John Petrucci Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) witam, mam problem z HU w MP5, sprawa wygląda tak ze HU ustawiony na 0 już trochę podkręca, w sumie sporo (chyba za groby dystanser) ale pluje po 2 kulki, gdy suwak przestawię troszeczkę do przodu już nie pluje ale kulki lecą w kosmos ;D udało mi się ustawić w miarę ok ale dalej pluje z 2-3 razy na 30 ale się zdarza. czego to może być wina ?? gumka guarder silikon przezroczysty komora HU CA dysza element Edited February 21, 2011 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Nie zgrywa sie komora z dysza. Za krotka dysza albo zbyt oddalona komora. Przez to potrafi pobrac 2 kulki na raz. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 (edited) czyli prawdopodobnie rozwiązaniem będzie zakup dyszy CA? hmm wspomnę jeszcze o jednej rzeczy która morze mieć znaczenie korpus mam taki http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2346&name=CA_-_Metalowy_Korpus_MP5_B&T kiedyś pękła mi ta plastikowa cześć która przykręca się do body i wkłada się w nią komorę HU skleiłem ją czy może to być problemem? ze jest coś źle poklejone? czy ew da się gdzieś te cześć dokupić? edit przyjrzałem się tej części, była pęknięta w takim miejscu co nie ma wpływu na jej położenie w korpusie :) równie dobrze tego od pękniętego fragmentu mogło by nie być ;) Edited February 21, 2011 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Mój karabin na tej samej gumce co ty masz też brał po 2 kulki włożyłem systema i nie mam już problemu. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Miałem to samo na tej samej gumce, później się zczaiłem, że gumka była "pomarszczona" - trochę się rozciągnęła, podczas strzelania uszkodził się jeszcze dzyndzel, albo podczas wciągania gumki, aczkolwiek po zamontowaniu nie widziałem żeby było gdzieś naderwane. Może to wina samej gumki. Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Ehh ostatnio przezroczyste Guardery coraz bardziej zawodzą... Ja już montuje tylko zielone G&G (w miarę możliwości). Systemkę miałem tylko raz i krótko, więc się nie wypowiadam. Nie dawno popękany Guarder sprawił, że w akcie desperacji założyłem chińskiego stocka ;D Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 (edited) Mój karabin na tej samej gumce co ty masz też brał po 2 kulki włożyłem systema i nie mam już problemu. Miałem to samo na tej samej gumce, później się zczaiłem, że gumka była "pomarszczona" - trochę się rozciągnęła, podczas strzelania uszkodził się jeszcze dzyndzel, albo podczas wciągania gumki, aczkolwiek po zamontowaniu nie widziałem żeby było gdzieś naderwane. Może to wina samej gumki. czy to zdarzało się czasem sporadycznie czy za kazdym razem?? (każdy strzał) jaką gumkę najlepiej teraz kupić? Edited February 22, 2011 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Ja jestem za gumką GUADERA przeźroczysta, ale jak mówicie, ze się zgorszył to załamuje ręce. W takim razie ARES przeźroczysty (np. specshop) mam taka w giecie. Pozdrawiam: zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 No mnie akurat Ares rozpadł się od samego trzymania. Poważnie!! Guma na dzień dobry miała zerwany ten nadlew, co się w frez lufy wsuwa i stabilizuje gumę. Od siebie mogę powiedzieć, jako użytkownik gumek systemy, że to dobra guma, uniwersalna i wytrzymała oczywiście Systema). Kręci na słabych i mocnych replikach. Gumiaka G&G miałem raz i też pozostawił po sobie pozytywne wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 24, 2011 Author Report Share Posted February 24, 2011 szukam gumy do repliki poniżej 400 fps czy systema energy sie nada? a jak sprawdza sie niebieska guma madbulla? kupił bym gaurdera ale boje się ze go znowu popsuje ;) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Systema da radę, zielony G&G też będzie ok. Wybór należy do Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Systema Energy kreci od 250-700fps (azteko.pl) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Chciałem edytować, ale jakoś nie mogłem ;/ Przezroczysty Guarder faktycznie nie dał rady, popieram w 100% spitolił się na maxa. Zaraz po nim włożyłem w/w systemę i śmiga pięknie, gołym okiem widać różnicę. Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 czy to zdarzało się czasem sporadycznie czy za kazdym razem?? (każdy strzał) jaką gumkę najlepiej teraz kupić? Większość strzałów brała po dwie raz na jakiś czas po jednej. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 Większość strzałów brała po dwie raz na jakiś czas po jednej. u mnie na 30 to raz lub 2 wezmie 2 sztuki Quote Link to post Share on other sites
bysiewicz Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 u mnie na 30 to raz lub 2 wezmie 2 sztuki Na systema jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby wziął 2. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 (edited) no dobra to nie wina gumki tylko dyszy jednak, wsadziłem inna gumkę i dalej pluł po 2 a mojego gaurdera tez sprawdziłem w AK i było ok zwracam honor białemu guarderowi :D dysza na której są problemy ma długość 20,5mm stara na której "podobno" nie bylo (nie wiem bo to karabin kolegi) ma długość 20,8 mm tylko ze ma trochę po odkepany kołnierz wiec nie nadaje już się pomocy :) Edited February 26, 2011 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 już nie dało się edytować posta, wczoraj rozkręciłem GB i przypiłowałem troszkę listwę odsyłacza aby dysza mniej się chowała ale niestety problem nie zniknąć , trochę rzadziej się przytrafia ale nadal wywalając mag 30 sztuk z raz mi wywali 2 kulki... co można jeszcze zrobić? dalej piłować listwę odsyłacza? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Hej... Podczas piłowania nie spowodowałeś, że dysza się mniej chowa, tylko bardziej do gumki hopa przylega. Niestety tylko zakup ciut dłuższej dyszy, ponieważ jak pisali poprzednicy musisz zniwelować wolne miejsce podczas cofniętej dyszy (wtedy montują się dwie kulki). Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 jesteś pewny ze piłując te cześć nie sprawiłem ze dysza chowa się mniej?? tak mi się wydawało :) poprawcie mnie jeżeli się mylę Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Rodnath ma rację, piłując ten fragment pozwoliłeś dyszy dojść odrobinę dalej w HU. Gdyby ten element był szerszy- wtedy dysza mniej chowała się w GB. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Zależy jeszcze od tego czy wcześniej popychacz opierał się na przedniej ściance szkieletu (kiedy nie naciągał go bolec na zębatce tłokowej) czy nie - bo jeżeli przed modyfikacja się opierał to nic to nie zmieniło. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 jesteś pewny ze piłując te cześć nie sprawiłem ze dysza chowa się mniej?? tak mi się wydawało :) poprawcie mnie jeżeli się mylę Masz rację, piłując konkretnie tę płetwę, spowodowałeś, że dysza cofa się mniej. Niestety nie wiem jak to się na odległości przekłada. No i zbyt mocnym spiłowaniu może się okazać, że popychacz jest za szybko zwalniany. Nie zmieniam zdania, że najbezpieczniej wymienić dyszę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts