OwnerPL Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Witam, jestem nowym uzytkownikiem wiec prosze o wyrozumialosc jesli napisalem w zlym dziale :) Ostatnio z kolega zaczelismy sie rozgladac za elektrykami mielismy zamiar kupic sobie AK-47 (CM.022) - CYMA oraz M4A1 R.I.S (CH-3081A) - BOYI na taniemilitaria.pl co sadzicie o tych pistoletach? kupic je na poczatek czy lepiej cos innego ? :) Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Niewarto - niska żywotność, słabe osiągi... ogólnie było to już poruszane duużo razy. To są zabawki, a nie repliki. Ogólnie niejedna osoba z tym zaczynała i niejedna niepoleca ;) Lepiej dozbierać i kupić jakiś elektryczny pistolet cymy w cenie 180zł i więcej, np. cm.030. A najlepiej CM.028, czyli polecanego wszędzie dla początkujących AK, cena około 350zł. Edited January 23, 2011 by Olek96 Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Dozbierajcie do 400 zł i za taka kase można już myśleć o porządnej na początek replice. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 tak wiem ze temat byl walkowany ale wolalem osobiscie spytac w wlasnym temacie :) tego cm.030 nie widze na allegro a cm.028 juz ogladalem tylko wlasnie dosyc wysoka cena. a cos z mniejszych pistoletow ? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Poszukaj CM.030 u Krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 a jeszcze chcialem sie zapytac czym rozni sie elektryk od gazowego ? i ktore polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/replika_pistoletu_cm_030_cm-262.html CM.030, mimo iż jest to pistolet, będzie miał osiągi podobne/lepsze w porównaniu do cm.022 itp. No i może zostać jako broń boczna, jeśli się wkręcisz. Ale mimo to podpinam się pod radę Denveya, z tym, że te osławione cm.028, z którym lata pełno ludzi można kupić za 350zł. Naprawdę warto przeczekac trochę i dozbierać, bo tą replikę można użytkować normalnie bez strachu, że jak tylko dotniesz lufy, to się połamie (sprawdzone - były w teamie 3 i każda miała połamaną lufę) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 w gazowym wlewasz wodę gazowaną do zbiorniczka w magazynku. Następnie woda wygazowuje się i przy naciśnięciu spustu uwalniasz gaz, który wprawia w ruch kulkę strumieniem gazu, czasem z małą ilością wody. Dlatego trzeba uważać, bo niektórzy gracze ASG mogą Cię olać. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Elektryk jest napędzany skomplikowanym układem tłoków, cylindrów, zębatek, silnika elektrycznego i baterii, a gaziak systemem zaworów i zbiornika z gazem(najczęściej Green Gas lub CO2). Osobiście preferuję gaziaki, ale elektryki wychodzą taniej i wydajniej. I elektrykiem w miarę pograsz w zimie. Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 w takim razie kupie chyba jednak cm.028 :) przy okazji jakiej wagi kulki polecacie do tego ? Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 0.25g - taka podstawowa waga do większości szturmówek. Gratuluję dobrego wyboru i bycia otwartym na dobre rady forumowiczów ;) Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 dzieki :) a co ile tam trzeba cos wymieniac czy cos w tym stylu ? bo wole sie wszystkiego od razu dowiedziec :) Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 To zależy od tego jak ty taktujesz replikę. Ogólnie nic nie ruszaj jak nie wiesz a z 2 lata ci na pewno pożyje ;) Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 no nie mam zamiaru nic rozkrecac i mam zamiar ja szanowac jak tyle dam, jedyne co to chyba trzeba HOP UP'a wyregulowac z tego co czytalem :) i kolega wymieka niestety, mowi ze moze dac maks 150zl polecicie mu cos ? po jakim czasie mniej wiecej to m4 o ktorym wspominalem w 1 poscie sie rozpada ? Quote Link to post Share on other sites
Sparrow199 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Po tygodniu... :) Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Zależy - jeżeli wisi na ścianie, to czas rozkładania będzie się skracał wprost proporcjonalnie do zwiększania się wilgoci w powietrzu ;) Tylko po co ładować kasę w błoto? Jak mu się spodoba to i tak najprawdopodobniej kupi coś lepszego. Za tę kasę, to już niech lepiej kupi Berettę STTI + dodatkowy magazynek + butla gazu, żeby choć częściowo mógł nawiązać skuteczną walkę z CM.028 Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Jak może dać max 150zł to polecam koledze odśnieżanie puki mamy śnieg, jak uzbiera trochę pieniędzy to niech kupi cm.028- nic tańszego nie nadaje się do normalnego airsoftu. Edited January 23, 2011 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 ok dzieki, a moglbys jeszcze pokazac jakiegos linka do tej beretty ? byl bym bardzo wdzieczny :) Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Wszystko jest na taiwangun.com Tylko, że to taki półśrodek, bo niby jest to replika, niby strzela, ale i tak cm.028 strzela lepiej, jest mniej awaryjna, mniej trzeba o nią dbać. No i najważniejsze - broń boczna jest słaba jako broń główna - jakież to odkrywcze, czyż nie? ;) Namów kolegę, niech pogłówkuje, żeby zdobyć trochę pieniędzy. W sumie, to patrząc w przyszłość, ten gaziak wyjdzie mu drożej niż CM028, więc cofam moje słowa co do taniości tego pistoletu. Edited January 23, 2011 by Olek96 Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 tzn nie chodzi o to ze pieniedzy nie ma tylko mu szkoda dac tyle za bron :) szkoda ze tu nie ma opcji "pomogl" bardzo by sie przydala :) ile taka bron zuzywa gazu ? Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Mu szkoda dać 350, a są ludzie, którym nie szkoda dać i 2000... i więcej... Istnieje allegro, komis wmasg itp, a na nich tych cym jest pełno. Gadałem z właścicielem tejże beretty i mówił, że jedno napełnienie maga starcza na około 60 kulek. Edited January 23, 2011 by Olek96 Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 (edited) wiesz, kazdemu chyba jak zaczynal bylo szkoda dac tyle bo niewiadomo bylo czy sie spodoba :) a jedno napelnienie to ile g ? Edited January 23, 2011 by OwnerPL Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Nie mam pojęcia, nie liczyłem i wątpię, by w moim środowisku ktos się tym przejmował. A nie macie w okolicach żadnego teamu, dzięki któremu mielibyście okazję "pomacać" repliki, a może i postrzelać? edit. Używany cm.028 to koszt około 250zł, taniej zacząć się nie da. Edited January 23, 2011 by Olek96 Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 23, 2011 Author Report Share Posted January 23, 2011 (edited) wiem ze moj kolega ma m4 za ktore dal powyzej 100zl i slyszalem ze takimi sie strzelaja w jakims budynku stad wlasnie zaczalem sie zastanawiac. wiec raczej nie mamy takiej mozliwosci :/ a masz linka ? to bym mu podal Edited January 23, 2011 by OwnerPL Quote Link to post Share on other sites
OwnerPL Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 a do tej cm.028 mam kupywac jakies oleje czy cos czy nie potrzeba ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts