eNdo Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Witam, chciałbym sobie dokupić jakieś najprostsze oporządzenie, nakolanniki itd. Mój budżet nie jest zbyt wysoki. Chodzi mi tylko o to, żeby sam mundur nie wyglądał pusto i ogólnie ;) ogólnie zaczynam zabawę w ASG i nie chcę pakować grubej kasy w to. Lista rzeczy które już mam AK cm.028 (wiem, do flectarna z deka nie pasuje) mundur flectarn buty jakieś ochronne (dobre, kostek nie powykręcam więc luz) zaprawdę powiadam super taktyczną arafatkę (przydaje się jak się gra terroryści vs jakieś inne homo-made) taktyczne okularki firmy okulary (ale chronią :) ) Myślałem nad oporządzeniem BW (koszt ok. 25zł nie licząc przesyłki), goglami ESS, tylko nie wiem co z resztą bo znając życie wydam na to ok. 100zł Święta jest prawda albowiem napisawszy tę zaistą sprawę w zielonych, ale że jestem na forum dłużej niż 3 miesiące to niestety nie mogę :F Doradźcie jak mam się oporządzić żeby było tanio&dobrze :) nie musi być to sprzęt sygnowany NASA/RIS/SOPMOD/NKWD/TAMIYA/IZMASH Przepraszam za nietypową wypowiedź, bo taniej nigdzie na forum nie było :) a że oszczędny jestem to wykorzystuję co już mam ew. pójdę jedyną słuszną drogą i kupię wz.93 :) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Bierz porządną ochronę oczu i nakolanniki. Reszte sobie na razie daruj. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Co do gogli ess to mam, dziś przyszły kupiłem za 50zł. Od zielonej pantery na allegro. Z tego co wiem to są gogle bardzo dobre. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 To co kolega powyżej napisał [ Patrzały taktyczne to najważniejsza część oporządzenia :D ] + Widziałem ten zestaw BW i muszę przyznać że jest on całkiem spoko tylko jedna podstawowa sprawa , o którą każdego pytam : Co masz zamiar w tym nosić ? Pytanie banalnie proste ale czasami gdy mamy za dużo wolnego miejsca pojawia się syndrom chomika tzn. pakujemy wszystko co mamy pod łapą " bo przecież jest miejsce " . Na początek możesz kupić pas z szelkami , buttpack na chipsy i soczek a później zobaczysz czy jeszcze czegoś potrzebujesz . Nakolanniki się bardzo przydają jeżeli lubisz tak jak ja się rzucać na ziemię ale tylko te porządne , tanie chinole nie dość że uwierają to jeszcze biegają po kolanach ... Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted February 17, 2011 Author Report Share Posted February 17, 2011 Pod uwagę brałbym dokupienie magów do AK, ale z tego co wiem nie idzie dostać lub wcale ich nie ma bo może ich nie być i to niezbyt realne w moim przypadku W zestawie BW nosiłbym wtedy coś do picia, paczuszkę kulek, kanapki, coś do polowej naprawy repliki (niezbednik, izolka) :D Z gogli wybieram ESSy a nakolanniki to nie wiem jakie, ale na bank muszę je kupić, ze zbitym kolanem jest nieciekawie jak sie ich nie posiada :/ Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Dla czego nie idzie dorwać magów do AK ? Sprawdź chociażby na taiwangunie . Ostatnio widziałem a z resztą wszędzie są więc nie wiem o co ci chodzi :] Ja biegałem ponad rok bez ochraniaczy i nic mi się nie stało , do lasu są w zasadzie zbędne bo ziemia jest na tyle miękka że można się glebać . Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 zależy od lasu, u nas jest dużo szkła/jakiś zardzewiałych metali, więc wszyscy ochraniacze mają. Ogółem lepiej mieć i nigdy nie być w potrzebie niż paść na szkło bez. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Zakup te pasoszelki BW i manierkę do nich. Znacznie wygodniej wyciągnąć manierkę z pokrowca na nią niż butelkę wodu z cargo. Najlepsza jest standardowa litrówka US Army. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 (edited) Tak, pasoszelki bw będą ok. Swoje wyrwałem z 3ma ładownicami za 22zł --> allegro "w standardzie" sprzedawane są zwykle z właśnie 3ma ładownicami - na manierkę - mieści się butelka na 3000 pestek excela, buła lub cokolwiek takich gabarytów na saperkę - różorakie beretty oraz glocki pasowały idealnie, dobrze wchodzi także magazynek ak średnie cargo - komplet "cywilnych ubrań", kurtka, praktycznie wlezie wszystko - pojemnośc zbliżona do plecaka kostki - ale nieco mniejsza. Także 2 wewnętrzne kieszenie na butelki/puszki gabarytów wspomnianej butelki excela ;) odkupienie innych ładownic nie sprawia żadnego problemu. :wink: EDIT : cholera, zapomniałem - pasoszelki nie przewidują "szczypiorów", mam ściągnięty pas maksymalnie jak się da, i tak jest nieco luźny. Edited February 17, 2011 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 No więc pooglądałem, poprzymierzałem te pasoszelki i powiem że są dobre :D na + dochodzi jeszcze cena. Polecam początkującym i tym którzy za naprawdę niską cenę chcą kupić oporządzenie, wygodne ale trochę luźne ale jestem "szczypiorem" jak to t0m3k powiedział dojdzie do tego coś na głowę, patrzałki i ochraniacze Quote Link to post Share on other sites
Tomjech Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 A możecie polecić jakieś porządne okulary ochronne? Bo ja googli nie lubię :/ Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Paso szelki są bardzo ok na początek. Tylko z ładownicami do AK będzie do nich ciężko. Co do ochrony oczu - Bolle Tracker są ok ! Edited February 21, 2011 by konri8 Quote Link to post Share on other sites
olek1987 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Ja do fleca dokupiłem sobie z taiwana chest rigg z ładownicami do AK i mi ta akurat pasuje. :) Nie mam zbyt dużego budżetu, zatem wybrałem chińczyka z ACM. Quote Link to post Share on other sites
kukur Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 A możecie polecić jakieś porządne okulary ochronne? Bo ja googli nie lubię :/ Ja osobiście polecam ESS ICE :) Nie parują , wytrzymałe tylko cena sporawa... Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 (edited) Ja osobiście polecam ESS ICE :) Nie parują , wytrzymałe tylko cena sporawa... Szklane oko też troche kosztuje... Edited February 25, 2011 by forgiel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts