metalowych części. Nie ogarniam po co;) Części są naprawde wytrzymałe. Eksploatowałem bardzo intensywnie mojej mp5 a poszedł tylko ten cycuszek o którym cały czas mowa. Osobiście wydaje mi się, że metalowe bebechy to, że tak powiem, wywalenie pieniędzy w błoto. Chciałbym zauważyć ponadto że pod 260 pdi, był centymetr podkladki, jak nie 1.2 cm. Podciąłem lekko ten cycuszek co blokował tłok;) Quote Link to post Share on other sites
koszkin Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Witam ... mam problrm otóż potrzebny mi jest tłok do Mp5 A3 Tm-u ... jeżeli ktoś ma tłok , albo tłok ze spręzyną , badź cały komplet z cylindrem .... chętnie go od niego odkupię Wiadomośc zostawiać na PM bądź mail:koszkin@poczta.fm Bo tunongowałem swoją giwerkę .. męczyłem się z oddzieleniem spręzyny od tłoka (gorącą srubą) i nic ... teraz przy naciąganbiu jest pewien zgrzyt (sprawa sprężyny bądź nadtopionych krawędzi wewnątrz tłoka ) dlatego szukam nowego tłoka Quote Link to post Share on other sites
trickers Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Zrobiłem już rysunki techniczne tłoka i cylindra i dałem dla tokaża w niedalekiej przyszłosci będe tanio miał wszystkie bebechy z metalu. To dopiero będzie jazda !! Mam zamiar osiągnąć 500fps :twisted: Jak już będe wszystko miał to zdam relacje jak strzela Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Pytanie: Czy wkladal ktos do MP5 sprezyne od wiatrowki Slavia :?: Jesli tak to jakie efekty :?: Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 To dopiero będzie jazda !! Mam zamiar osiągnąć 500fpsNie uda się. Jak będziesz naciągać w tej MP5 taką sprężyne?! Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 W kilka osób chyba :roll: HateMe! Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 jak myślicie po wlożeniu tej sprezyny: Guarder SP 150 ile mi wytrzyma replika? Quote Link to post Share on other sites
Lyle Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Przy 260 PDI wyciąga sie coś koło 470 fps(szacuję tak przynajkmniej...) a nie miałem ŻADNYCH problemó z nmaciąganiem spręzyny. SP150 to chyba odpowiednik 260PDI. więc jeśli zadasz sob ie troszkę problemu i poczytasz moje posty to dowiesz sie ile.... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts