Funakoshi Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Witam, mam Mp5Sd3 ICSa. Replika 2 razy odwiedzała serwis w celu wymiany części. W obu stwierdzili że replika super, stan bardzo dobry. Karabinek ma wadę, często strzela na 30-35metrów. Normalny zasięg wiadomo jest dużo większy. Gdy ostatnio odebrałem replikę serwisant powiedział że to wina magazynka, że zle podaje. Mówił że jak nie będę trzymał za magazynek wszystko będzie ok. Niestety nie jest. Mówił że na sklepowym magu ani razu nie miał takiego problemu. Mam magazynki ICSa więc dziwi mnie ich słabe dopasowanie. Pytanie brzmi co mogę z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Może wina komory HU? Albo gumki? Albo dyszy ... miałem podobny problem, i rozwiązaniem była dysza, która jak się okazało była uszkodzona, mianowicie odleciał mi od niej kawałek. A Ty sam sprawdzałeś na innych magazynkach, niekoniecznie od ICS'a? Edited March 1, 2011 by Tomek_GGRS Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 Serwisant wymieniał hop up, ale wcześniej było to samo. To magazynki na 99% chciałbym wiedzieć czy oprócz zakupu nowych można coś zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Zobacz czy dysza jest OK, jak jest gdzieś uszkodzona to jest jej wina. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Jak strzelasz na mrozie/ niskiej temperaturze, spadek osiągów jest rzeczą normalną/ czestą. Nie wygląda mi to na magazynki. Bo magazynek, albo podaje, albo nie. Jest małe prawdopodobieństwo że z tego powodu replika słabiej strzela. Możliwe też, że ten "super serwis" zostawił Ci niespodziewajko- niespodziankę w postaci smaru/ olejku sylikonowego w komorze HU i stąd spadek osiągów. Musisz przestrzelić ten syf (jakieś dwa hi capy). Edited March 1, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 To nie mróz, problem mam po 2 serwisach. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Spróbuj postrzelać z domu, przez okno, w temp pokojowej. Ewentualnie ślij do kogoś z gildii serwisantów, albo do mnie :D Czyli do ludzi którzy w repliki wkładają nieco serca, rozmawiają z nimi, głaskają, wyciskają po 350 FPS i więcej na M100. W dodatku za małe pieniądze. A pytałeś się ile miała replika na chrono? Edited March 1, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Jeśli ciągle strzela na 30m ,a nie raz tak raz normalnie , to najprawdopodobniej smar na gumce ,albo..jak po serwisie to możliwe ,że zapomnieli dystansera włożyć. :) Należy też sprawdzić fps, bo może nie ma kompresji. Najlepiej oddać do innego serwisu na przegląd, bo jak serwisant Ci mówi ,że raplika gorzej strzela przez magi to ja bym mu repliki nie zostawił.... Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Z M100 350 fps ja stockowym G3 SG1 RAS mialem390fps Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts