Bezim Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Cześc, Posiadam G36 od JG, (między innymi) założyłem w nim kable niskooporowe. Co do stockowej batki nie mam większych obaw, lecz mam drugą - firefox Ni-MH 9,6V 1500mAh typ mini. I teraz moje główne pytanie: Czy ta 2. bateryjka nie nabałagani mi w gb? edit gb jest spodkładkowany Edited March 3, 2011 by Bezim Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 A skąd możemy wiedzieć co tam masz namieszane i jak? Standardowe GB v.3 działają bez problemu na 11,1 pod warunkiem dobrego poskładania. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Jeżeli dobrze spodkładkowane zębatki to na luzie wytrzyma :blush: . Kable niskooporowe aż tak dużo nie zmieniają :dry: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Autorowi chodziło, czy jak podłączy większy woltaż, to mu nagle Gb nie eksploduje ;-). Z tego powodu napisałem, to co napisałem. A najczęściej na zwykłym chińskim silniku (nie neodymowym, a tych chyba G z JG nie ma, no chyba, że te ostatnie, bo tych nie oglądałem) jak osiągnie na takim 9,6V rof rzędu 16 k/s to już będzie osiągnięcie ;-). Więc do ewentualnej eksplozji w GB jest jeszcze kawałek ;-). Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Wlasnie silniki JG (szczegolnie III generacji) to sa dobre silniki. Jednak uwazam, ze odrobine wiekszy woltaz przy dobrym spodkladkowaniu nie zrobi nic GB. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Chyba dobrych silników nie widziałeś - to raz. A dwa skąd wiesz z jakiej serii ma replikę? Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Zastanawiałem się czy brak bezpiecznika oraz wyższe napięcie nie będzie miało negatywnego wpływu np na silnik, a przez to zębatki czyli gb mój karabin G608-4 no.0938 (jeśli to coś mówi) ma no około roku czasu. czyli rozumiem że mogę spać i strzelać w miarę spokojnie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Zaloz MOSFET'a , azebys kostki stykowej nie spalil na wiekszych bateriach i springach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts