val Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 dzikki, ty mowisz o jakims adaptorze a ja mowie o bezposrednim zaladowaniu gaziaka magazynkiem CO2 a nie poprzez adaptory. (Moze to adaptor powoduje, ze CO2 nie jest taki brutalny, w sumie nie wiem wiec sie nie wymadrzam) No ja w kazdym badz razie bym nie probowal. Z kolei wiem, ze full metal Beretta HFC jest przystosowana do CO2 (ta na green gas). Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 CO2 powodował uszkodzenia magazynka/zaworu, który nie był przystosowany do tego typu gazu. Link to post Share on other sites
Q Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Jedyny problem tego modelu w moim wypadku to to że ucieka mi co2 i nie wiem jak się z tym uporać a rozkręcenie maga nie idzie mi choc potrafie sporo...:/ jeden nabuj maazynek to piszcie na forum. poza magazynkiem jestem zadowolony z mojego S&W 40 F Jak ty piszesz ??/mod Link to post Share on other sites
nomen Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Powoli topic zaczyna sie rozlazic w szwach. Za chwile sam zapytam, ktory pistolet jest lepszt Hi Capa 5. 1 (460 pln) na GG czy Hi Capa 5.1 (650 pln na CO2. Znalazl ktos taniej? A wracajac do tematu glownego i klaniajac sie do osob majacych doswiadczenie z obydwoma gazami w praktyce. Jak jest z "moca", predkoscia poczatkowa, obsluga-serwisowaniem, przy obu gazach? Ponoc (nie wnikajac w fizyke cial lotnych, mechanike prezycyjna, hydrodynamike, mechanike plynow - w koncu moze ktos podda sie hibernacji ze swoim ulubionym gunem ;) ) CO2 "mocniejszy", lecz czy az tak aby rezygnowac z GG? Pozdr Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Co2 jest zboczeniem w budynkach. Byłem świadkiem trafiania z replik napędzanych Co2 tzn Deserta i Sigmy z bliska, w takie miejsca jak palce, uszy - jest to zbyt bolesne. Owsze, jak ktoś chce gaziaka mieć jako swoją jedyną replikę , to niech bierze na Co2 - będzie dla niego lepiej. Link to post Share on other sites
anek Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 dzikki ja widzialem takie trafienia. Z sigmy doswiadczenie -> 2 tygodnie krwiak na glowie :-/ kolega rozcieta warga +/- przestrzelona brew :-/ jak mawiaja sila sigmy = przedluzenie czegos nienapisze bo wulgaryzmow nie uzyje Link to post Share on other sites
Recommended Posts