Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Montaż frontu RIS

Recommended Posts

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem repliki KWA KM4A1, postanowiłem w niej zamontować front RIS, dokonałem zakupu modelu od element'u (właśnie taki). Po zamontowaniu frontu, chcąc założyć muszkę pojawił się problem, przedni pierścień montażowy (standardowy z repliki) okazał się za duży, o tyle nie da się nic założyć na szynę, po zdemontowaniu pierścienia zostaje niemiła dla oka "przerwa" pomiędzy muszką a frontem. Przeszukiwałem sklepy w poszukiwaniu jakiegoś "specjalnego" pierścienia do frontu RIS, niestety nic nie znalazłem, jedyne co mi przyszło do głowy to "przycięcie" pierścienia. Jakieś sugestie co zrobić z tym problemem?

Daj fotę jakąś.

img0292q.th.jpg

Masz na myśli ten metalowy talerz który trzymał z przodu plastikowe okładziny chwytu?

Dokładnie

To jego się przy tego typu szynach nie stosuje.

Znalazłem parę zdjęć pokazujących że stosuje się jakiegoś typu pierścień/talerz/zaślepkę, np jak widać tutaj oraz tutaj

Jeśli usunę ten pierścień to zostanie przerwa na grubość pierścienia (ok 5mm), muszki nie da się przesunąć w stronę frontu ze względu atrapę rury gazowej oraz pierścień na lufie.

Wszystko jest dobrze zaprojektowane. Jeżeli masz front o długości 7 cali (taki podałeś w linku w pierwszym poście) to będzie współgrał z muszką jak każdy inny front tej długości. Muszka na szynie jest konieczna tylko, gdy masz szyny zachodzące za stałą muszkę. W przypadku szyny LaRue będzie to 9 cali i będzie to wyglądało tak, jak pokazał Mortis na zdjęciu wyżej.

Słowem źle kminisz.