Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wyposażenie dla snajpera

Recommended Posts

No już nie wiem :( Może wiecie co to za broń ma mój wilczek z avataru na pleckach :)?? http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.akmilitaria.pl/images/asg.jpg&imgrefurl=http://www.akmilitaria.pl/index.php%3FcPath%3D112%26osCsid%3Dfddafa7c06428dc2562d74f3123f4d41&usg=__Zydu951NiHPWRVZRV2WOLmuX_dY=&h=240&w=284&sz=14&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=mW7nwVptAxom2M:&tbnh=126&tbnw=164&ei=CBNLTbPdAobGvQPQmMzwDw&prev=/images%3Fq%3DASG%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1280%26bih%3D738%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=735&oei=4xJLTaLFCs6h4QacvonYCw&esq=12&page=1&ndsp=25&ved=1t:429,r:7,s:0&tx=14&ty=101 na tym linku lepiej to widać,jeżeli ktoś wie niech napisze i powie czy to coś dobrego bo ładnie wygląda ^.^

Jak to będzie słabe to kupie m4 ics universal i będzie git:) Nie jest droga jest ładna i każdy ma o niej dobre opinie , ale nie wiem czy jakieś AK nie są lepsze :)

A i tak dla tych co by mi napisali żebym poszukał bo na pewno jest już temat z tym co lepsze i jakie m4/ak lepsze :

1.Upewnij się że taki temat istnieje bo dziś szukałem 20 min tematu na temat Mek vs AK i nic nie znalazłem sensownego.

2.Przeczytaj treść zawierającą ten temat.

3.Przeanalizuj to co przeczytałeś i czy będzie to dobra inwestycja.

4.Podziel się informacją jaką uzyskałeś :)

Z góry DZIĘKUJE :)

Edited by MisiekZabójca
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

M4 ICS + Ładowarka mikroprocesorowa Imax b6 (i inne tego pokroju tj. Turnigy, Hobby King) + li po Turnigy 7.4 1800mAh (wchodzi do chwytu).

Ja zaczynałem z takim zestawem i niektórzy się dziwili ,że na takiej bateri mam roof porównywalny z 10.8 NiCd. Replika bardzo solidna, silnik ma wysoką kulturę pracy itp.

Polecam bardzo z swojej strony. :icon_biggrin:

ps. Trzeba pamiętać o zmianie wtyków, ja polecam xt60 (takie żółte), ale T deans też dają radę bezproblemowo.

Edited by Sebo_NS

IMO to jest hk416, są boczne szyny na froncie, górna i dolna też, a po reciverze chyba nie poznamy na tej wielkości rysunku ; D

Ogólnie jest to coś opartego na komorze zamkowej z m16 lub jej pochodnej (eksperci: nie czepiać się. Wiem, że można znaleźć wieele różnic między karabinami, które na pierwszy rzut oka laika mają korpus od eMki, ale w ASG to naprawdę ma małe znaczenie, a pisanie o tym w tym dziale jest bezcelowe).

Pozdrawiam,

Laokoon

PS, Bender, jesteś w innej strefie czasowej, czy jednak nie tylko ja siedzę na WMASG o tej porze?

IMO to jest hk416, są boczne szyny na froncie, górna i dolna też, a po reciverze chyba nie poznamy na tej wielkości rysunku ; D

Ogólnie jest to coś opartego na komorze zamkowej z m16 lub jej pochodnej (eksperci: nie czepiać się. Wiem, że można znaleźć wieele różnic między karabinami, które na pierwszy rzut oka laika mają korpus od eMki, ale w ASG to naprawdę ma małe znaczenie, a pisanie o tym w tym dziale jest bezcelowe).

Pozdrawiam,

Laokoon

PS, Bender, jesteś w innej strefie czasowej, czy jednak nie tylko ja siedzę na WMASG o tej porze?

No ja tam właśnie widzę zwykłe okładziny, a nie szyny, dlatego to nie może być HK416.

Z mojego punktu widzenia czas jest pojęciem względnym, po prostu reszta świata nie zgadza się ze mną. ;)

No ja tam właśnie widzę zwykłe okładziny, a nie szyny, dlatego to nie może być HK416.

Jestem za hk416 :] - co prawda szyny są dość dziwne, ale pamiętajmy że to tylko rysunek.

Szczerbinka właśnie typowo H&K'owska, blok gazowy identyczny jak w hk416 (ledwo zauważalny), kolba LE jaką miał ostry (w pierwszych wersjach) i chwyt silnikowy dość podobny (też tylko w pierwszych wersjach)

Także kształt gniazda magazynka wskazuje na 416'stkę - chociaż mag siedzi od emki, nie ten od H&K

Jako fan hk musiałem to z siebie wyrzucić :D

Edited by screw