Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Stock cylinder a głowica cylindra Prometheus aero

Recommended Posts

Witam, mam problem z głowicą cylindra Prometheus aero do m14-tki....Stockowa, plastikowa głowica cylindra siedzi ciaśniej niż ta Promyka i obawiam się żeby kiedyś nie wystrzeliła w gearboxie :/ Stockową żeby wyjąć trochę trzeba siły użyć, natomiast ten Promyk to mogę palcem wcisnąć do samego środka cylindra :/ Teraz nie wiem czy tak powinno być, czy trzeba kupić nowy cylinder ??? Zaznaczam że uszczelka na głowicy cylindra jest idealna....

Ma być szczelne a nie siedzieć na wcisk. Jeśli jest szczelne mimo, że wchodzi lekko to sie nie przejmuj. Wystrzelić ma?! Przecież to się trzyma na szkielecie GB a nie na cylindrze.

Wiem że przez przód gearboxa nie wystrzeli ale jak głowica wylezie z cylindra wewnątrz i cylinder będzie latał w srodku po całym gearboxie?? Tego chciałbym uniknąć...Aż mnie <facepalm> wziął jak kupiłem głowicę za 130zł i teraz jest z tym problem... :icon_confused:

Wiem że przez przód gearboxa nie wystrzeli ale jak głowica wylezie z cylindra wewnątrz i cylinder będzie latał w srodku po całym gearboxie?? Tego chciałbym uniknąć...Aż mnie <facepalm> wziął jak kupiłem głowicę za 130zł i teraz jest z tym problem... :icon_confused:

Ty nie masz bladego pojęcia jak działa GB a za składanie i wymianę części się bierzesz...

Ty nie masz bladego pojęcia jak działa GB a za składanie i wymianę części się bierzesz...

Po co tak odrazu z grubej rury..spokojnie->po to jest forum żeby zapytać. Ludzie budują statki kosmiczne a ty się tak burzysz o sprawę z cylindrem....

Wracając do tematu, zrobiłem ten fix z teflonem i siedzi głowica jak zamurowana :)

Składając samemu nie mając bladego pojęcia to możesz co najwyżej sobie replikę rozpieprzyć a nie się czegoś nauczyć :icon_rolleyes:

Z tym Waszym bladym pojęciem to bym się wstrzymał...Wiem że jesteście specami i w ogóle, ale bez przesady, nie skazujcie ludzi odrazu po jednym występku... :icon_confused:

Temat do zamknięcia bo się off-top robi.

I po co ciągniesz i nabijasz sobie posty kolego??? Temat dawno się zakończył z chwilą pomocy kolegi KicpA.

A gb leży przede mną jakbyś chciał wiedzieć....

Twoje docinki skutecznie zniechęcają ludzi do czytania forum niestety, ale są i tacy ludzie których po prostu trzeba tolerować. Popracuj trochę nad swoim zachowaniem, nie jestem pierwszą osobą która Ci to powie.

Cytuję: "Jak Ci 1 osoba mówi że jesteś koniem to to olej, jak mówią 2 - zacznij się zastanawiać, jak powiedzą to 3 osoby - załóż siodło".

To są Twoje słowa więc je przeczytaj i się nad nimi zastanów,zanim wykopiesz sobie dół pod sobą i w niego wleziesz.

Miłego dnia.

Edited by babski

Cóż, jak ktoś wytknie dosadnie niewiedzę to może zaboleć, a jak się kończą argumenty to się zaczynają wycieczki osobiste, standard. Ale ja rozumiem, współczuję i nawet trzymam kciuki że dasz radę i wyrośniesz :maniak_OK: :icon_cool:

3mam również kciuki za Ciebie, może spoważniejesz z wiekiem :)