lubiemrowkojady Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Dawno dawno temu kupiłem gloczka o oznaczeniach p.817. Pewnego słonecznego dnia doszedłem do wniosku ze w sumie miło by było gdybym go pomalował na jakiś kolorek. Wziąłem farbki (cholera, były tłuste) i pomalowalem dolną część. Zamek i części poszły do szafki i są regularnie smarowane wd40. Jak już wspomniałem farby były tłuste. Za chiny nie chcialy zejść. Woda i tarcie nie dawały nic. Teraz gdy wziąłem mojego glocka do ręki poczułem pewną ... więź. Postanowiłem ge zregenerowac. Pytanie tylko czym? Znacie jakiś srodek mogacy pozbyć się tych farb z mojego sprezyniaka raz na zawsze? Jeśli umiescilem temat w złym dziale, proszę o przesunięcie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) Ekstrakcyjna/denaturat/papier ścierny w ostateczności Uważaj, bo etanol może rozpuszczać plastik... Następnie malowanie sprejem. I ja bym nie smarował repliki wd-40. Edited February 28, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted February 28, 2011 Author Report Share Posted February 28, 2011 Ok,spróbuje, dzięki PS czym smarować? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Takiego sprężyniaka nie ma sensu jakoś wybitnie smarować i konserwować. Ot, od czasu do czasu wyczyścić i psiknąć olejem silikonowym. Woda i tarcie nie dawały nic. No bez jaj, wodą to można co najwyżej gardło przepłukać. Najzwyklejszy zmywacz do paznokci powinien pomóc. Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted February 28, 2011 Author Report Share Posted February 28, 2011 Chyba tego nie widziałeś :P Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 benzyna/rozpuszczalnik u mnie zdały egzamin (nieudana próba zrobienia białej obwódki na przyżądach celowniczych ;) ) Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Plastik benzyna? Moze od razu podpalic? Nie wiem jak ABS, ale zwykly plastik nie lubi benzyny. Podpowiem Ci tez, ze abs nie lubi tez zmywacza do paznokci (sprawdzone). Ja bym papierem sciernym drobnym probowal delikatnie. Nie widze innej opcji, zalezy jaka farba. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Plastik benzyna? Moze od razu podpalic? :bialaflaga: Poszukaj sobie co to jest "benzyna ekstrakcyjna" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts