MattePRL Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 (edited) Cześć! Zamówiłem sobie troszkę śmieci z Redwolfa, dzisiaj dostałem wiadomość, że paczka została nadana oraz podany numer trackingowy. Aczkolwiek niepokoi mnie jedna rzecz: Na stronie UPSu w zakładce "Additional Info" jest podana waga. Co ciekawsze zadeklarowane jest tam 1.00kg. Choć powinno oscylować w okolicach 3kg. Wysłałem maila do Redwolfa z zapytaniem, czy są pewni tego co włożyli do paczki jednak automat poinformował mnie o urlopie: From: service@redwolfairsoft.com Subject: Out of office - Feb 3 to Feb 6 In observance of local holidays, our office is closed from February 3 - 6. During the holiday period, I will have limited access to email. I will be back in the office on Feb 7th and will respond to your emails at that time. Sorry for any inconvenience caused. sincerely, RedWolf Customer Service Sądzicie, że powinienem nie spać po nocach obawiając się zawartości paczki? Edited February 2, 2011 by MattePRL Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Ty nie wiesz a my mamy wiedzieć? :zastanawia: Jak chcesz to mogę Ci powróżyć... Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 @rumak. Załóżmy czysto teoretycznie, że ktoś miał podobny numer - może wtedy odpisać. Póki co sam zrobiłem tyle ile przyszło mi do głowy, naskrobałem maila. Ps. Możesz postawić tarota, nie zaszkodzi... Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 @rumak. Załóżmy czysto teoretycznie, że ktoś miał podobny numer - może wtedy odpisać. Póki co sam zrobiłem tyle ile przyszło mi do głowy, naskrobałem maila. Ps. Możesz postawić tarota, nie zaszkodzi... Przyjmijmy najgorszą opcję, że w sklepie się pomylili i nie wysłali Ci wszystkiego. Więc gdy paczka przyjdzie to robisz fotki i piszesz do nich, że zamówienie się nie zgadza. Ale te gdybanie nie ma sensu, dopóki paczka nie będzie u Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted February 2, 2011 Author Report Share Posted February 2, 2011 @rumak. W końcu coś konkretnego! Dzięki. Się za parę dni okaże, może w międzyczasie ktoś z RWA odpisze. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Wagi nikt nie sprawdza, dopóki rozmiar mieści się w określonym przedziale (wiele zależy też od formy wysyłania). Możliwe, że ktoś wpisał "byleco, byle było". Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted February 4, 2011 Author Report Share Posted February 4, 2011 Dzwonił do mnie przemiły pan z Urzędu Celnego (który mówił o replice "Tego airsofta"). Widocznie wiedział co to, bo też mu zadeklarowane 1kg nie pasowało. Ma dać to na wagę i zadzwonić do mnie ponownie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Dzwonił do mnie przemiły pan z Urzędu Celnego (który mówił o replice "Tego airsofta"). Widocznie wiedział co to, bo też mu zadeklarowane 1kg nie pasowało. Ma dać to na wagę i zadzwonić do mnie ponownie. No to przed ocleniem już się chyba nie obronisz;) Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted February 4, 2011 Author Report Share Posted February 4, 2011 @Rumak. Biorąc paczkę kosztującą ~500USD nie miałem cienia wątpliwości co do cła ;] Ale nadal nie wiem co z wagą. Może jutro zadzwonią. Poza tym dzień wcześniej Pani Celnik również dzwoniła do mnie aby dostać mój email. Niestety obiecanej faktury ni ma. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 W UPS to standard ;) Nieraz zamawiałem (co prawda w serwisie krajowym) ze specshopu paczki ważące po 3-4kg (kilka paczek kulek G&G np.) i praktycznie zawsze moje paczki w ich systemie ważyły 1KG. Bez stresu zatem :) Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 I muszę potwierdzić co mówili Panowie powyżej. w jednym kilogramie upchnęła się replika i magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts