Szaszłyk Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Bierz te Alty z aukcji. Do niemieckiego "rzygocamo" lepiej pasuje zielony niż piaskowy. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 To są bijansy nie alty. http://allegro.pl/nakolanniki-alta-oryginalne-i1473391975.html Bijansy można dorwać za 50-60zł w woodlandzie. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Jeżeli chodzi o te nakolanniki z linku: http://allegro.pl/na...1473391975.html To skąd wiesz Kalashnikov, że to bijansy? Bo tak się składa, że alta też takie produkuje/produkowała. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 http://www.casg.pl/product-pol-583-ALTA-nakolanniki-PROGUARD-MILITARY-Coyote-rozmiar-Medium.html Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Oooo. Ciekawe. Nie wiedziałem. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Proguardy Alta od 2011 nie są już produkowane. Aktualna linia produktów to głównie stare, lekki odświeżone Superflexy z Altalokami i stosunkowo nowe Gelmaxy z takimi samymi zapięciami. Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Do tej pory biegałem w ochraniaczach PJ ale przyszedł czas na zmianę. Jestem już prawie w 100% przekonany na Superflexy ale problem polega tym, że kolega wcześniej kupił ich kopie od PJ, które miały tę wadę, że paski, które miały opinać kolano, non-stop obluzowywały się, aż do momentu kiedy zszył je na stałe (w moich PJ-tach były na rzep, więc było OK). Chciałbym się upewnić, że Alt ten problem nie dotyczy... chyba, że powinno się je zszywać lub w jakiś inny sposób spinać? Quote Link to post Share on other sites
Then Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Alty będą w porządku. Pamiętaj, że wady chińskiego sprzętu 'na motywach' bardzo rzadko objawiają się w oryginałąch, chyba, że chodzi o rozwiązanie konstrukcyjne które skopiowano. Tutaj ewidentnie jest to badziewność chinola. Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Paski górne, tj elastyczne, mogą się nieco luzować wtedy, gdy są one przeplecione w najprostszy sposób i mocną sciągnięte do nogi. Wystarczy trochę pokombinować i przelpleść pasek nieco bardziej fikuśnie. Dolny pasek się raczej nie luzuje, no chyba, że taśma lub ząbki hamujące na zapięciu się zużyją. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Do tej pory biegałem w ochraniaczach PJ ale przyszedł czas na zmianę. Jestem już prawie w 100% przekonany na Superflexy ale problem polega tym, że kolega wcześniej kupił ich kopie od PJ, które miały tę wadę, że paski, które miały opinać kolano, non-stop obluzowywały się, aż do momentu kiedy zszył je na stałe (w moich PJ-tach były na rzep, więc było OK). Chciałbym się upewnić, że Alt ten problem nie dotyczy... chyba, że powinno się je zszywać lub w jakiś inny sposób spinać? Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył na superflexy. Na chińszczyznę natomiast owszem. Wniosek klaruje się z tego jednoznaczny. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Zastanawiam się, czy znajdę gdzieś na rynku coś w stylu miękkich ochraniaczy na łokcie, ale bez plastikowych nakładek? Raczej coś w stylu krótkich "rękawków" do ochrony gołych łokci przed otarciami? Jakieś pomysły? Oczywiście produkt nie musi być pochodzenia/przeznaczenia militarnego, ważne by się nadawał i nie miał oczojebnych barw Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Znajdziesz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts