weryluk Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Cześć, mam kolejne pytanie co do ochrony zębów. Co sądzicie na temat tego typu maski? Czy da sobie rade z podstawowym zadaniem jakie mu powierzymy? Czy zmieści się na twarzy wraz z goglami Bolle X500? Link: http://allegro.pl/maska-z-siatki-stalowej-coyote-i1467483281.html Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Wiesz, tej konkretnej maski w użyciu nie widziałem, ale jeżeli to jest stalowy drut - wytrzyma. Z reguły na podobnych maskach nie robią wrażenia postrzały z wiatrówek. Co do dopasowania do x500 - powinno się udać. Kwestia, czy będzie Ci w tym wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Maskę można dogiąć wedle własnych upodobań, wiec raczej uporczywa nie będzie, ochroni zęby bez problemu. U mnie lekko wystaje końcówka szczęki (nie wiem jak nazywa się tą kość) i szyja więc do cqb potrzeba jeszcze dodatkowej ochrony. Quote Link to post Share on other sites
weryluk Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 Dzięki za odp. Ogólnie maska używana będzie raczej w lesie i na większych odległościach. Poprostu boję sie o swoje naturalne zęby coby ich przedwcześnie nie stracić. Myślę że bez arafatki również się nie obędzie. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Jeśli chodzi Ci tylko o ochronę zębów to może pomyśl nad TYM Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Alabaster to miało być śmieszne? xD Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 I zapomnij wtedy o używaniu radia. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Alabaster to miało być śmieszne? xD Nie to miało być jak najbardziej poważne. Wielu chłopaków z czymś takim lata - zwłaszcza w CQB. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Heh no na ringu czy na macie może się przydać ale w ASG nikogo nie widziałem z takim ochraniaczem... Quote Link to post Share on other sites
ludi2010 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Z tym nic nie powiesz. Sam uzywam maski z siatki, miałem kiedys maske Army of Two. Ogólnie do maski z siatki pięknie podchodzi pod x800:) Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 najtańszym i bardzo wygodnym sposobem jest ten ochraniacz na zęby :icon_biggrin: za 15 zł masz świetną ochronę zębów . ^^ Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Heh no na ringu czy na macie może się przydać ale w ASG nikogo nie widziałem z takim ochraniaczem... Popatrz, popatrz. A ja widziałem ludzi z takim ochraniaczem. Widziałem też takich bez niego. Widziałem nawet takich bez niego i bez zęba na przedzie. ASG to nie CB-radio - nie trzeba non stop drzeć papy na radiu - zwłaszcza jeśli się nie dowodzi. Weryluk napisał "Poprostu boję sie o swoje naturalne zęby" - co odczytałem że na ich ochronie najbardziej mu zależy. Gdyby napisał że systematycznie gra rolę siódmej halabardy w teatrze i zależy mu na ochronie całej twarzy, wówczas na pewno poleciłbym mu maskę. Ewentualnie zmianę zawodu lub hobby. Dla mnie EOT. Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Nie polecam tej maski. To jedna z marnych podróbek Brass Guarda. Kolega taką ma znaczy się miał 500fps i krater na mordzie :(. Posiadam orginalnego Brass Guarda Stalkera i to jest maska godna polecenia, strzał z porządnych wiatrówek nawet farba się nie zdarła. :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts