Tymex Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam. Zastanawiam się nad kupnem takiego oto maga bębnowego do Gietki. Chciałem usłyszeć Wasze opinie na temat tego maga. Czy testował go ktoś? Czy warto go kupić? Link: http://gunfire.pl/product-pol-1152189904-Magazynek-Hi-Cap-bebnowy-do-G36.html Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Jedynie jako broń wsparcia, no chyba że na niedzielnej jebance przez pół rozgrywki nie zdejmujesz palca ze spustu. Nie większą frajdą jest wymieniać magazynki niż latać z jednym? (to tylko moje subiektywne odczucie) ;) Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Jedynie jako broń wsparcia, no chyba że na niedzielnej jebance przez pół rozgrywki nie zdejmujesz palca ze spustu. Nie większą frajdą jest wymieniać magazynki niż latać z jednym? (to tylko moje subiektywne odczucie) ;) Właśnie mi chodzi o broń wsparcia, zwłaszcza że ja mam wersję z dwójnogiem więc...Zmiana magów też dodaje klimatu i jest super, ale to chyba bardziej pasi do krótszych wersji np. C. Chodzi mi o to czy ten mag daje rade czy, jest sens wybulać na te 3000 kuli w magu czy może dokupić więcej low capów. Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 3, 2011 Author Report Share Posted February 3, 2011 hej, odpowie mi kto? Naprawdę nikt nie miał styczności z tym magiem? Przecież w dziale zdjęcia widziałem go w niejednej gietce. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Może tak zapytałbyś się tej osoby, która dodała zdjęcia jak się mag spisuje ?? Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Myślałem, że skoro jest tu tyle weteranów którzy posługiwali się różnymi gunami itepe to mi odpowiedzą ale skoro tak do temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Chodzi o to,że mało kto używa takich magów całe szczęście,że kosztują 250 zł gdyby nie to zapewne wiele ludzi posiadało by takie magi a mało kto decydowałby się kupić low-capa albo mid-capa. Nie powinno być z nim problemów,czytałem gdzieś ,że ktoś miał tego maga i go raczej wychwalał Quote Link to post Share on other sites
xkwz Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Siemka, ja mam tego maga. Nawet fajny ma tylko pare wad nie jest na akumulator tak jak m'kowe, ja mam akumulatorki AAA x4, i moze to tylko wada mojego ale strasznie szybko baterie padaja. Magazynek nie ma dzwiekowki, tzn dziala tylko na spus, to akurat nie jest az taka wada napewno dzieki temu jest cichszy bo sam sie nie wlacza. Gdy decydujesz sie na taki magazynek trzymanie za front sie robi strasznie niewygodne, ja to rozwiazalem raczka na szynie. Zastanow sie czy napewno chcesz takiego maga zeby go wpelni wykozystac musisz troche w bron miec wsadzone, dluzsze serie na stockowych czesciach nie polecam:) dodatkowo jest jeszcze jeden problem konstrukcyjny samej giety, jak masz czesc co trzyma lufe wewnetrzna, znaczy zaraz ta w ktorej mocujesz komore hopa ona lubi pekac przy dluzszych seriach :) wiem co mowie mi pekla ehh i teraz bron nie podaje wszystkich kulek. Ale frajda strzelania z bebnowego maga jest przednia :) czysta radosc siania:) Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Czyli że musiałbym stuningować giete tak? To chciałem się przy okazji spytać, czy warto wywalać kasę w moją gietkę (JG) czy kupić lepszą, np z CA. Chodzi mi o to czy inwestować w tą broń czy nie lepiej kupić nową, w sensie że ta nowa będzie miała lepsze bebechy? Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 te z CA ogółem nie są polecane ze względu na stosunek jakość/cena. Może lepiej byś na nowej gietce Cymki wyszedł, o. :) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Zgodzę się z pauliną kup tą nową cm003, mocniejsze bebechy lepsza jakość itp. Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Zgodzę się z pauliną kup tą nową cm003, mocniejsze bebechy lepsza jakość itp. Ta, ale musiałbym dokupywać se optyke. Nie wiem czy warto wywalać więcej kasy(za moją gietkę dałem 580-90 {ok 600zł})...testował ją ktoś? Czy serio ma super bebechy? Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Ale tylko Gietka C jest, nie ma niestety dłuższych... A szkoda :happy: Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Na zbrojowni wszystkie są. C,K,E, KE,itp. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Oooooooooo, ide i kupuje! Dobrze wiedzieć, myślałem że nie ma. Dzięki, denvey! Od jakiegoś czasu czaiłem na dobrą, tanią gietę. Edit - chyba jednak nie prawda. Tylko JG. A nie CM. Ale nic, poczekam... Edited February 6, 2011 by majster988 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Mocniejsze bebechy, lepsza jakoś... Miał ktoś z was tą gietę w ręku? Czy o wytrzymałości bebechów piszecie na podstawie zdjęć (zresztą nierozłożonej repliki)? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 ak i g36 = gb v3. Jeśli prędkości wylotowe się zgadzają, to można przypuszczać, że tylko opakowanie jest inne. A najłatwiej napisać do sklepu i się spytać. Co do wersji - Cyma oferuje póki co tylko C. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Tylko łożyska się nie zgadzają, jeśli zakładacie, że wpakowali tam gearbox z najnowszych ak... Quote Link to post Share on other sites
Tymex Posted February 7, 2011 Author Report Share Posted February 7, 2011 Nie....C to nie chce. Już wole mieć stuningowaną JG. Zresztą i tak chciałem ją przerobić na MG36. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/sr36_mg_src_gen_iii-2154.html Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 JG daje rade :) z znajomych...w jednej sprężyna 150..w drugiej 160 i śmiga. Zębatki stockowe ani nie jękną, silnik też daje rade na batce 9,6 sanyo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts