FlyingCat Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Poważnie zastanawiam się nad ściągnięciem STS-a (Shock Transfer System) do GB v.2. Informację o tym patencie podał jeden z serwisantów działających na forum ASGW Jeśli wierzyć temu co piszą o tym na zagranicznych forach, problem pękających V2 odszedłby na zawsze w niepamięć. Czy ktoś miał już z tym do czynienia? Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 W przypadku eMek można wsadzić kawałek twardej gumy pomiędzy komorę HU a body tak żeby body dociskało komorę do szkieletu GB . Zaprzeć się i złożyć replikę do kupy lecz to wersja bardzo tania ale spełnia swoje zadanie. Quote Link to post Share on other sites
Vault13 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 I co to niby daje? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Było. V2 Fix inaczej. Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 @Major - dziękuję za przypomnienie starego tematu. Przyznam się szczerze - liczyłem raczej na to, że jednak ktoś to sprowadził do kraju i sprawdził w praktyce. Skoro nikt się nie odezwał chyba przyjdzie mi być prekursorem i betatesterem STS-a Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Jak kupisz to daj znać jaki koszt wyszedł ci ostatecznie z przesyłką i oczywiście jak to się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 45$ za to ? Zrobiłem tak jak FlyingCat ma w avatarze..... Quote Link to post Share on other sites
Cris82 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 napisz do ruchacza ze sklepu "crazybee" jego ekipa używa Shock Transfer od ponad roku może udzieli tobie jakiś informacji Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Ja pierdziele 45 $ to na serio kosztuje? Co za kosmiczną technologię ma to w sobie? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 (edited) Takie coś to mogę zrobić z kawałka radiatorka komputerowego w kilka godzin. Konstruktorzy Od wzmocnień GB są żałośni. Kombinują jakieś nakładki zamiast zająć się samą konstrukcją GB. Przykładem jest GB3 gdzie zwykły grubszy kołnierz okalający cylinder dużo daje w wytrzymałości na całej długości (jak na foto). Dla producenta wystarczyło by zrobić głębszy frez w formie i mamy V2 ala V3. Za ten kawałek aluminium nie dałbym 45$. Ale dobry pomysł żeby samemu zrobić. Edited May 4, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts