Tat(A)r Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Witam, mam pytanie. Posiadam ak-47 cm 0.46 cymy i chce go przerobić na M76. W związku z tym mam pytanie. Czy magazynek do SVD będzie pasował do mojego kałacha? Wydaje mi się szerszy i nie wiem czy wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Przede wszystkim jest za długi... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Ja myślę, że obaj piszecie o tym samym. Ale zgadza się - magazynek od SWD nie będzie pasował, bo jest innych wymiarów. Quote Link to post Share on other sites
Tat(A)r Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Tak, chyba faktycznie mówimy o tym samym. Dzięki za informacje. W takim razie czy wiecie czy da się zdobyć magazynek od M76 do asg? Przeszukałem wszystkie znane mi strony, nawet allegro ale nie udało mi się znaleźć takowego. Jeśli macie jakieś informacje na temat dostępności takich magazynków, byłbym wdzięczny jeśli byście mi je udostępnili ; ) Quote Link to post Share on other sites
jakub95 Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 A w komisie sprawdzałeś ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Da się znaleść krótkie magi do kałasza. Niestety będą to tylko hicapy. Słowem kluczowym do szukania będzie "beta spetsnaz" do której to repliki te magi były dedykowane. A wygląda toto w ten deseń http://www.ebairsoft.com/rounds-metal-magazine-p-1150.html Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Hola hola! Chyba Cyma (ręki nie dam sobie uciąć) produkowała, albo produkuje nadal właśnie krótkie magazynki do AK, mają pojemność 48kulek, więc to low-cap do tego podają bardzo dobrze. Wiem, bo sam używałem. Swego czasu można było takowe dostać na taiwanie, po chyba 25zł oraz na allegro - sprzedawca ma nick trema71 - więc szukaj u niego. Quote Link to post Share on other sites
Tat(A)r Posted February 5, 2011 Author Report Share Posted February 5, 2011 Hmm, wpisując 'beta spetsnaz magazynek' znalazłem coś takiego" http://www.militaria.banzaj.pl/INNE-Magazynek-AEG-Beta-Spetsnaz-250-BB-p151432-sklepy.html Jednak cena mnie co najmniej przeraża.. postaram się poszukać jeszcze, dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Chyba Cyma (ręki nie dam sobie uciąć) produkowała, albo produkuje nadal właśnie krótkie magazynki do AK, mają pojemność 48kulek, więc to low-cap Miło by było, ale nawet na chińskich stronach takowych nie widziałem. Ale też sobie poszukam bo tak prawdę mówiąc projekt M76 też się tłucze mi po głowie kawałek czasu już. Niestety wieczne problemy z gazianą eMka ciągle spychały go na plan dalszy. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 http://www.gunfire.pl/product-pol-1152189646-Magazynek-Hi-Cap-krotki-do-AK-47-metalowy.html ? low capy były od JG, na 40parę kulek, nie mam pewności, czy są dostępne Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Krótki magazynek do kałasza, low-cap istnieje na pewno, chociażby dlatego że sam jestem jego posiadaczem. Raz na jakiś czas wypływają na allegro, wydaje mi się że nawet ostatnio w komisie były. Quote Link to post Share on other sites
Tat(A)r Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Ja nie wiem jakim cudem Ty znalazłeś ten magazynek, ale chwała Ci za to i wieczna sława człowieku! Zamawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts