JarekM Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 @tomasz slab. weź się ogarnij i napisz jeszcze raz o co Ci tak dokładnie chodzi i użyj przecinków, bo ich brak całkowicie zaciemnia to co próbujesz przekazać. Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Chodzi o to że wypowiadają się tu takie osoby,które nie mają pojęcia o czym mówią a na strzelankach trzeba tych bezeceństw słuchać pozdro Panie JarkuM Quote Link to post Share on other sites
Pan Sowa Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Otóż wczoraj podłączyłem nowego firefoxa http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_li-po_li-ion_lifepo4/akumulator_li-po_1200mah_11_1v_20c_firefox-1796.html do imaxa b6 który pokazał mi następujące wartości na poszczególne ogniwa 3.81V 2.12V 2.42V (zgodnie z zapisem na stronie nie należy rozładowywać ogniwa poniżej wartości 3V może spowodować jego awarie) odnoszę wrażenie, że dwa ogniwa są uszkodzone i otrzymałem wadliwy produkt, ale wolałbym się upewnić przed złożeniem reklamacji. Quote Link to post Share on other sites
thesokol Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 (edited) Ja bym to reklamował. Ogniwa nie mogą zejść poniżej 70% nominalnego napięcia, a najlepiej żeby nie zeszły poniżej 3V na ogniwo, do tego różnica napięć między ogniwami też nie może być duża, chyba w graniach 0.1 - 0.2 V a u Ciebie jest 1,69v. (Jeżeli plotę głupoty proszę reagować :P) Nie chce tu na forum jakoś obwiniać taiwangunu bo to dobry sklep, ale ja otrzymałem od nich miesiąc temu NiMh 9.6V które po sprawdzeniu miało 4,5V :/ po kilku próbach udało się ją jednak odratować. Wczoraj natomiast dostałem od nich inną baterie która jest sprawna w 100% - ale zastrzegłem żeby przed wysyłką sprawdzili napięcie na niej. Na pewno nikt nie wysyła zepsutych ogniw na złość ludziom, ale według mnie sklepy za długo przechowują pakiety przez co rozładowują się nadmiernie a potem takie są efekty, bo miałem takie sytuacje nie tylko z w/w sklepem. Edited February 16, 2011 by thesokol Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Sowa to się upewniłeś poniżej 2,8V w celi zachodzą nieodwracalne zmiany .Pakiet uszkodzony wymieniaj/reklamuj. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 pakiet jest totalnie rozjechany, nie nadaje sie do niczego. Reklamuj. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Miernik podlaczony - podaje tylko prad chwilowy jaki ciagnie silnik. Tak prosto sie tego nie zmierzy - potrzebny jest oscyloskop zeby zrobic to solidnie. Jak kogos interesuje - na airsoftmechanikach maja topik o obciazeniu silnika poprzez uzywanie mosfeta z AB i soft startem - oraz proby spalenia silnikow. Stockowy silnik boy i element moga brac taki sam prad - dlatego ze ogniwo wiecej nie da. Quote Link to post Share on other sites
Szero Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Siema! Jestem zielony w sprawie Li-Po i chciałbym sie dowiedzieć co myślicie na temat tej baterii : http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=379 Z tego co wyczytałem to modelarskie są znacznie lepsze od np. FF i GP, mam racje ? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Dobra batka - tylko musisz zmienic wtyk (chyba ze chcesz zostawic XT60 - ale to musisz miec taki wtyk w replice/replikach). Ogolnie lepiej zmienic na deansy bo duzo ludzi tak ma (wtedy mozesz w razie czego kozystac z innego aku na deansach). Deansy = T-connectory. Sklep tez jest ok - kupowalem tam pare razy. Taki troche garazowy, ale przez to ceny bardzo kozystne (jak na polske). Gosciu sprowadza z chin. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Siema! Jestem zielony w sprawie Li-Po i chciałbym sie dowiedzieć co myślicie na temat tej baterii : http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=379 Z tego co wyczytałem to modelarskie są znacznie lepsze od np. FF i GP, mam racje ? :zastanawia: Pakiecik bardzo wydajny i daje niezłego rofa.Oby dla twojej repliki nie był za duży.Jeżeli masz sp120 to spokojnie wydala z tej serii 7,4V. Ale wszystko zależy czego oczekujesz od repliki i w jakiej konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
Szero Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Tak właśnie myślałem, że bede to musiał zmienić ale to nie problem :happy: Dzięki za odpowiedź :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
wrobel111 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Co sądzicie o tym pakiecie http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3953,pakiet-lipol-1850-mah-7-4v-26c-ray-g2-air-pack czy pojemność nie jest za mała?Czy lepiej http://www.emodel.pl/turnigy-lipo-2s-2200mah-20c-74v-p-1898.html ten kupić? Edited February 21, 2011 by wrobel111 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Wróbel111 Bierz druga propozycje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts