Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Niepoprawna waga w trackingu UPS

Recommended Posts

Cześć!

Zamówiłem sobie troszkę śmieci z Redwolfa, dzisiaj dostałem wiadomość, że paczka została nadana oraz podany numer trackingowy. Aczkolwiek niepokoi mnie jedna rzecz: Na stronie UPSu w zakładce "Additional Info" jest podana waga. Co ciekawsze zadeklarowane jest tam 1.00kg. Choć powinno oscylować w okolicach 3kg. Wysłałem maila do Redwolfa z zapytaniem, czy są pewni tego co włożyli do paczki jednak automat poinformował mnie o urlopie:

From: service@redwolfairsoft.com

Subject: Out of office - Feb 3 to Feb 6

In observance of local holidays, our office is closed from February 3 - 6. During the holiday period, I will have limited access to email. I will be back in the office on Feb 7th and will respond to your emails at that time. Sorry for any inconvenience caused.

sincerely,

RedWolf Customer Service

Sądzicie, że powinienem nie spać po nocach obawiając się zawartości paczki?

Edited by MattePRL

@rumak. Załóżmy czysto teoretycznie, że ktoś miał podobny numer - może wtedy odpisać. Póki co sam zrobiłem tyle ile przyszło mi do głowy, naskrobałem maila.

Ps. Możesz postawić tarota, nie zaszkodzi...

Przyjmijmy najgorszą opcję, że w sklepie się pomylili i nie wysłali Ci wszystkiego. Więc gdy paczka przyjdzie to robisz fotki i piszesz do nich, że zamówienie się nie zgadza. Ale te gdybanie nie ma sensu, dopóki paczka nie będzie u Ciebie.

Dzwonił do mnie przemiły pan z Urzędu Celnego (który mówił o replice "Tego airsofta"). Widocznie wiedział co to, bo też mu zadeklarowane 1kg nie pasowało. Ma dać to na wagę i zadzwonić do mnie ponownie.

No to przed ocleniem już się chyba nie obronisz;)

@Rumak. Biorąc paczkę kosztującą ~500USD nie miałem cienia wątpliwości co do cła ;]

Ale nadal nie wiem co z wagą. Może jutro zadzwonią. Poza tym dzień wcześniej Pani Celnik również dzwoniła do mnie aby dostać mój email. Niestety obiecanej faktury ni ma.

• 3 weeks later...