Tat(A)r Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Witam. Jestem w trakcie przerabiania mojego CM 0.46 na Zastavę M76. Pokonałem już problem jaskółczego ogona, teraz znów potrzebuję Waszej pomocy. Jak, a raczej czym powinienem przedłużyć lufę mego kałaszka, aby było to funkcjonalne a i wyglądało w miare normalnie? Myślałem nad tłumikiem dźwięku, jednak boję się, że stracę wtedy na celności. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 A nie myślałeś że dzięki tłumikowi możesz zamontować dłuższą lufę wewnętrzną? Nie bawiłem się jeszcze w to ale możesz też napisać do G&H żeby zrobili Ci długą lufę zewnętrzna, taką jak w Zastavie. Quote Link to post Share on other sites
Tat(A)r Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Faktycznie. Tylko jak mam zamontować preckę w tłumiku? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 (edited) Faktycznie. Tylko jak mam zamontować preckę w tłumiku? Po ludzku bo jak inaczej? Edit: I zanim się za to zabierzesz, to weź może trochę poczytaj, bo jesteś kompletny nieogar. Edited February 6, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Faktycznie. Tylko jak mam zamontować preckę w tłumiku? Prostsze, niż Ci się wydaje. Po prostu wyjmij poprzednią lufę, wstaw dłuższą. Może być potrzebne podszlifowanie wnętrza lufy zewnętrznej (w niektórych modelach jest przewężenie, ograniczające ruch lufy wewnętrznej do przodu. Nie wiem, jako to wygląda w CM.048). A na gwint po osłabiaczu podrzutu nakręcasz tłumik. Voila. Aha, tłumiki w airsofcie nie pogarszają skupienia. W ostrej broni faktycznie - bywa różnie, tu ten problem nie występuje :). Quote Link to post Share on other sites
Tat(A)r Posted February 6, 2011 Author Report Share Posted February 6, 2011 Dzięki, Errhile, że potraktowałeś mnie jako nowicjusza, a nie jako idiotę tak jak to zrobił rumak, taka pomoc na prawdę się przydaje na początku. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Erhil dobrze Cię potraktował. A rumak dał Ci cenną i jasną wskazówkę: CZYTAJ MŁODY PADAWANIE, CZYTAJ. Wszystko już tutaj jest opisane po kilkanaście razy ;-). Forum nie ogranicza się tylko do zielonych, w innych częściach też sporo można znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts