babski Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Witam, mam problem z głowicą cylindra Prometheus aero do m14-tki....Stockowa, plastikowa głowica cylindra siedzi ciaśniej niż ta Promyka i obawiam się żeby kiedyś nie wystrzeliła w gearboxie :/ Stockową żeby wyjąć trochę trzeba siły użyć, natomiast ten Promyk to mogę palcem wcisnąć do samego środka cylindra :/ Teraz nie wiem czy tak powinno być, czy trzeba kupić nowy cylinder ??? Zaznaczam że uszczelka na głowicy cylindra jest idealna.... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Taśma teflonowa? Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 14, 2011 Author Report Share Posted February 14, 2011 Hmm tak odrazu teflon fix ???? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Ma być szczelne a nie siedzieć na wcisk. Jeśli jest szczelne mimo, że wchodzi lekko to sie nie przejmuj. Wystrzelić ma?! Przecież to się trzyma na szkielecie GB a nie na cylindrze. Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 14, 2011 Author Report Share Posted February 14, 2011 Ma być szczelne a nie siedzieć na wcisk. Jeśli jest szczelne mimo, że wchodzi lekko to sie nie przejmuj. Wystrzelić ma?! Przecież to się trzyma na szkielecie GB a nie na cylindrze. Wiem że przez przód gearboxa nie wystrzeli ale jak głowica wylezie z cylindra wewnątrz i cylinder będzie latał w srodku po całym gearboxie?? Tego chciałbym uniknąć...Aż mnie <facepalm> wziął jak kupiłem głowicę za 130zł i teraz jest z tym problem... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Wiem że przez przód gearboxa nie wystrzeli ale jak głowica wylezie z cylindra wewnątrz i cylinder będzie latał w srodku po całym gearboxie?? Tego chciałbym uniknąć...Aż mnie <facepalm> wziął jak kupiłem głowicę za 130zł i teraz jest z tym problem... :icon_confused: Ty nie masz bladego pojęcia jak działa GB a za składanie i wymianę części się bierzesz... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Eeee o czym Ty piszesz? Części w kupie trzyma szkielet. A nie uszczelka. Gdzie Ci sie to ma przesunąć?! Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 14, 2011 Author Report Share Posted February 14, 2011 Ty nie masz bladego pojęcia jak działa GB a za składanie i wymianę części się bierzesz... Po co tak odrazu z grubej rury..spokojnie->po to jest forum żeby zapytać. Ludzie budują statki kosmiczne a ty się tak burzysz o sprawę z cylindrem.... Wracając do tematu, zrobiłem ten fix z teflonem i siedzi głowica jak zamurowana :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Ja tylko stwierdzam fakty... Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 14, 2011 Author Report Share Posted February 14, 2011 Ja tylko stwierdzam fakty... Faktycznie może i jestem noobem w pewnych sprawach, no ale chyba po to jest forum żeby zapytać, a składając samemu nauczyć się wykorzystując wskazówki bardziej doświadczonych :)) Dzięki Wam za pomoc :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Składając samemu nie mając bladego pojęcia to możesz co najwyżej sobie replikę rozpieprzyć a nie się czegoś nauczyć :icon_rolleyes: Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 14, 2011 Author Report Share Posted February 14, 2011 Składając samemu nie mając bladego pojęcia to możesz co najwyżej sobie replikę rozpieprzyć a nie się czegoś nauczyć :icon_rolleyes: Z tym Waszym bladym pojęciem to bym się wstrzymał...Wiem że jesteście specami i w ogóle, ale bez przesady, nie skazujcie ludzi odrazu po jednym występku... :icon_confused: Temat do zamknięcia bo się off-top robi. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Wybacz ale po poście o wyjeżdżającej głowicy cylindra i latającym cylindrze każdy kto ma chociażby minimalną wiedzę stwierdzi, że gearboxa to Ty na oczy chyba nie widziałeś. Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 15, 2011 Author Report Share Posted February 15, 2011 (edited) I po co ciągniesz i nabijasz sobie posty kolego??? Temat dawno się zakończył z chwilą pomocy kolegi KicpA. A gb leży przede mną jakbyś chciał wiedzieć.... Twoje docinki skutecznie zniechęcają ludzi do czytania forum niestety, ale są i tacy ludzie których po prostu trzeba tolerować. Popracuj trochę nad swoim zachowaniem, nie jestem pierwszą osobą która Ci to powie. Cytuję: "Jak Ci 1 osoba mówi że jesteś koniem to to olej, jak mówią 2 - zacznij się zastanawiać, jak powiedzą to 3 osoby - załóż siodło". To są Twoje słowa więc je przeczytaj i się nad nimi zastanów,zanim wykopiesz sobie dół pod sobą i w niego wleziesz. Miłego dnia. Edited February 15, 2011 by babski Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 15, 2011 Report Share Posted February 15, 2011 Cóż, jak ktoś wytknie dosadnie niewiedzę to może zaboleć, a jak się kończą argumenty to się zaczynają wycieczki osobiste, standard. Ale ja rozumiem, współczuję i nawet trzymam kciuki że dasz radę i wyrośniesz :maniak_OK: :icon_cool: Quote Link to post Share on other sites
babski Posted February 15, 2011 Author Report Share Posted February 15, 2011 Cóż, jak ktoś wytknie dosadnie niewiedzę to może zaboleć, a jak się kończą argumenty to się zaczynają wycieczki osobiste, standard. Ale ja rozumiem, współczuję i nawet trzymam kciuki że dasz radę i wyrośniesz :maniak_OK: :icon_cool: 3mam również kciuki za Ciebie, może spoważniejesz z wiekiem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts