wojtek533 Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Jaka może byc przyczyna tego ze gietka mi nie strzela serią?? opisze całą sytuacje, naładowałem kulki do magazynka hi-cap, nakręciłem go, wkładam mag. do gietki, bateria jest naladowana. selektor ognia przełączam na solo, strzelam raz, kulka leci, strzelam 2 raz już nie leci, musze podkręcic mag, zeby wyleciała 2-ga. (w tym momencie odrazu mowie że magazynek jest na maxa podkręcony i kulka wystaje z dziurki od magazynka oraz ze magazynek jest pełny kulek, czyli koło 470bb), przełączam na serie i także wylatuje tylko 1 kulka, to wina magazynka czy też moze czegoś innego, pomocy!! Quote Link to post Share on other sites
pzn Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Jaka może byc przyczyna tego ze gietka mi nie strzela serią?? opisze całą sytuacje, naładowałem kulki do magazynka hi-cap, nakręciłem go, wkładam mag. do gietki, bateria jest naladowana. selektor ognia przełączam na solo, strzelam raz, kulka leci, strzelam 2 raz już nie leci, musze podkręcic mag, zeby wyleciała 2-ga. (w tym momencie odrazu mowie że magazynek jest na maxa podkręcony i kulka wystaje z dziurki od magazynka oraz ze magazynek jest pełny kulek, czyli koło 470bb), przełączam na serie i także wylatuje tylko 1 kulka, to wina magazynka czy też moze czegoś innego, pomocy!! Jeżeli dobrze zrozumiałem, to przestajesz podkręcać magazynek w momencie, gdy kulka pojawi się na górze? Jeżeli tak, to pokręć trochę dłużej :) Quote Link to post Share on other sites
wojtek533 Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 zrobiłem eksperyment i odwróciłem go do góry nogami i podaje serią jak należy. nie wiem co może byc przyczyną, jestem w tym zielony, pomocy. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 (edited) Hi-capa podkręcasz po włożeniu go do repliki. Edited February 25, 2011 by Yfronus Quote Link to post Share on other sites
wojtek533 Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 problem polega na tym ze kółko od podkręcania kulek mi się cofa, nakręcam go do momentu jak kulka wystaje i ciągne dalej, w tym momencie jak kręce palcem to sprężyna od kółeczka mi sie cofa Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Uszkodzony magazynek. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 99,999 % Kocur ma rację. Dla pewności sprawdź na innym magu. Quote Link to post Share on other sites
wojtek533 Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 oki dziekuje, sprawde i dam znac. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Paulina miała to samo, winą był adapter magazynków do m4. Quote Link to post Share on other sites
wojtek533 Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 ale ja nie mam adaptera do m4, kupilem nowkę cewkę JG firmy. w poniedziałek sprawdzę na innym magazynku bo narazie nie mam 2-go. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 (edited) W magazynku spadla Ci sprezynka zatrzymujaca ta "zebatke" od podkrecania. Jesli masz IQ wieksze niz srednia swiatowa oraz odrobine zdolnosci techniczno-manualnych to po rozkreceniu maga (i zlozeniu tak by uzyc wszystkich czesci) powinienes wiedziec jak to naprawic. Pokretlo do podkrecania maga powinno byc blokowane przez sprezynke, ktora wydaje mi sie ze spadla z tego pokretla. Nie znam budowy maga w gietce wiec szczegolow Ci nie podam. Jesli nie czujesz sie na silach - nie rozkrecaj. BTW. Wydaje mi sie, ze jesli zdejmiesz obudowe magazynka to bedziesz mial dostep do tej sprezynki (nie trzeba rozkrecac maga na czesci pierwsze). Tak bynamniej jest w magach od emek i serii ak. Edited February 25, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
wojtek533 Posted February 26, 2011 Author Report Share Posted February 26, 2011 dziekuje zb0oj, rozkręciłem mag'a i faktycznie sprężynka uciekła z kołowrotka. teraz strzela jak należy :)) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Zb0oj: http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts