DDevilPL Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 (edited) Może kogoś zainteresuje ten temat. Szczególnie ciekawie prezentują się pojazdy sztabowe, których cena wywoławcza wynosi 5000 zł. http://www.amw.com.pl/rsm_tenders_info.php?tender_info=648 Edited February 1, 2011 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 W Gdyni sprzedaż detaliczna wstrzymana do 18 lutego d: hurtownicy mi wszystko wykupią :( Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Ciekawie sie te wózki prezentują, ale ile trzeba w nie dodatkowo włożyć to już inna sprawa :D Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Zależy, w które. Część jak nie większość z nich była w grupie eksploatacyjnej K lub KD czyli na konserwacji i zapasie wojennym. Więc niektóre potrzeba tylko uruchomić, ewentualnie uzupełnić o jakieś części czy też o przesmarowanie itd. Tak czy inaczej remont/renowacja każdemu takiemu pojazdowi dobrze zrobi. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Tylko, żeby jeździć sobie tymi pojazdami sztabowymi trzeba mieć prawko kat. C :-) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 To chyba oczywiste bo jest to pojazd ciężarowy... Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 No nie wiem czy takie oczywiste. Nie żebym łapał za słówka, ale jeszcze nie tak dawno temu można było kupić fiaty panda, które w dowodzie miały wbite, że to pojazdy ciężarowe i do ich prowadzenia nie jest wymagana kategoria C. No i nie każdy może sobie zdawać sprawę, że pojazd sztabowy na bazie STARa 660 ma DMC powyżej 3,5 tony. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Panowie, nie oszukując się, to większość przetargów jest "ustawiona". Czyli, agencja wystawia sprzęt, dziwnym trafem zazwyczaj wtedy, gdy "Heniek" lub "Staszek" szukają takiego pojazdu :) No, ale oczywiście, nie jest to regułą, życzę więc powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 No nie wiem czy takie oczywiste. Nie żebym łapał za słówka, ale jeszcze nie tak dawno temu można było kupić fiaty panda, które w dowodzie miały wbite, że to pojazdy ciężarowe i do ich prowadzenia nie jest wymagana kategoria C. No i nie każdy może sobie zdawać sprawę, że pojazd sztabowy na bazie STARa 660 ma DMC powyżej 3,5 tony. Ja mam np ciężarową Vectre i C nie potrzebuje i milion innych osób też ma osobówki "ciężarowe" i nie jest to nic dziwnego. No już bez przesady, że ktoś może wpaść na genialny pomysł i twierdzić, że to waży mniej niż 3,5t :). Ale może nie odbiegajmy od tematu. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 W AMW jest coś takiego jak "roczny plan przyjęć sprzętu". Sporządzany w oparciu o adnotacje z jednostek wojskowych itd. Co do przetargów to są organizowane i ogłaszane w internecie na stronach AMW. Nic nowego. Wiele ciekawych rzeczy i to nie tylko w przetargach można dostać w AMW - nówki np. z lat '80, ale nie używany z metkami zasobniki, torby na wyposażenie itd. i to za śmieszne pieniądze. Co do przetargów czy też ich ustawiania to wierz mi, że ludzie zajmujący się demobilem są powiadamiani pierwsi - spotkałem z tym się raz będąc swego czasu w jednym oddziale AMW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts