Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Przetarg Agencji Mienia Wojskowego

Recommended Posts

Zależy, w które.

Część jak nie większość z nich była w grupie eksploatacyjnej K lub KD czyli na konserwacji i zapasie wojennym.

Więc niektóre potrzeba tylko uruchomić, ewentualnie uzupełnić o jakieś części czy też o przesmarowanie itd.

Tak czy inaczej remont/renowacja każdemu takiemu pojazdowi dobrze zrobi.

No nie wiem czy takie oczywiste. Nie żebym łapał za słówka, ale jeszcze nie tak dawno temu można było kupić fiaty panda, które w dowodzie miały wbite, że to pojazdy ciężarowe i do ich prowadzenia nie jest wymagana kategoria C. No i nie każdy może sobie zdawać sprawę, że pojazd sztabowy na bazie STARa 660 ma DMC powyżej 3,5 tony.

No nie wiem czy takie oczywiste. Nie żebym łapał za słówka, ale jeszcze nie tak dawno temu można było kupić fiaty panda, które w dowodzie miały wbite, że to pojazdy ciężarowe i do ich prowadzenia nie jest wymagana kategoria C. No i nie każdy może sobie zdawać sprawę, że pojazd sztabowy na bazie STARa 660 ma DMC powyżej 3,5 tony.

Ja mam np ciężarową Vectre i C nie potrzebuje i milion innych osób też ma osobówki "ciężarowe" i nie jest to nic dziwnego.

No już bez przesady, że ktoś może wpaść na genialny pomysł i twierdzić, że to waży mniej niż 3,5t :). Ale może nie odbiegajmy od tematu.

W AMW jest coś takiego jak "roczny plan przyjęć sprzętu". Sporządzany w oparciu o adnotacje z jednostek wojskowych itd.

Co do przetargów to są organizowane i ogłaszane w internecie na stronach AMW.

Nic nowego.

Wiele ciekawych rzeczy i to nie tylko w przetargach można dostać w AMW - nówki np. z lat '80, ale nie używany z metkami zasobniki, torby na wyposażenie itd. i to za śmieszne pieniądze.

Co do przetargów czy też ich ustawiania to wierz mi, że ludzie zajmujący się demobilem są powiadamiani pierwsi - spotkałem z tym się raz będąc swego czasu w jednym oddziale AMW.