janekc Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) Polecam moją broń kupiłem ją tu: http://www.military.pl/Kalashnikov-AK47-Full-Metal-Wood-CyberGun-120916_9122t.html .Jedyną rzeczą która mnie drażni w tym karabinie to napis i portret Kalashnikova na lewym boku karabinu. Magazynek ma dużą pojemnośc ok. 500 kulek i jest wytrzymały. Edited January 22, 2011 by janekc Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 dzięki ale moim zdaniem ubogi jest troche :/ Quote Link to post Share on other sites
janekc Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Mam pytanie. Czy koniecznie musi to byc ak? I czy broń musi byc cymy? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 (edited) Janek, weź odpuść. Gówno wiesz i tą swoją gównianą wiedzę przekazujesz dalej. CM.048/M/S to są repliki nie do zdarcia - wiesz Anaruku o co chodziło w poście gravena o padnięciu GB? ze ten gearbox się rozwalił po 70 tysiącach kulek dopiero, i to na mocnej baterii. Kupisz sobie kałaszka, ewentualnie baterię i koniecznie mikroprocesorową ładowarkę - na taiwangunie na pewno znajdziesz. Myślę że to wszystko. A co do tych terrorystów - teraz prędzej terroryste z chałupniczym ładunkiem wybuchowym a nie AK zobaczysz ;))) Edited January 22, 2011 by denvey Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Polecam moją broń kupiłem ją tu: http://www.military.pl/Kalashnikov-AK47-Full-Metal-Wood-CyberGun-120916_9122t.html .Jedyną rzeczą która mnie drażni w tym karabinie to napis i portret Kalashnikova na lewym boku karabinu. Magazynek ma dużą pojemnośc ok. 500 kulek i jest wytrzymały. Tyle, że w cymie 0.48 nie ma portretu. I to jest chyba cm 042 tyle, że z oznaczeniami nadanymi prze CG. Jeżeli chcesz ak to nie bierz wersji S. "Mam pytanie. Czy koniecznie musi to byc ak? I czy broń musi byc cymy?" Akurat jak AK to chyba lepsze jest tylko RS. "dzięki ale moim zdaniem ubogi jest troche :/" Pod jakim względem ? cm 048 też jest podobnie uboga ;) Quote Link to post Share on other sites
janekc Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Szabla95 podałem link do tej broni sprawc sobie nawet na zdjęciach jest portret spec***** Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Eee, za przeproszeniem, ale o czym ty w ogóle pieprzysz janku? Wydaje mi się że jakby od rzeczy. Niech kupuje cymę i nie mąćcie mu w głowie ;) Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Janeck, ty sie chwalisz czy zalisz? Bravo.pl, dzial forum... denvey: Nie "rozwalil sie gearbox" tylko sam tlok :P Anaruk: Post odnoscnie cytowanego tuningu byl odpowiedzia na twoje pytanie czy przy zamontowaniu mocnej baterii nic sie nie stanie z GB. Odpowiedz masz w poscie, mocno tuningowany (wziekszenie fps) i dopero po 70k kulek, strzelajac na LiPo 11,1V 40C (Robi takiego troche miniguna :P ), padl tlok. Wiec o GB nie musisz sie martwic. Tak jak napisal Szabla, lepsze AK robi tylko RS, porownywalne sa jeszcze DBoy. Ale kwestia gustu :P A co to kolb stalych czy skladanych, jak nie bedziesz jej uzywal jako saperki (mowie o wersji S) to kolba pozyje dlugo :P Tylko musisz pamietac zeby dokrecic wszystko raz na jakis czas. Sam zamierzam kupic .048S. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Dzięki ,że mi pomagacie etc. Jak już mówiłem wolę AK`a z stałą kolbą ^^ Co do baterii . Tak myślę ,że przez kilka miesięcy (replikę chcę kupić w marcu) to niech będzie do maja-czerwca . Powinna wytrzymać. Później ewentualnie dokupię LiPo czy jakąś tam bateryjkę oraz mikroprocesorówkę (chociaż nie wiem ,gdyż mam z mojej najpierwszej replice - Systema ) - kupiłem od kolegi za 1300zł. Nie no AK najbardziej by mi odpowiadał ,gdyż drewno + stal dodaje charakterku całej zabawie. Piszcie recenzje o CM.048 ^^ Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/59635-akm-cyma-cm048m-cm/ 89 ston o Cymach 048 (048, 048M czy S to jedno i to samo, roznia sie tylko wygladem). W kolbie jest nie za duzo miejsca wiec wieksza bateria wiaze sie albo z rozwiercaniem kolby albo LiPo. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 No spoko ,ale dziwi mnie dlaczego odmawiacie mi kupowania GBB ? Dlaczego ? xD Quote Link to post Share on other sites
janekc Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 To podaj co ci pasuje w gbb czego nie mają inne modele Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Podobaj ami się ,gdyż jest w nich 100% realizm . Pielęgnacja jej też dodaje zabawy ^^ Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Zrozum, to nie jest zabawka dla początkującego, a ty chyba takim jesteś. 1) Jest droga. Zarówno w utrzymaniu jak i sama replika. 2) Potrzebuje stałego "karmienia" gazem, więc jak nie masz gazu = nie postrzelasz. 3) W zimie odpada. 4) Potrzebuje fachowej konserwacji Bierz Cymioka i jedyne co będziesz dokładał do niego to gumka, mikroprocesorówka i preclufa. I tyle wydatków. I tak jak wspomnieli koledzy musisz na prawdę stawać na głowie żeby ją rozdupcyć :wink: Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 A pewny jesteś że będziesz wiedział jak ją pielęgnować? Poza tym, będzie cię stać na kupno magazynków? Do GBB masz tylko 30rd, no i nówka magazynek kosztuje około 100 zł. Za to masz 2-3 magi do AEGa. Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 pielęgnacja to nie problem . tylko pytanie z czego będę miał większą frajdę ? tzn realizm i strzelanie . (nie przekaszadza mi częste pielęgnowanie) Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) jeżeli Ci chodzi o realizm to napewno GBB jeżeli o coś w podobie do realizmu ale za to tańsze (trochę tańsze)niż GBB to EBB ale system Tokyo marui np; scara albo m4 sopmod kosztują one ponad 2300 zł ,ale wtedy masz połączenie realizmu ( w mniejszym stopniu niż GBB ale w większym niż zwyczajny AEG) i tańszego użytkowania bo kupujesz batkę i ładowarkę parę magów (większa pojemność niż te od GBB) i tyle a do GBB magi gaz i najwięcej kasy na kupno i wymianę częsci wewnętrznych repliki np koszt repliki m4 GBB WOC to w madonion masz ją za 1700 w promocji ale do tego przedewszystkim suwadlo ra-tech stalowe z npas 900 zł lufa precyzyjna z hop-up 450 zl więc już prawie 3000 zl a do tego magi i gaz,co prawda jednak gdy zrobisz już tak replikę wydając prawie 4000 zł to masz i realizm i dobrą replikę która bije o głowę aeg (w sensie realizmu i frajdy z użytkowania bo osiągi trochę lepsze od aeg ) i jak juz postrzelasz z gbb to jednak nie będziesz się chcial przesiąść na AEG -takie moje zdanie . Jednak za 1000 zl to niemasz co się bawić w GBB ,lepiej jednak weż AEG . Edited January 23, 2011 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Pewnie, ze więsza frajda z GBB, ale w zimę nie postrzelasz magazynki są drogie, gaz też kosztuje i jakbyś miał strzelankę co tydzień, to to pielęgnowanie najprawdopodobniej by Ci się odwidziło. A ile to nerwów, jak przyjeżdża się na strzelankę i okazuje się, że któryś z magów gazu nie trzyma... Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 to jednak AEG będzie dobry. Ale zaś w GBB jest mniejsza awaryjność i łatwo niby naprawić ,gdyż mało części . Co do gazu . Czy gaziak przyjmuje propan - butan ? Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Muszę sie z tobą jednak nie zgodzić ,ponieważ aeg jest mniej awaryjne ktoś tu juz podał ze tylko tłok pad po 70 k kulkach na silnej batce a w gbb tak nie ma rozprezajacy sie gaz działa z wielka siła na elementy wewnętrzne dlatego należy je wymienić na stalowe jak napisałem w poście wyżej .gaziaka moze przyjmować propan jest tańszy ale trzeba samemu zrobić instalacje jednak o to juz musisz sie pyatac w dziale gbb . Edited January 23, 2011 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 Powiem tak . Po pierwsze - dzięki ! Po drugie i ostatnie - namieszałem sobie głowę pomiędzy CM.048 a G36 GBB .. Mi chodzi tutaj o samo wykonanie ,frajda ,realizm etc. Brzydko powiem - nie obchodzi mnie pielęgnowanie ,bo wiem jak to się robi. Nie patrząc na dbanie oraz utrzymanie repliki - powiedzcie co ma większą moc ,FPS ,zasięg ? Czy odrazu po kupnie repliki mogę zapełnić ją propan-butan`em przez adapter bez żadnych przeróbek etc ? Z góry dzięki ! Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Najpierw zacznę od propanu to wydaje mi sie ze tak ale radzę dla pewności poszukać w dziale gazowych replik na forum, z moich informacji tak ale to zwiększy trochę moc . Co do wyboru to juz od ciebie zależy ja na twoim miejscu wybrałbym aeg bo GBB g36 to koszt 900 zł + kilka magow kazdy po 200 zł . Według mnie żadne gbb w stocku nie jest dobre wiec trzeba powymieniac części , najlepiej poszukaj g36 modyfikowane przez ra-techa , ale to juz drożej wyjdziej . Wracając jednak do g36 masz juz temat na forum wiec poczytaj, najwyżej sie dopytaj tam .g36 jest nowa replika wiec trzeba poczekać na kilkanaście sztuk w Polsce i recenzje nt. Tej repliki a tak niewiedomo co sie sypnie co trzeba wymienić jakie wady i co sie bedzie najszybciej psuło . Edited January 23, 2011 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 PROPAN NIE PROPAN-BUTAN! to jest różnica. Zresztą, rób co chcesz. Ja tam bym wziął cymę. Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Według mnie tez powinieneś wziasc cyme i tyle odemnie pokazalem Ci negatywy gbb i problemy ale zrobisz jak będziesz chciał . Quote Link to post Share on other sites
Anaruk Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 siemka. jako ,że napotkałem nowe (chyba) repliki king armsa ,chcę porównać je . Oto link : http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/109335-ktora-replika-jest-najlepsza-z-wymienionych/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts