Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Podkladkowanie GbV2

Recommended Posts

Witam

Kupiłem nowy szkielet i łożyska, więc czas bym wypodkładkował zębatki.

Już kiedyś podkładkowałem Gb ale pierwszy raz mam taki problem, że gdy na oko wszystko dobrze wypodkładkuje to po skręceniu łożyska się przesuwają. Więc gdy podłoże tak, że łożyska trzymają się jednego miejsca(po skręceniu) to wystają jakieś 1-2mm poza Gb przez co nie mogę zamontować płytki selektora.

Może to być spowodowane tym, że gdy "wcisne" łozyska na zębatki to później trzeba użyć dość sporej siły by je z tamtąd wyciągnąć? Tak jak by się blokowały na tych ośkach czy jak to nazwać.

A tak przy okazji chciałem zapytać czy tłok można nasmarować silikonem w sprayu?

Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi

Ok, dzięki za odpowiedzi, piłować łożysk raczej nie będe ;)

Ale mam teraz inne pytanie, wymieniłem kable na niskooporowe i w swej mądrości zapomniałem w którą stronę ma być kostka ;)

dsc04247y.jpg

Np. kwadrat(we wtyczce Tamiya) powinien być na przewodzie z czerwonym paskiem czy tym bez?

Jeśli to są kable głośnikowe 1,5mm^2 to lepiej załóż z powrotem stare.

Miałem kilka razy głośnikowe. Za każdym razem grzały się jak diabli, batka trzymała krócej a silnik ciupciał jakby był impotentem.

No oczywiście czerwony w okrągłym. Sprawdź na baterii jeszcze ;)

Edited by zb0oj

przepraszam,ale wrócę do samej nazwy tematu. Któryś z (ze wzgledu na nabite posty :icon_biggrin: ) "weteranów" tego forum wżucił kiedyś link do strony z dokładnym opisem podkładkowania gb v2 (tam byo chyba taka strona a4 tekstu albo cos poło tego i 5 punktów w tym też uszczelnianie itp). Szukałem tego, ale znaleźć nie mogę. Prosiłbym o wrzucenie tego tutaj lub na PW.

"Wewnętrzny błąd serwera" z linku użytkownika sylar

próbwałem też wejść normalnie na to forum a nie konkretny temat i też nie działa.

Można jakiś poprawny link ? Chciałbym sie dowiedzieć jak powinno się dobrze wypodkładkować łożyska a tego opisu po angielsku nie kumam tak dokońca