Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

m4 i problem z podawaniem kulasków

Recommended Posts

siemka

mam problem z podawaniem kulek w m'ce(komora,gb,body wszystko jest składane z różnych częsci)

strzelam- nie podaje-dopycham maga-strzelam-nie podaje-strzelam-nie podaje-strzelam-podaje

rozumiem że nie jest to problem dyszy ponieważ czasami wystrzeli.

Czy może być to wina body(mam P&J i BOYI), na pewno nie jest to wina dyszy ponieważ co kilka pustych strzałów poda kulkę i wystrzeli!

Co trzeba zrobić aby podawalo te kulaski ??

proszę o jakieś info

pozdrawiam

siemka

mam problem z podawaniem kulek w m'ce(komora,gb,body wszystko jest składane z różnych częsci)

strzelam- nie podaje-dopycham maga-strzelam-nie podaje-strzelam-nie podaje-strzelam-podaje

rozumiem że nie jest to problem dyszy ponieważ czasami wystrzeli.

Czy może być to wina body(mam P&J i BOYI), na pewno nie jest to wina dyszy ponieważ co kilka pustych strzałów poda kulkę i wystrzeli!

Co trzeba zrobić aby podawalo te kulaski ??

proszę o jakieś info

pozdrawiam

Używam maga.....(producent) a do niego kulek.... (producent)

Pzdr.^^

Producent 'krzak' jakiś metalowy kulki asgshop ale raczej to nie ma wpływu. Mag ma bardzoooooo dużo miejsca w łożu i myślę że w tym tkwi problem,tylko że szuka kogoś kto miał podobny problem. Wydaje mi się iż przez to że mag nie leży sztywno to nie zwalnia kulek z magazynka(ale czy to jest możliwe:D !

Producent 'krzak' jakiś metalowy kulki asgshop ale raczej to nie ma wpływu. Mag ma bardzoooooo dużo miejsca w łożu i myślę że w tym tkwi problem,tylko że szuka kogoś kto miał podobny problem. Wydaje mi się iż przez to że mag nie leży sztywno to nie zwalnia kulek z magazynka(ale czy to jest możliwe:D !

Pożyczałeś od kogoś drugiego maga, albo jak masz to na jakimś innym??

Ludzie sprawdzajcie takie rzeczy przed założeniem tematu :bialaflaga:

Miłego dnia ;)

Edit.

P.S. Podawanie maga ma bardzo duży wpływ !!!! Musisz wierzyć na słowo :happy:

Edited by bamper12

mam 12 magazynków z czego są to magi od 5 różnych firm !!!

problem tkwi w body ale tomek chyba trafił w sedno, dzięki :D

Na wszystkich tak się dzieje jak piszesz?

Jeśli tak to może być komora delikatnie przy krótka, za słabo, albo wogóle nie dociska "dzyndzla" zwalniającego kulasy w magu ;)

...

• 2 weeks later...

No to jest włąsnie problem ze składakami - sam to przeszedłem. Sprawdź też czy dysza chowa się do końca. Ale jeśli problem na 100% leży w magach, i z tyloma jest problem to może zamiast obwijać wszystkie taśmą, możesz przykleić kawałek rzepa wewnątrz komory na magi. Też działa, a magi nie są poobklejane.

Pozdro.

• 2 weeks later...

Ja mam taki sam problem, albo gorszy. Na początku wszystko było ok ale później podawał kulki coraz rzadziej aż wogóle przestał. rozkręciłem GB i patrze popychacz połamany, wymieniłem go i problem dalej został tzn. - podaje kulki tylko czasami podklejanie magów nie pomaga, a robiłem to od początku, i wogóle nie wiem co robić...

Swojego czasu miałem to samo -body P&J gb G&P więc kombinuj z oklejaniem magazynków do skutku

U mnie z prawie wszystkimi magazynkami był ten problem (P&J,CA,G&P i inne nieznane mi wynalazki)

Tyle że teraz nie kojarzę czy komorę hu wsadziłem g&p czy p&j ..

Chyba wykryłem powód tego dlaczego nie podaje kulek: dysza nie chowa się do końca, a poprzez dociskanie maga od dołu komora hop-up przesuwała się do przodu, co umożliwiało jej schowanie się do końca. Znalazłem taką gumową uszczelkę (o średnicy ok 1cm) i nałożyłem ją na tylną część komory, aby pozostawała przesunięta lekko ( o 1-2mm) do przodu. Teraz komora jest stabilna, a dysza ładnie się chowa i myślę że nie będzie problemów z podawaniem kulek, jak naładuje batkę to sprawdzę...