CoVLord Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 siemka mam problem z podawaniem kulek w m'ce(komora,gb,body wszystko jest składane z różnych częsci) strzelam- nie podaje-dopycham maga-strzelam-nie podaje-strzelam-nie podaje-strzelam-podaje rozumiem że nie jest to problem dyszy ponieważ czasami wystrzeli. Czy może być to wina body(mam P&J i BOYI), na pewno nie jest to wina dyszy ponieważ co kilka pustych strzałów poda kulkę i wystrzeli! Co trzeba zrobić aby podawalo te kulaski ?? proszę o jakieś info pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 siemka mam problem z podawaniem kulek w m'ce(komora,gb,body wszystko jest składane z różnych częsci) strzelam- nie podaje-dopycham maga-strzelam-nie podaje-strzelam-nie podaje-strzelam-podaje rozumiem że nie jest to problem dyszy ponieważ czasami wystrzeli. Czy może być to wina body(mam P&J i BOYI), na pewno nie jest to wina dyszy ponieważ co kilka pustych strzałów poda kulkę i wystrzeli! Co trzeba zrobić aby podawalo te kulaski ?? proszę o jakieś info pozdrawiam Używam maga.....(producent) a do niego kulek.... (producent) Pzdr.^^ Quote Link to post Share on other sites
CoVLord Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 Producent 'krzak' jakiś metalowy kulki asgshop ale raczej to nie ma wpływu. Mag ma bardzoooooo dużo miejsca w łożu i myślę że w tym tkwi problem,tylko że szuka kogoś kto miał podobny problem. Wydaje mi się iż przez to że mag nie leży sztywno to nie zwalnia kulek z magazynka(ale czy to jest możliwe:D ! Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Producent 'krzak' jakiś metalowy kulki asgshop ale raczej to nie ma wpływu. Mag ma bardzoooooo dużo miejsca w łożu i myślę że w tym tkwi problem,tylko że szuka kogoś kto miał podobny problem. Wydaje mi się iż przez to że mag nie leży sztywno to nie zwalnia kulek z magazynka(ale czy to jest możliwe:D ! Pożyczałeś od kogoś drugiego maga, albo jak masz to na jakimś innym?? Ludzie sprawdzajcie takie rzeczy przed założeniem tematu :bialaflaga: Miłego dnia ;) Edit. P.S. Podawanie maga ma bardzo duży wpływ !!!! Musisz wierzyć na słowo :happy: Edited March 1, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Ja w eMce miałem to samo, podkleiłem magazynek taśmą izolacyjną u góry, aby siedział dobrze tzn, nie ruszał się na lewo-prawo-góra-dół i działało :) Jak by to pomogło to magazynki były od BOYI :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
CoVLord Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 mam 12 magazynków z czego są to magi od 5 różnych firm !!! problem tkwi w body ale tomek chyba trafił w sedno, dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 mam 12 magazynków z czego są to magi od 5 różnych firm !!! problem tkwi w body ale tomek chyba trafił w sedno, dzięki :D Na wszystkich tak się dzieje jak piszesz? Jeśli tak to może być komora delikatnie przy krótka, za słabo, albo wogóle nie dociska "dzyndzla" zwalniającego kulasy w magu ;) ... Quote Link to post Share on other sites
CoVLord Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 też właśnie mi się tak wydaje:D a jakie jest rozwiązanie ?? wymienić komorę czy jednak body ? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Całe body powinno być od tej samej firmy. Problem nie tkwi w komorze, tylko moim zdaniem GB może być "za krótki" i wtedy jak wkładasz magazynek, to nie siedzi on tak jak powinien. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 No to jest włąsnie problem ze składakami - sam to przeszedłem. Sprawdź też czy dysza chowa się do końca. Ale jeśli problem na 100% leży w magach, i z tyloma jest problem to może zamiast obwijać wszystkie taśmą, możesz przykleić kawałek rzepa wewnątrz komory na magi. Też działa, a magi nie są poobklejane. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Phopos Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Ja mam taki sam problem, albo gorszy. Na początku wszystko było ok ale później podawał kulki coraz rzadziej aż wogóle przestał. rozkręciłem GB i patrze popychacz połamany, wymieniłem go i problem dalej został tzn. - podaje kulki tylko czasami podklejanie magów nie pomaga, a robiłem to od początku, i wogóle nie wiem co robić... Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Rozkręć magazynek, przeczyść i przesmaruj olejkiem silikonowym. Quote Link to post Share on other sites
Phopos Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 To nic nie daje, a poza tym zapomniałem dodać że aby strzelał normalnie trzeba dociskać maga... Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Swojego czasu miałem to samo -body P&J gb G&P więc kombinuj z oklejaniem magazynków do skutku U mnie z prawie wszystkimi magazynkami był ten problem (P&J,CA,G&P i inne nieznane mi wynalazki) Tyle że teraz nie kojarzę czy komorę hu wsadziłem g&p czy p&j .. Quote Link to post Share on other sites
Phopos Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Podklejanie mi tu nic nie da, jak by problemem był luz w body to owszem, ale ja muszę dociskać magi od dołu a jak nie to wystrzeli jedną kulkę i dalej nie podaje Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 No więc szukamy przyczyny po kolei: Skoro magi są oki (ew. sprawdziłeś na innych to je zostawiamy) Zmieniałeś popychacz i od tego momentu nie działa - wiec stawiam ,że jest coś z popychaczem lub dyszą. Że miałem podobny problem w jednej z emek i go ładnie opisałem więc: Może pomoże Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Ustabilizuj komore tzn dociśnij ją na stałe do gb. (owiń komore taśmą teflonową tak żeby ciężko wchodziła w body a następnie dociśnij ją gearboxem) Quote Link to post Share on other sites
Phopos Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Chyba wykryłem powód tego dlaczego nie podaje kulek: dysza nie chowa się do końca, a poprzez dociskanie maga od dołu komora hop-up przesuwała się do przodu, co umożliwiało jej schowanie się do końca. Znalazłem taką gumową uszczelkę (o średnicy ok 1cm) i nałożyłem ją na tylną część komory, aby pozostawała przesunięta lekko ( o 1-2mm) do przodu. Teraz komora jest stabilna, a dysza ładnie się chowa i myślę że nie będzie problemów z podawaniem kulek, jak naładuje batkę to sprawdzę... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts