Kazik95 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Witam Kupiłem nowy szkielet i łożyska, więc czas bym wypodkładkował zębatki. Już kiedyś podkładkowałem Gb ale pierwszy raz mam taki problem, że gdy na oko wszystko dobrze wypodkładkuje to po skręceniu łożyska się przesuwają. Więc gdy podłoże tak, że łożyska trzymają się jednego miejsca(po skręceniu) to wystają jakieś 1-2mm poza Gb przez co nie mogę zamontować płytki selektora. Może to być spowodowane tym, że gdy "wcisne" łozyska na zębatki to później trzeba użyć dość sporej siły by je z tamtąd wyciągnąć? Tak jak by się blokowały na tych ośkach czy jak to nazwać. A tak przy okazji chciałem zapytać czy tłok można nasmarować silikonem w sprayu? Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Jacek1246 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Sprawdź może czy nie włożyłeś odwrotnie łożysk, szerszy kołnierz powinien być od środka GB. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Nie no, jeszcze wiem którą stroną się wkłada łożyska ;) Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Zdaje mi się że bedziesz musiał poprostu spiłować tę część łożyska która wystaje. Edited February 21, 2011 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 a jeśli chodzi o taki sylikon to se możesz co najwyżej oringa na tłoku psiknąć tym. Na tłok a dokładniej jego prowadnice to jakimś gęstszym smarem np wazeliną Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Ok, dzięki za odpowiedzi, piłować łożysk raczej nie będe ;) Ale mam teraz inne pytanie, wymieniłem kable na niskooporowe i w swej mądrości zapomniałem w którą stronę ma być kostka ;) Np. kwadrat(we wtyczce Tamiya) powinien być na przewodzie z czerwonym paskiem czy tym bez? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Czerwony w kółku a czarny w kwadracie. Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Dzięki wielkie za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Jeśli to są kable głośnikowe 1,5mm^2 to lepiej załóż z powrotem stare. Miałem kilka razy głośnikowe. Za każdym razem grzały się jak diabli, batka trzymała krócej a silnik ciupciał jakby był impotentem. No oczywiście czerwony w okrągłym. Sprawdź na baterii jeszcze ;) Edited February 21, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Stare też były głośnikowe i wszystko było ok ;) Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 przepraszam,ale wrócę do samej nazwy tematu. Któryś z (ze wzgledu na nabite posty :icon_biggrin: ) "weteranów" tego forum wżucił kiedyś link do strony z dokładnym opisem podkładkowania gb v2 (tam byo chyba taka strona a4 tekstu albo cos poło tego i 5 punktów w tym też uszczelnianie itp). Szukałem tego, ale znaleźć nie mogę. Prosiłbym o wrzucenie tego tutaj lub na PW. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Nie wiem czy o to chodziło ale znalazłem coś takiego: http://www.858airsoft.com/upgrades/shim.html Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 tamto było po polsku Quote Link to post Share on other sites
sylar Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 chyba tego szukasz: http://ich-asg.pl/viewtopic.php?t=75 Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 (edited) chwała ci Sylar, CHWAŁA!!! podziękował i niech dla potomnych pozostanie :maniak_usmiech: Edited February 23, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 "Wewnętrzny błąd serwera" z linku użytkownika sylar próbwałem też wejść normalnie na to forum a nie konkretny temat i też nie działa. Można jakiś poprawny link ? Chciałbym sie dowiedzieć jak powinno się dobrze wypodkładkować łożyska a tego opisu po angielsku nie kumam tak dokońca Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 mi link działa. jak chcesz to ci przekopiuje ten temat cały na PW, tylko napisz Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Link jest poprawny, najprawdopodobniej działasz z IP które razem z Kocurem zbanowaliśmy. Link do innego forum: http://www.asgpolnoc.pl/news.php?readmore=445 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 A tak przy okazji chciałem zapytać czy tłok można nasmarować silikonem w sprayu? Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi NIE! :google: albo poszukaj tematów o smarowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts