Guest HapTI Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 (edited) Witam. Mam zamiar rozpocząć swą przygodę z ASG. Poszukuję jakiejś broni, jednak moi znajomi, z którymi bym grywał grają różnie. I QCB i w otwartym terenie. Zatem poszukuję broni uniwersalnej. Wolałbym uniknąć wymieniania części, które spowodowałoby utratę gwarancji (krótka, bo krótka, ale coś może nawalić w tak krótkim czasie). Wolałbym broń inną od ak47 (i jej podobne), ale w ostateczności też może być. Ma być celna, wytrzymała, uniwersalna, bull-pup lub składana kolba mile widziane. PS. Do tej broni jeszcze jakiś kolimator (najlepiej o jakimś powiększeniu) Edited February 10, 2011 by HapTI Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 (edited) Po pierwsze CQB. Nie ma uniwersalnej repliki. Weźmiesz mocną replikę, będzie miała za dużą moc do CQB. Weźmiesz dobrą do CQB, czyli w granicy 350 fps, to będziesz narzekał, że za słabe do lasu. Edited February 10, 2011 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 G36 JG ze słabszą sprężyną, ewentualnie AUG, ale nie wiem, gdzie go teraz dorwiesz. Quote Link to post Share on other sites
Sila Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 (edited) Didizip ma racje. Powinieneś kupić replike główną do lasu a do budynków jakaś klamke. Do budynku polecam elektrycznego glocka cymy. Chyba, że masz kase na jakiegoś dobrego gaziaka. Polecam ci kupić jakiegoś kałacha z cymy oprócz wersji ze składaną kolbą i do tego cm.030 do budynku :) Edited February 10, 2011 by Sila Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Polecam zestaw Glock cyma + elektryk do lasu tylko nie wiem czy zmieścisz się w limicie 600 zł, na elektryka zostaje ok 420 zł Glock mimo że mało fps strzela dość dobrze i posiada tryb auto, dostępne (i w miare) tanie magazynki (na taiwangun wszystko) Bateria dodatkowa też mogła by się sprzydać. Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/sr36_e2_src_gen_iii-2151.html A co sądzicie o tym karabinie? Mi osobiście te "G" przypadają do gustu z wyglądu (te bez wbudowanego celownika). Może mógłbym nadwyrężyć budżet dla klamki. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Za 420 zł spokonie dostanie cm.028. est dobra do lasu. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Jak nie AK to spróbuj dorwać Gietkę JG albo CYMA. JG sprawdzone i polecane a CM robi świetne inne repliki, więc i ta nie może być dużo gorsza. Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Tylko tak ak mi z wyglądu nie przypada do gustu ;) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Szkoda, że nie przypada, bo kałachy Cymy są dobre. W takim razie dwie opcje - albo jak wyżej - elektryk do lasu i boczniak do budynków, albo: G36 od JG w wersji C, albo K downgrade do około 350 FPS (sprężyna SP110 Guarder) + lufa precyzyjna (jeśli nie stać Cię na KM-Heada, albo Promyka, to innej firmy, np. Guarder 6,02, albo Systema + silikonowa gumka hopa od Systemy (np. ta nowa - Energy). Jeśli całość będzie dobrze złożona, to powinieneś wycisnąć Z tej repliki około 45 metrów, może trochę ponad zasięgu skutecznego i około 50-55 całkowitego. A to wystarcza, żeby skutecznie konkurować w lesie i zezwala na strzelanie się w budynku w większości polskich społeczeństw ASG. Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Postanowiłem kupić cm 030 do budynków, a jakaś G36 do lasu. Zastanawiam się nad SRC a JG. Które lepsze? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Ja bym na JG postawił, choć przyznam, że z III generacji replik SRC jedynie z emką miałem kontakt. Wyglądała nieźle, ale strzelała nędznie, a po paru strzelankach padł szkielet GB (choć to był szkielet v.2, a w gietach jest v.3, a to inna bajka). Jeśli podobnie jest z gietami, to brałbym JG. Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 A czy różnica 50-70FPS jest znacząco odczuwalna na dalszych dystansach? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Kwestia względna. Śmiem raczej twierdzić, że na bliższych dystansach jest bardziej... odczuwalna ;). A tak na serio - kulki lecą szybciej, ale różnica w zasięgu będzie w okolicach 5 metrów - przyjmując, że obie repliki mają takiej samej jakości komorę, gumkę i lufę. Bo jeśli o zasięg chodzi, to znacznie większą różnicę robią właśnie te części niż różnica kilkudziesięciu FPS. Quote Link to post Share on other sites
Guest HapTI Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 (edited) Cytat użytkownika Jed z kpasg.net na temat src g36 e2 gen.III: + wykonanie lepsze niż JG powównywalne z CA + zasięg i kultura pracy narazie bez problemów + pracuje ze wszelkimi magami do G36 jakie sprawdzałem (TM, CA, SRC, Star) - lufa do wymiany na preckę - hopup bez szału-lepiej wymienić gumkę - brak miejsca na baterię (staram się dopasować jakieś Lipo bo Nicd mini nie wejdzie) Co o tym sądzicie? Edited February 11, 2011 by HapTI Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts