mbobby Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 (edited) Witam, Jestem nowy w ASG. Dziś ledwo kupiłem broń i nawet jeszcze nie przyszła:) Udało mi się G&P M16 vietnam Czy ktos może mi cokolwiek powiedzieć o tej broni? Z racji tego, że to właśnie jedne z pierwszych m16 chcę odzwierciedlić na jakimś umiarkowanym poziomie żołnierza US z czasów Wietnamu. Czy ktoś pomoże mi nawiązać kontakt z grupą bawiącą się w te klimaty? Mieszkam w Gliwicach. Edited February 26, 2011 by mbobby Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Poszukaj w dziale "rekonstrukcje" :) Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 kupiłeś go w cenie nowego z pękniętym chwytem przednim (widać na zdjęciu, na aukcji chyba nie ma o tym ani słowa) i nie wiadomo czym jeszcze? Lubisz ryzyko. ;> Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 No cóż, to pęknięcie mi nie przeszkadza, bo pomyślałem sobie że go dostylizuję tak pod vietnam i owine to jakąs szmatą (widziałem takie motywy). Poza tym widzę, że jest kompletny (baterie, ładowarka, scope, magazynek) i jak dla mnie to fajne to wyposażenie. Jestem totalnym laikiem i nie znam się na tym wszystkim tak dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Replika w pierwszej kolejności ma strzelać, a później wyglądać :P Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 Jak tylko ją dostanę (za tydzień jakoś) to zdam raport:) Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Replika w pierwszej kolejności ma strzelać, a później wyglądać :P To zależy do czego będzie używana. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Nie dał za nią 1k po to by wisiała na ścianie , chyba .. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Tam brakuje części selektora czy mi się zdaje? Niestety kolbę też musiał podziurawić na idiotyczną ładownicę z baterią.. :bialaflaga: przepłaciłeś i to ostro Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Wygląda na brak zaślepki. co za debil dziurawił kolbę, batka nie właziła ? do stałej kurde kolby!? Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Wygląda na brak zaślepki. co za debil dziurawił kolbę, batka nie właziła ? do stałej kurde kolby!? 4,5Ah jest troche gabarytne... nie dziwie sie,ze mu nie wlazla. Btw - widziales pekniety chwyt przedni ktory jest klejony epoksyda ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 na ogniwach SC. wiec powinno wejść a jak nie wchodzi to sie przepakietowuje a nie rozpruwa kolbę - brak myślenia ludzi doprowadza mnie już do wrzodów żołądka i łysienia. Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted March 4, 2011 Author Report Share Posted March 4, 2011 No cóż. Może przepłaciłem, może nie. Jeśli da się coś jeszcze z tym zrobić to pewnie to przeorganizuje:) Mnie chodziło bardziej o to jak ten model broni sprawuje się ogólnie. W necie trafiłem tylko na jedna opinię odnośnie dobrego wykonania, ale nic o strzelaniu:> Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 (edited) według mnie przepłaciłeś karabin powinien sprzedać za góra 850zł a nie 1000 poza tym kupowanie na allegrosz to rosyjska ruletka... Edited March 4, 2011 by patryk97 Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 ale co to jest 150zl w obecnych czasach:) Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 mbobby, Ty się bardziej stylizujesz na policję amerykańską- "Najpierw strzelaj, potem zadawaj pytania". Czemu nie napisałeś wcześniej, że masz zamiar kupić tą replikę, zobacz, ile już wad forumowicze znaleźli na podstawie kilku zdjęć. Nie myślicie kompletnie.... :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 haha:) no cóż. Jestem jednym z tych co się napalają a potem płacą, ale nie zniechęcam się. Narazie żyje wieścią, że model sam w sobie jest dobry. Jak przyjdzie to napewno Wam napiszę jak się sprawuje. Ja nie będzie śmigać to przecież mam prawo ją zwrócić jako niezgodną z opisem:> Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 haha:) no cóż. Jestem jednym z tych co się napalają a potem płacą, ale nie zniechęcam się. Narazie żyje wieścią, że model sam w sobie jest dobry. Jak przyjdzie to napewno Wam napiszę jak się sprawuje. Ja nie będzie śmigać to przecież mam prawo ją zwrócić jako niezgodną z opisem:> hihi, jacy ludzie są naiwni ^^ Na pewno ktoś Ci przyjmie zwrot. ;) Quote Link to post Share on other sites
mbobby Posted March 7, 2011 Author Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Dziś przyszła replika. Jestem szczęśliwym posiadaczem w pełni sprawnej, śmigającej jak marzenie m16 vn :) Jest super. Edited March 7, 2011 by mbobby Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts