KamilASG Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam, jestem tu nowy i potrzebuję porady. Szukam dobrej repliki m16. Szukałem głównie na allegro. Na oku mam 2 oferty: http://allegro.pl/m16a4-asr101-full-metal-ebb-aps-i1420824777.html http://allegro.pl/m16a4-ak-jak-nowa-okazaja-szybka-wysylka-i1437376333.html Repliki są w podobnej cenie. Którą warto wziąć? Na co zwrócić uwagę ? Co to EBB ? Czy kupując jedną z powyższych m16a4 potrzebuję coś dodatkowego ? Która oferta jest lepsza ? Mam do wydania około 650zł. Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 EBB w replikach APS to specjalny system przyspieszający zepsucie repliki. Z tych dwóch to tylko A&K. Najlepiej jak byś znalazł JG 3gen. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Z tym że nowe ciężko dostać, o ile się dostanie. Mowa o jg. Patrz się na używki, pytaj, czasami naprawdę dobre można dostać. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) W kwesti tanich eMek to najprędzej JG, ewentualnie BOYI (ale tutaj jest BARDZO duża losowośc, jedna będzie strzelac ładnie, inne od razu się posypią) @you-dash, tą definicję zapisuję sobie na czole i będę tak biegac ;) 650zł? spokojnie kupisz bardzo dobrą replikę AK Edited January 30, 2011 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Żadnej z tych bym nie brał, dołożysz sporo żeby chodziły jak należy. W twoim budżecie -> komis Quote Link to post Share on other sites
Kyrios Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 650zł? spokojnie kupisz bardzo dobrą replikę AK Przeczytaj pierwszy post i powiedz mi gdzie tam jest napisane AK? Ba przeczytaj temat wątku... A co do pytania. To nie polecam pierwszego z uwagi na to że szybko się psuje i druga sprawa to nie M16 tylko M4. Szukaj w komisie na stronie i na allegro, może coś trafisz. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Tak nawiasem - A&K = PJ. A eMki PeJot są ponoć świetne jak na swoje pieniądze... Quote Link to post Share on other sites
Kyrios Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 To jest A&K z delikatnie zmienionymi częściami na P&J. Nie jest to czyste A&K. Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Ma wymienione części które mają zapewnić większą moc. A zębatki, tłok... zostają te same. Ja bym brał A&K lub no ew. poszukaj czegoś od JG. Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Tak nawiasem - A&K = PJ. A eMki PeJot są ponoć świetne jak na swoje pieniądze... AK to AK a nie PJ Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 A&K to PJ sprzedawany przez taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Ja bym brał tego A&K, a z tego co słycze to a&k=p&j, a sam mam m16 p&j i jest super. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 P&J to A&K po drobnych modyfikacjach sprzedawany przez krakmanów. Kto nie wierzy niech rozbierze karabin. W SR25 są piękne bicia A&K (po wew. stronie body, nad GB). Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Oraz na zębatkach. Krakman dokonuje przeróbek replik produkcji A&K przy pomocy produkowanych dla nich części. Ma to na celu poprawienie osiągów replik. Czyli zamontowanie Bore Up'a, okablowania niskooporowego i innych fajnych rzeczy. Ale taj jak ju pisałem zębatki, tłok, sprężyna (czyli te najbardziej obciążone części) zostają, może dlatego, że są wystarczająco dobre ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts