Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JAKA REPLIKA DO OK 1000zł

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Od dłuższego czasu po powrocie z wysp noszę się z zamiarem kupna repliki ASG.

Teraz mam w końcu czas. Byłem 2 razy na zjeździe w Szkocji i powiem że mi się to bardzo spodobało.

Jeżeli chodzi o budżet to jakieś 1000 zł może troszeczkę więcej (jeżeli naprawdę będzie warto)

Podobają mi się M4 ,ewentualnie HK416. Czyli celował bym coś w tym kierunku.

Bardzo proszę o pomoc.

Przede wszystkim, poczytaj tematy w dziale I i II kategorii AEG. Po drugie, z budżetem tysiąc zeta, można zrobić coś co ja prywatnie uwielbiam - poskładać replikę od początku. Wymagania? Ktoś kto ogarnia repliki, i jednocześnie minimalne wiadomości na temat części repliki, co dobre a co nie.

Ewentualnie coś od G&P, ICS, KWA. Będzie łatwiej, ale tylko łatwiej.

@mampytanie, a masz z czymkolwiek porządnym porównanie? Znasz się?

Ojej. Nie znasz się. To czemu (wstawić dowolny wulgarny rzeczownik, wedle uznania) doradzasz? Wiem, że to przyjemnie tak coś napisać, wiem, że nie chcesz nikogo w błąd wprowadzać. Ale niestety doradzając bez odpowiedniej wiedzy robisz to.

@Kajusll

Moim osobistym zdaniem lepszy badziewny metal (oczywiście w pewnych granicach) niż plastik jeżeli chodzi o korpusy replik, których pierwowzory są z metalu. Po prostu to zupełnie co innego, nawet ZnAl dostarcza wiele wrażeń począwszy od wagi i na odczuwalnej temperaturze skończywszy.

Jeżeli rzeczywiście dałoby się za tą kwotę złożyć coś od podstaw, jak pisze Karmazyt, to na Twoim miejscu poszedłbym na to. Dobrej jakości body, kolba, front i lufa jakie sobie wymyślisz, dobra komora i gumka HU i chiński gb z III generacji JG. Ja bym tak zrobił, choć jest wiele możliwości.

Ogólnie polecane eMki "gotowe" też wymienił Karmazyt. O ich wadach i zaletach możesz łatwo dowiedzieć się z lektury tego forum.

Pozdrawiam,

Laokoon

Co do składania - zewnętrzne graty itp, można dorwać używki na allegro, i czasem tanio, ewentualnie komis itp. Co do gearboxa, jak nie umiesz to daj komuś kto się na tym zna. Myślę, że w tej kwestii Gildia Serwisantów powinna Ci pomóc, jeśli odezwiesz się do któregoś z chłopaków.