Xeratus Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Mam M16A4 M5 RAS FN Manufacturing, LLC G&P Chciałbym zamontować w swojej replice układ MOSFET GDS-4004+ AC (Active Braking) z ASHshopu oraz wymienić okablowanie na niskooporowe. Czy inny układ proponujecie ? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 (edited) Mosfet, który chcesz zamontować jest ok. Miałem taki tyle, że bez AC i spaliłem go dopiero po baaaaaaaardzo długiej serii. Nie ma możliwości żeby coś mu się stało przy normalnym uzytkowaniu. PS. Czy G&P nie ma czasem niskooporowców już fabrycznie? Wydaje mi się, że w replikach tej klasy powinny one być od nowości. Edited February 4, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted February 7, 2011 Author Report Share Posted February 7, 2011 Jeśli chodzi o niskooporowe kable to niestety G&P nie ma ich w stoku :) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 W takim razie kup modelarskie kable, dobrze by było gdybyś zmienił też wtyczki na deansy (o ile jeszcze tego nie zrobiłeś). Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 (edited) Witam, Czy warto wymienić standardowe kable na Wysokiej jakości okablowanie typu Anti-Heat M16 / M15 Rifle Guarder czy też możecie polecić inne kable ? Zdecydowałem się również na MERF 3. Ktoś ma jakieś doświadczenia ? Edited February 22, 2011 by Xeratus Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Kupując w GATE masz wymianę kabli Gate gratis, montaż coś koło 40 pln. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 te kable ze złota są? termistor 2-3 zł, potencjometr podobnie, tranzystor ~6zł. Schemat gdzieś na elektrodzie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted February 23, 2011 Author Report Share Posted February 23, 2011 (edited) Nie wiem czy ze złota :) mają działać a ja nie mam pojęcia o termistorach itp. :) Powiedzcie mi jeszcze czy zestaw: replika + tuning LEVEL I będzie działał sprawnie z: LiPo + MERF 3 Czytałem opinie, że przy włączonym zabezpieczeniu pakietu LiPo silnik G&P120 nie daje rady naciągnąć sprężyny SP120 Guardera. Co prawda tam był inny układ MERF, no ale lepiej popytać. :) ?? Edited February 23, 2011 by Xeratus Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 wymień kable na silikonowe i daj deansy. nie ma sensu kupowac kostki z kablami za 100zł którei tak trzeba bedzie wyrzucic. kable możesz kupić we wrocławiu np. w modele sklep ul. Zawalna 7B. http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6808 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6807 Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Nie wiem czy ze złota :) mają działać a ja nie mam pojęcia o termistorach itp. :) Powiedzcie mi jeszcze czy zestaw: replika + tuning LEVEL I będzie działał sprawnie z: LiPo + MERF 3 Czytałem opinie, że przy włączonym zabezpieczeniu pakietu LiPo silnik G&P120 nie daje rady naciągnąć sprężyny SP120 Guardera. Co prawda tam był inny układ MERF, no ale lepiej popytać. :) ?? Z MERF3 nie ma już takich problemów. Jest to zupełnie inna konstrukcja - MERF był wykonany w technologii analogowiej, MERF3 to cyfrówka. Wszystkie problemy znalezione w MERF zostały wyeliminowane. Quote Link to post Share on other sites
pretorian11 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) A tak a propos MERFa, jak wygląda sprawa trwałości i awaryjności tych mosfetów? Pytanie do użytkowników :icon_biggrin: . Kupiłem MERF 2.0, sprężyna M140 i LiPo 7,4 V, długo to pochodzi? Edited July 3, 2011 by pretorian11 Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted July 3, 2011 Author Report Share Posted July 3, 2011 U mnie od 4 miesięcy działa bez problemu :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts